»

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

GeForce 3 "superhlajenje"

Overclockers Australia - Avstralce imamo že tako ali tako za malo čez les, vendar to ne pomeni, da nimajo dobrih idej. Ledino spet orje Overclockers Australia, ki nam je ponudil nekaj nasvetov, za tako imenovano GeForce 3 superhlajenje. No, naj vam povem, da je to kao superhlajenje sestavljeno iz peltierja in vodnega bloka. Testov tako modificiranega GeForca 3 in vodiča žal ni, si pa lahko ogledate slike, ki vam bodo dale marsikatero novo idejo. Sicer pa slike včasih povejo več, kot tisoč besed.

0 komentarjev

Ekstremno navijanje GeForca 3

X-Bit Labs - Po ekstremnem navijanju Kyra 2, so se pri X-bit labsih odločili, da se preizkusijo tudi pri navijanju GeForca 3. Tudi tokrat so uporabili enake metode kot pri Kyru 2. GeForca 3 so navijali s pomočjo večanja voltaže samega procesorja. Žal je pri GeForcih 3 to malce bolj zapleteno, kot pri Kyrotu, saj je treba priciniti kar nekaj uporčkov, predvsem pa je treba vedeti za kaj se pri vsej stvari gre. Vedeti morate tudi, da se GeForce pri ekstremnem navitju in povečani napetosti samega procesorja kar precej greje, zato je treba poskrbeti za dobro hlajenje. X-biti so pobrusili procesor, ter dali nanj Tehremaltakovega Volcana II. Nekaj so premišljevali celo o peltierju, vendar so se kasneje premislili. Rezultat: GeForce 3 na Visiontekovi kartici je po končanem navijanju deloval pri 270 MHz, njegov ram pa pri 600 MHz (300 MHz DDR) .
Postopek so ponovili še na ASUS V8200 karici, vendar je tukaj GeForce 3 deloval s "samo" 260MHz, pomnilnik pa s 580MHz (290MHz DDR).
X-biti so zopet dokazali,...

4 komentarji

Slike desktop PS 2

vir: Akiba
Akiba - Pred časom sem na veliko pisal o tem, kako bi lahko PlayStation 2 uporabili kot nadomestek za osebni računalnik. Da ne boste mislili, da je šlo za kako potegavščino, si lahko tukaj ogledate slike tega čuda. Celotna stran je v krokodilici (moj izraz za pisavo na daljnem vzhodu), zato si s tekstom ne boste mogli pomagati. Sicer pa gotovo poznate rek: slika pove več kot tisoč besed. Držite se ga, pa bo vse v redu.

2 komentarja

Navijanje GeForca 3

Digit Life - Kartice z GeForce 3 čipom so še vedno preklemano drage, vendar jim cena nezadržno pada. Trenutno nekatere GeForce 3 kartice na Japonskem stanejo 330 $, kar je kar lep napredek od 400 $. Ker se utegne zgoditi, da se kartice s tem čipom počasi približajo tudi malo manj premožnim kupcem, sem vam poiskal še en članek, ki govori o navijanju GeForca 3. GeForce 3 je v osnovi kar zmogljiv čip, vendar vsi vemo, da ljudje niso zadovoljni s privzetimi nastavitvami, če se da iz čipa iztisniti še kaj več. Pisec članka o navijanju je uporabil Inno 3D Tornado kartico z 12.40 Detonator gonilniki. Članek je podprt tudi z veliko količino grafov, zato si ga le preberite.

0 komentarjev

Minuta molka za GF2 Ultra

3D Concept - Na 3D Concept strani se je pojavila zanimiva novička, po kateri sodeč je Nvidia že prenehala z dobavo GF2 Ultra čipov proizvajalcem. Namesto njih sedaj forsira GeForce3. Moram priznati, da gre za popolnoma logično potezo: število renderirnih cevovodov in teksturirnih enot je pri obeh čipih enako, GF2 Ultra pa teče na višji frekvenci, kot GF3. Ker današnje igre še ne znajo dobro izkoriščati naprednih funkcij GeForca3, se je dogajalo, da je Ultra prehitela trojko. To seveda pomeni, da je Ultra pomenila direktno konkurenco GeForcu3 in Nvidia je morala ukrepati.
Tako se je izkazalo, da je GeForce2 Ultra dejansko čip z najkrajšo življenjsko dobo v zgodovini Nvidiinih pogruntavščin: trajal je le 6 mesecev. Sedaj je jasno, da je šlo le za vmesno rešitev, ki jo je Nvidia izdala, ker je morala potrditi, da je trenutno vodilna na trgu.

3 komentarji

GeForce3 in Doom3

več strani - Uh, današnji dan je, kar se tiče hardvera, popolnoma v znaku GeForca3, z njim pa prihaja tudi Doom3, nova stvaritev iD Softwarea. Steve Jobs je namreč danes uradno predstavil GeForce3 za Mac računalnike, na predstavitvi pa se je pokazal sam Carmack in zavrtel prvi rolajoči demo novega Dooma3. Kaj naj rečem... temačno, a vseeno več, kot impresivno. Če vas zanima, kako je zadeva izgledala, potem priporočam ogled tega filmčka. 8 minutni filmček prikazuje Jobsovo predstavitev ter celoten Doom3 demo. Še malce uradno: Nvidiina uradna predstavitev GeForca3 za Mace. No, in še malo materiala za slinenje: slikica ELSA Gladiac 920, ene izmed prvih GeForce3 kartic.

6 komentarjev

Dober članek o Peltierjih

PC Mechanic - Na PC Mechanicu so objavili zares dober članek o peltierjih. Te zadevce so lahko ključ do zelo nizkih temperatur, lahko pa vam mimogrede izžgejo luknjo v procesorju. Verjetno ste že vsi videli slikice zoglenelih procesorjev. To seveda pomeni, da previdnost nikoli ni odveč pri delu s peltierji in dobra izobrazba je nujna za vsako igračkanje. Če se torej nameravate ukvarjati s peltierji, si PC Mechov članek le oglejte. Na Slo-Techu smo o peltierjih pisali že kar nekaj časa nazaj, naš članek pa lahko preberete tukaj.

0 komentarjev