»

Grandiozno

Microsoft - Majnen-mehek (Microsoft) je danes najavil, da bo WindowsXP izdal 25. oktobra (to je znano) v New Yorku (to ni bilo znano). Glavni dogodek, ki po tradiciji Microsofta nikoli ni skromen, se bo dogajal na Marriott Marquis Theatre v Time Square's theatre okrožju.
Zakaj bo Microsoft predstavil WinXP ravno v Rušolandu, ups, New Yorku mislim, ni znano. Ali ima to kakšen globji simbolični pomen ali pa gre pač za to, da ima New York veliko prebivalcev (tj. potencialnih kupcev) lahko le ugibamo. Kaj menite vi?

9 komentarjev

Predčasni WinXP

The inquirer - Za tiste, ki ne morejo počakati do 25. oktobra, ko WinXP uradno izidejo, je Microsoft pripravil paket, ki vsebuje Windows XP (za katero različico gre, ne navajajo, gotovo pa je to RC1), ki deluje 180 dni. Paket stane pri Microsoft UK (Velika Britanija) 10 funtov, kako pa je z dostopnostjo OS-a pri nas, pa zaenkrat še ne vem. Še opozorilo: če se boste odločili, da "predogledne" WinXP kupite in se novembra odločite, da boste na svoj sistem namestili polno verzijo, potem boste morali formatirati disk, kajti zaenkrat ni še nikakršnih novic, da Microsoft pripravlja kakšno nadgradnjo.

5 komentarjev

Java, Sun in Microsoft niso najboljši par

The inquirer - Java je kar zanimiv programski jezik, s katerim se da narediti čuda stvari. Vendar se je Microsoft kljub vsesplošni zanimivosti tega programskega jezika odločil, da v svoje težko pričakovanje Windows XP ne bo vgradil podpore javi. Seveda pa to ne pomeni, da jave pod WinXP nikakor ne bomo mogli uporabljati. Da bo java delovala, bomo morali iz interneta potegniti poseben plug in ali pa upati, da Microsoft in Sun skleneta kompromis. Gotovo se bo kdo vprašal, kaj je pripeljalo do te odločitve. Vzrokov za to je veliko, vendar nekaterih gotovo ne bomo nikoli izvedeli. Mogoče se je Microsoft naveličal stalnega tožarjenja s Sun-om glede jave. Kdo ve ...

3 komentarji