»

PostgreSQL 8.1

Slo-Tech - Vse ljubitelje PostgreSQLa je razveselila novica o izidu različice 8.1. Svež veter je prinesel preko 120 dodatkov in izboljšav, kot so vloge, IN/OUT parametri, izboljšano delovanje na večprocesorskih sistemih, vgrajen autovacuum, podpora do 2 terazlogov RAMa na 64-bitnih sistemih ter še mnogo drugega. Več o novostih najdete na njihovih spletnih straneh.

PostgreSQL 8.1 je na voljo v različnih paketih, lahko pa si postrežete z izvorno kodo.

4 komentarji

Nove Mozille

Mozillazine - Mozillo, Firefoxa in Thunderbirda so s skupnimi močmi zapestile kar štiri (4) nove varnostne luknje. Razvijalci so zato v boj poslali nove različice vseh treh prizadetih kosov programske opreme: Mozillo 1.7.2, Firefoxa 0.9.3 in Thunderbirda 0.7.3. Vsi so na voljo tudi v slovenščini!

Ob tem naj omenimo še, da je Firefox na konferenci LinuxWorld v San Franciscu prejel nagrado za najboljšo odprtokodno rešitev in za najboljši izdelek sploh. Klik!

11 komentarjev

Linux kot igričarski sistem?

Slashdot - Do nedavnega je bil Linux sistem, ki je bil namenjen izključno delovnim postajam in spletnim strežnikom, vendar pa bo moral Linux podpreti še nekaj stvari, če se bo hotel uveljaviti med širšo uporabniško srenjo - med drugim tudi igre. Teh je sicer v izobilju, vendar pa prevladujejo bolj razne Open Source igrice, ki pa niso ravno najbolj zanimive, saj se človek hitro naveliča igranja stotih vrst pasjanse, minolovca in podobnih že videnih stvari. Sicer obstajajo tudi izjeme, kot so Tux Racer, X-Plane (pošten simulator, ki v kratkem pride na Linux), BZflag ter ostale, vendar pa številni še vedno prisegajo na igranje iger, ki smo jih navajeni iz okolja Windows. Ti imajo na voljo emulator WINE, kmalu pa se mu bo pridružila povsem prilagojena različica Linuxa, ki bo namenjena izključno igričarjem. To različico pripravlja podjetje MandrakeSoft v sodelovanjem s TransGaming. Njihov izdelek bo prišel na prodajne police novembra, imenoval pa se bo Mandrake Linux Gamer Edition. Osnovan bo na...

25 komentarjev

Mandrake 8.1 zamuja

CNet - Polna različica Linux distribucije Mandrake 8.1 je sicer že na voljo na internetnih strežnikih, vendar pa je še vedno nismo videli na originalnih CD-jih. Razlog za zamudo komercialne različice tiči v tem, da se je Mandrake Soft odločil, da CD-je stiska v Severni Ameriki. Ta korak pa se je izkazal za zelo počasnega in dragega. Kljub temu, pa Mandrake Soft zagotavlja, da bo komercialna različica na voljo v kratkem.

0 komentarjev

DirectX 8.1 zunaj!

M3DZone - Z WinXP bo Microsoft očitno izdal tudi posodobljeno različico grafične knjižnjice DirectX. Tokrat bo šlo za verzijo DirectX 8.1.
Ker pa je življenje takšno, da včasih (čisto vedno) kej spolzi skozi roke (ali cenzurno zaščito) je DirectX 8.1 že na Internetu! Opozarjam vas, da gre za beta verzijo, ki lahko povzroči težave! Ampak po moje jih ne bo. Dobite jo lahko tu. O tem, kako se nova verzija obnese ni znano še nič. Če pa se kdo javi (izmed vas slo-techerji) pa bi bil kakšna primerjava z DirectX 8.0 zelo dobrodošla.

18 komentarjev

Mandrake 8.1 beta1

Linux Today - Za vse tiste, ki radi testirate najnovejše stvari, izšel je Mandrake 8.1 beta1. Novosti lahko najdete tukaj (med drugim kernel 2.4.8, Mozilla 0.9.3 in KDE 2.2). Mandrake velja za distribucijo Linuxa z najbolj enostavno namestitvijo in je sploh zelo zelo user friendly. Če imate močan link, ga dobite tule.
Verjetno pa bodo tisti, ki hočejo biti _najbolj_ na tekočem, še naprej vsak dan poganjali Debianov apt-get. Kakšno veselje je imeti vsak dan nov software, bolj svežega od svežih žemljic...

4 komentarji

Mozilla 0.9.1

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla 0.9.1. Poleg običajnih popravkov so se tokrat še posebej vestno lotili tako imenovanih 'top crush' bugov, odstranili so jih kar 34! Veliko so delali tudi na hitrosti. Zdaj vsaj pod Okni deluje tako imenovan 'turbo' mode, v katerem se Mozilla naloži v ozadju in se potem zažene enako hitro kot bi se IE (to je enako kot počne IE, da folk ne bo več bentil nad hitrostjo).
Aja, poleg tega pa je Primož popravil slo-tech layout, tako da zdaj pravilno deluje tudi v Mozilli (zdaj se da normalno pisat komentarje in novice). Primož je car, majke mi, ...

8 komentarjev