»

Biostar M7NCG

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so si ogledali matično ploščo podjetja Biostar, M7NCG imenovano. Plošča podpira procesorje s Socket A podnožjem ter prednjim vodilom 200 / 266 / 333 MHz. Temelji na nVidia nForce2 vezju, na njej pa najdemo 3 PCI reže, AGP 4x/8x režo, 3 DDR reže za pomnilnik (do 3 GB), IEEE1394a vrata, itd. Poleg same matične plošče bomo v škatli dobili tudi kablovje ter potrebno programsko opremo in priročnik. Priporočajo jo predvsem nezahtevnim domačim uporabnikom, saj na njej najdemo tudi integrirano GeForce 4 MX grafiko. Ploščo so stestirali in ji dali povprečno oceno 7.5 od 10, zaradi dokaj težke namestitve pa je ne priporočajo...

0 komentarjev

Vonj-o-vizija

Vnunet - Če odmislim 'Smell Blasterja', ki so si jih 'ogledali' v malce starejših Jokerjih, nad to zadevščino nisem bil nikoli kaj preveč navdušen... V LBA2 bi jo morda celo trpel, v Kvaki ali Formuli pa nikoli. Obstajajo pa nekateri, ki 'smellovizijo' označujejo kot naslednji korak v interakciji med kišto in človečnjakom. Klik!

1 komentar

Test SOYO matične plošče

vir: Hexus
Hexus - SOYO je kar poznano ime med proizvajalci matičnih plošč, saj so že zelo zgodaj začeli v svoje izdelke vključevati tudi razne overclockerske zmogljivosti. In ljudje so bili srečni, da so lahko navijali svoje procesorje. Toda kmalu so ugotovili, da plošča ne sme biti samo zmogljiva ampak tudi lepa. SOYO-v odgovor na nove zahteve je bila Soyo SY-K7V Dragon, ki danes ni sicer zmogljivostni prvak, saj bazira na naboru KT266, vendar ponuja kar nekaj lepotnih dodatkov. Prvo, kar bodo opazili številni je lepa črna...

2 komentarja

SOYO predstavil novo različico SY-K7V plošče

X-Bit Labs - SOYO je predstavil novo različico plošče SY-K7V, ki se bo imenovala SY-K7V DRAGON-plus. Namenjena bo AMD-jevim procesorjem Athlon in Duron. Za kar najhitrejše delovanje, bo SOYO na ploščo pricinil nabor VIA KT266A, ki je znan po svojih izjemnih rezultatih v navezi s pomnilnikom DDR SDRAM. Malce bolj zahtevnim, pa bo plošča ponudila tudi podporo pametnim karticam (Smart Card). Plošča bo izdelana v obliki ATX in bo vsebovala 5 PCI, 1 AGP Pro (podpora vsem trem načinom - 1x/2x/4x) in 3 DIMM reže, v katere bomo lahko dali kar 3 GB pomnilnika. Tiste, ki so se odločili, da bodo povsem prenovili sistem, bo gotovo razveselila integrirana zvočna kartica CMI 8783, ki se ponaša s šestkanalnim zvokom, klasična 10/100 Mbit/s integrirana mrežna kartica, ter Promisov FastTrak 100 Lite krmilnik, ki bo zadovoljil tudi uporabnike, ki potrebujejo RAID0 in RAID1.

1 komentar

Plošče na VIA KT266A

X-Bit Labs - Plošče, ki bodo narejene okoli VIA KT266A nabora so naslednje:
  • ABIT KR7

  • AOPEN AK77 PlusA

  • ASUS A7V266-A

  • CHAINTECH 7VJDA

  • EPOX 8KHA2

  • FIC AN11A

  • MSI K7T266 Pro2

  • SHUTTLE AK31 Rev3

  • SOYO K7VA Dragon

Kljub tem najavam pa ne smemo pozabiti na dejstvo, da je bil nabor plošč na KT266 skoraj dvakrat večji, kot trenutni na KT266A. Razlogov za to je več. K266A je še sorazmerno svež nabor zato tudi ne moremo pričakovati kakšnega velikega odziva, saj ostali proizvajalci najverjetneje še čakajo, kako se bo stvar obnesla v praksi. Drug razlog je, da je VIA dobila hudo konkurenco v obliki zelo dobrega AMD760 in odličnega SIS735, ki sta navdušila marsikaterega proizvajalca matičnih plošč. Nekateri pa se samo ogibajo Viinih naborov. Tak je na primer Gigabyte, ki je izjavil, da ne bo več uporabljal Viinih DDR Socket A naborov. Vsi vemo zakaj ... ;).
Prej omenjene plošče lahko pričakujemo oktobra.

6 komentarjev

Soyo K7V Dragon

Slo-Tech - Arg, vsi hočejo samo ASUS, EPoX ali ABIT matične plošče, na druge pa povsem pozabijo. Vendar povsem po krivici, saj tudi druga podjetja znajo narediti dobre matične plošče, ki kar uspešno konkurirajo preizkušenim overclockerskim izdelkom znanih podjetij. Tak je na primer SOYO, ki je med overclockersko srenjo treščil s svojimi Dragon ploščami. Ena izmed boljših je zagotovo K7V Dragon, ki bazira na DDR VIA KT266 čipsetu in je lepe črne barve, poleg tega pa vsebuje še 5 vijoličnih PCI slotov. Poleg kozmetičnih dodatkov plošča vsebuje še AGP Pro režo, RAID podporo, dober CMI8738 PCI-6ch-MX zvočni čip in integrirano mrežno kartico. Plošča ponuja tudi overclockerju prijazne nastavitve, vendar bomo zaman iskali VIO. Ker pa overclocker potrebuje tudi dober ventilator, bo gotovo bentil tudi nad zoprnimi kondenzatorji, ki so nanizani okrog socketa. Položaj sicer ni tako kritičen, saj kondenzatorji zasedejo samo eno stranico socketa, vendar se pri inštalaciji hladilnika iz Orb družine...

0 komentarjev

Pridnost

Tom's Hardware - Fantje pri stricu Tomu so res pridni. Pred kratkim so naredili velik test matičnih plošč na AMD760 čipovju, zdaj pa, verjetno zato, da ne bi pokvarili tradicije, naredili še test matičnih plošč na VIA KT266 čipovju.
Na test so postavili: Aopen AK77 Plus, Asus A7V266, Biostar M7VIB, Chaintech CT-7VJD2, DFI AD70-SR, DFI AD72-SR, Epox EP-8KHA, Fujitsu-Siemens D1279, Gigabyte GA-7VTX, Jetway 866ASR, MSI K7T266 Pro (MS-6380), QDI KD7 (K7V 8366), Shuttle AK31, Shuttle AK32, Soltek SL-75DRV, Soyo SY-K7V (Dragon), VIA VT5431E. Sodeč po testih je najitrejša v Kvaki3 Asus A7V266 (DDR). Drugače pa sta se v drugih testih MSI in Soltek izkazala za najitrejša. Njihova ugotovitev? Če že kupujete DDR matično ploščo zdaj (kar ne priporočajo) vzemite raje AMD760.

1 komentar

ASUS A7V266

X-Bit Labs - ASUS bo začel pošiljati svojo novo DDR matično ploščo, A7V266, poobčaščenim distributerjem.
Naj vam malo osvežim spomin; A7V266 bazira na VIA KT266 DDR čipovju. Ima eno AGP Pro režo, 5 PCI rež, 1 CNR režo in 6 USB vhodov. Kot opcijo pa je na njej še CMI-8738 zvočni kontroler. Podpira pa tudi ASUS iPanel.
ASUS je to "plato" nameraval izdati že februarja, a se je premislil. Raje je, kot nizko proračunsko rešitev, ponudil A7A266 na Ali MaGiX 1 čipovju. Sedaj, ko je končno jasno, da MaGiX1 smrdi, bo ASUS izdal A7V266. Prijazno, a? Medtem časom pa ASUS-ovi inžinirji niso počivali. S prvotne rev. 1.02 so prešli na rev 1.05, ki je tudi končna verzija....

0 komentarjev

VIA KT266

AnandTech - Tukaj si lahko preberete test VIA KT266 čipovja. Fantje so ugotavljali, kaj je narobe z AMD 760 čipovjem, ki je tekmec VIA KT266 čipovju. Da bi si ogledali zmogljivosti čipovja, so fantje uporabili MSI-jevo K7T266 Pro, ki bazira na VIA KT266 čipovju. Kot veste, VIA KT266 podpira DDR SDRAM. Na testu so ugotovili, da KT133A prekaša KT266 v veliko točkah in je torej veliko boljši nakup. Če pa že morate kupiti DDR ploščo, kupite tako, ki temelji na AMD 760 čipovju. Sodeč po rezultatih, je AMD 760 trenutno najbolše DDR čipovje.

0 komentarjev