»

Huaweijev pametni telefon P8

Android Central - Kitajsko podjetje Huawei je predstavilo nov pametni telefon P8, s katerim želijo konkurirati najmočnejšim modelom najbolj uveljavljenih znamk. P8 je mestoma sicer šibkejši od konkurence, a svojo vlogo mešanja štren bo najverjetneje dobro izpolnil.

Poganja ga čip HiSiliconov Kirin 930, ki je zgrajen na arhitekturi ARM in ima osem jeder A53. Gre torej za šibkejša jedra, ki jih v najzmogljivejših telefonih običajno najdemo kot komplement k A57 za trenutke, ko so zahteve nižje in je na prvem mestu energijska varčnost. Kirin 930 ima sicer izključno jedra A53, a niso vsa enaka. Štiri so osnovna s taktom 1,5 GHz, štiri pa so navili na 2 GHz in jih marketinško okronali za A53e. Družbo jim dela 3 GB pomnilnika, 32 GB prostora (ter razširitev microSD, ki jo...

22 komentarjev

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Novosti s Computexa 2013

Asus Tranformer Book Trio, z dual bootom med Droidom in Windows 8.1.

engadget - V tajvanski prestolnici Taipei se je končal semenj Computex. Že prvi dan je bilo predstavljenih kup novih elektronskih naprav. Poudarek je bil predvsem na tablicah in poltablicah, saj naj bi oboje -- kot lahko zadnje čase beremo -- v naslednjih dveh ali treh letih dosegle in potem tudi presegle prodajo prenosnikov in namiznih računalnikov.

Domači Asus je kot glavno zvezdo pokazal Transformer Book Trio, skrajno disleksično napravo, ki lahko služi kot...

20 komentarjev

Samsung predstavil največji pametni telefon

Mashable - Samsung je danes predstavil nov pametni telefon, ki se ponaša s titulo največjega pametnega telefona. Doslej si je ta naziv prilaščal telefon z diagonalo 5,9 palca in podporo ločljivosti 1080p, medtem ko je bil absolutno največji Huawei Ascend Mate s 6,1 palca. Samsung Mega, kot se prikladno imenuje, ima 6,3- ali 5,8-palčni zaslon (odvisno od izvedenke, ki jo vzamemo). Samsung trdi, da podpira visoko ločljivost (HD), čeprav njihov tiskovni predstavnik ni znal ali želel povedati, ali zmore 720p ali 1080p.

Obe pa poganjata Android 4.2 (Jelly Ben). Večji model ima 1,7 GHz-procesor, šibkejši pa zgolj 1,4 GHz. Glavna kamera zmore zajeti osem milijonov točk, sprednja pa še vedno zelo spodobnega 1,9 milijona točk. Kapacitete imata 8 GB (obe) ali 16 GB (samo večja verzija), pomnilnika pa 1,5...

49 komentarjev

Samsung ne mara več za tablice z Windows RT

Heise - Že v začetku leta je Samsung napovedal, da njihov tablični računalnik Ativ Tab, ki ga poganja ARM-jevska verzija Windows 8 RT, ne bo na voljo v ZDA. Razlog za odločitev je seveda poslovne narave, in sicer Samsung ne vidi dovolj povpraševanja ter je zaskrbljen, da bi morali v reklamiranje prednosti Windows RT investirati preveč, da bi se vse skupaj splačalo.

Sedaj pa so na CeBIT-u v nemške Hannovru napovedali še, da Ativ Tab ne bo več na voljo niti v Nemčiji. Sprva so izjavo pripravili tako nejasno, kakor da Ativ Tab ne bo več naprodaj v nobeni evropski državi. Sedaj so potrdili, da umik zagotovo velja za Nemčijo, medtem ko za ostale evropske države še ne morejo reči. A če upoštevamo, da je Nemčija največji evropski trg, potem ni pretirano sklepati, da se tudi drugod Ativu Tab ne piše preveč dobro....

87 komentarjev

MWC: Štirje novi telefoni iz Nokie

Lumia 720

vir: The New York Times
The New York Times - V Barceloni na Mobile World Congressu je Nokia predstavila štiri nove telefone, in sicer dva pametna telefona in dva klasična mobilna telefona. Družino pametnih telefonov z Windows Phone 8 dopolnjujeta Lumia 720 in Lumia 520, medtem ko bodo nezahtevnim uporabnikom ponudili Nokio 301 in Nokio 105.

Lumia 720 je med novinci najnaprednejši telefon, a kljub temu ne predrag. Poganja ga dvojedrni procesor Snapdragon S4 z 1,0 GHz na Windows Phone 8. Ima 4,3-palčni...

31 komentarjev

Microsoft predstavil Windows Phone 8

CNet - Po napornem petku, ko so v Redmondu predstavili nov operacijski sistem Windows 8 in tablični računalnik Surface, je sledil danes še en naporen dan, saj so obelodanili še Windows Phone 8. Predstavitev se je odvijala na zahodni obali v San Franciscu, tako da je k sreči ni doleta enaka klavrna usoda kot Googlove, ki je moral Nexuse predstaviti skoraj v garaži, saj New York biča hurikan Sandy.

Predstavitev je vodil vodja programa Windows Phone Joe Belfiore. Poudaril je, kaj drugega tako ali tako nismo pričakovali, da je osma verzija Windows Phona revolucionarna in polna novosti, ki bo iz pametnih telefonov napravila najbolj osebne telefone. Microsoft je pri razvoju še posebej sodeloval s pisci aplikacij, ki so na dan izida...

59 komentarjev

Windows Phone 8 nared

ZDNet - Medtem ko Microsoft konec razvoja in začet tiskanja medijev ter distribucijo sestavljavcem računalnikov (stadij RTM, release to manufacturing) operacijskega sistema Windows glasno napove in najavi, so pri mobilnih sistemih precej skrivnostnejši. Špekulirali smo, da bo Windows Phone 8 nared nekje sredi septembra in da ga bomo na prvih telefonih ugledali novembra, a potrditve iz Redmonda ni bilo. Te še vedno ni, a več virov poroča, da je Windows Phone 8 v petek dosegel stadij RTM.

Uradna predstavitev Windows Phone 8 je napovedana za 29. oktober in le nekaj dni pozneje se že pričakuje začetek prodaje naprav z nameščeno novo verzijo. Nove funkcionalnosti so sicer že pokazali, a to ni bila uradna splavitev. Prednaročila bodo...

22 komentarjev

Samsung predstavil novo linijo naprav za Windows (Phone) 8

Slo-Tech - Windows 8 je že izšel, čeprav bo uradni začetek splošne prodaje šele 26. oktobra, Windows Phone 8 pa naj bi dočakali nekaj dni pozneje - omenja se 29. oktober. A Samsung je pohitel in že danes pokazal nove izdelke, ki jih bosta poganjala omenjena sistema. Na konferenci IFA v Berlinu so razkrili dva ultraprenosna računalnika, pametni telefon in tablico, ki uporabljajo Microsoftov ekosistem. Linija se imenuje ATIV.

Poglejmo naprej prenosnika. Imenovala se bosta Smart PC Series 5 oziroma Smart PC Pro Series 7. Na prvi pogled sta enaka, saj imata oba 11,6-palčni zaslon, tipkovnico in trackpad, a razlike so pod pokrovom (in seveda v denarnici). Petica podpira ločljivost 1366 x 768 in ima procesor Atom, medtem ko ima Sedmica ločljivost 1920 x 1080 in procesor Intel Core i5....

66 komentarjev

Ušla Dellova 10-palčna tablica, nared bržkone novembra

vir: Neowin
Neowin - Dasi je Dellov tablični računalnik, ki bo poganjal Microsoftov prihajajoči operacijski sistem Windows 8, šele na poti, so na internet ušle njegove specifikacije. Do njih so se prebili na Neowinu, kjer so nad napravo kar navdušeni.

Nova tablica z imenom Dell Latitude 10 bo imela 10,1-palčni zaslon, ki bo prikazoval 1366 x 768 točk in bo občutljiv na dotik (kapacitivna tehnika). Sicer bo celotna naprava merila 274 x 177 x 13 milimetrov, tehtala pa 740 gramov. Procesor bo dvojedrni Intelov Atom, grafika pa prav tako integrirana Intelova. Pomnilnika bo 2 GB, trdi disk pa bo meril do 128 GB in bo tipa SSD. Za povezljivost bo poskrbljeno prek WLAN-a, Bluetotoha in mobilnih omrežij. Kameri...

30 komentarjev

HTC predstavil nova telefona

HTC Radar

vir: Ars Technica
Ars Technica - HTC je v Londonu predstavil dva nova pametna telefona, ki uporabljata Windows Phone. Imenujeta se HTC Radar in HTC TITAN.

HTC Radar ima procesor s frekvenco 1 GHz, kapaciteto 8 GB, 3,8-palčni LCD-zaslon, kamero s petimi megapiksli in še zadnjo kamero v ločljivosti VGA. Slednja za zdaj razen v namenskem programu še ni uporabna, a Windows Phone Mango bo podpiral dve kameri in dal piscem aplikacij možnost izkoristiti jih. Ima vgrajene senzorje za GPS, bližino, osvetlitev okolice in akcelerometer. Radar je na voljo v sivi in beli obliki, stane pa 400 evrov.

HTC TITAN je dražji in sposobnejši brat. Ima 1,5 GHz-procesor, 16 GB prostora, 4,7-palčni zaslon in kameri z osmimi oziroma 1,3 megapiksli. Poleg senzorjev v Radarju ima še kompas in žiroskop, kar je celotna...

7 komentarjev

Samsung predstavil nov pametni telefon Galaxy Note

ZDNet - Poleg novega tabličnega računalnika je na berlinski konferenci IFA 2011 Samsung predstavil tudi nov pametni telefon, poimenovan Samsung Galaxy Note.

Ima velik 5,3-palčni zaslon HD Super Amoled, ki podpira tudi vnos s priloženim pisalom (stylus), lahko pa uporabljamo kar prste. Prikazna ločljivost znaša 1288 x 800 točk. Procesor tiktaka z 1,4 GHz, podatke skladišči v 1 GB pomnilnika. Na voljo sta modela s 16 ali 32 GB spominske kapacitete. Sprednja kamera zmore dva megapiksla, zadnja pa osem. Naprava podpira 4G, meri pa 9,6 mm v debelino in tehta 175 gramov. Poganja ga Android 2.3.5.

S tem modelom je Samsung do skrajnosti povečal pametne telefone, saj bi vsak...

67 komentarjev

Samsung predstavil Galaxy Tab 7.7

CNet - Samsung je danes v Berlinu predstavil nov androidni tablični računalnik, ki se imenuje Galaxy Tab 7.7. Kot je mogoče sklepati že iz imena, ima 7,7-palčni zaslon Super AMOLED Plus, ki zmore prikazati 1280 x 800 točk.

Poganja ga dvojedrni procesor z 1,4 GHz, ima gigabajt pomnilnika in podporo za 32 GB-kartice Micro SD. Za 10-urno avtonomijo pri gledanju videa skrbi baterija s kapaciteto 5100 mAh. Vgrajeni sta kameri, ki imata dva oziroma tri megapiksle in LED-fleš. S povezljivostjo ni težav, saj naprava podpira 802.11 a/b/g/n, za uporabnike, ki potrebuje funkcionalnosti mobilnega telefona,...

50 komentarjev

BlackBerry Tablet prihaja

Beta News - Govorice o prihajajočem BlackBerry Tabletu, ki krožijo že več mesecev, so potrdili tudi viri blizu RIM-a. Prve informacije so napovedovale 8,9-palčni zaslon, petkovo razkritje Ashoka Kumarja iz Rodman & Renshawa pa govori o 7-palčnem zaslonu in Marvellovem procesorju z 1 GHz. Za razliko od iPada bo imel BlackBerry Tablet strojno podporo za Flash in dvoje kamer. Flash bo gotovo dodatna prednost v primerjavi z Applovim iPadom, druga prednost pa bo znamka, saj so blackberryji še vedno mnogo bolj razširjeni od iPhona. Natančnih podatkov o datumu izida še ni, omenja pa se december.

39 komentarjev