»

BAPCo razkrinkan

Van's hardwere - Menda se je že dolga leta sumilo v nepristranskost BAPCo-ja in njegovih benchmark produktov (Sysmark, WebMark, ...). V zadnjem Sysmark2002 so šli pa čez rob. Na VansHardware so objavili povzetek AMDjeve predstavitve primerjave med Sysmark2000 in Sysmark2002. Večina drugih sajtov še čaka in gleda kako se bo stvar razvijala. Vse skupaj zna postaviti tožbo proti Intelu v povsem drugo luč.

5 komentarjev

Goljufanje v benchmark programih

Overclockers Australia - Mogoče je bila novica, ki se je nanašala na to stran že objavljena, morda ne. Če je bila, potem preskočite na drugo novico, če pa ni bila, potem berite dalje. Zakaj sploh gre? Kot veste so v on-line in tudi papirnatih revijah zelo popularni razni sintetični testi, ki bolj ali manj natančno prikažejo hitrost računalnika. S samimi benchmark programi v osnovi ni nič narobe, vendar ne vem, če ste se kdaj vprašali, če ni kdo ponarejal rezultatov. Rezultate je namreč prav lahko ponarediti z raznimi fotomontažami ali z raznimi programčki, ki vplivajo na končni rezultat (slednji so najbrž najbolj zanesljivi). Mislite si kar hočete, ampak ko si boste ogledali to stran, boste čisto drugačnega mnenja. No, ker pa Overclockers Australia spadajo med najbolj obiskane strani, niso objavili linkov do takih "goljufivih" programčkov, saj bi to lahko sprožilo pravi plaz ponarejenih rezultatov....

0 komentarjev

3D Benchmark vodič

Sysopt - Sintetični ali benchmark testi v sedanjosti nimajo kakšne pomembne vloge, vendar pa so dober pokazatelj, kako naj bi igre izgledale v prihodnosti in ali bo vaš PC še zmožen prenašati bremena najnovejših 3D motorjev, ki iz generacije v generacijo postajajo bolj kompleksni in zahtevni. Vendar pa tudi na tem področju ne gre brez rahle zmede. 3D benchmark programov je cel kup - od 3D Marka 2000/2001, preko GLMarka, do Final Reality. Da pa bi uporabniku vsaj malo pomagali pri izbiri, so se pri Sysopt odločili, da naredijo kratek pregled nekaterih (a še zdaleč ne vseh) benchmark programov. Malce so se dotaknili tudi Direct3D-ja in OpenGL-a, ter podali odločitev, da bo lastnik 1 GHz procesorja in 64 MB DirectX 8 grafične kartice lahko še dolgo časa užival v najnovejših igrah.

2 komentarja

Gainward GF3 "GOLDEN SAMPLE"

Overclockers Australia - Kartic na katerih je pricinjen GeForce 3 je danes kot listja in trave. Ravno zaradi tega je za tržni uspeh kakršnekoli GF3 kartice pomembno, da izstopa iz povprečja. Ena izmed takih, ki se povzpnejo nad povprečje je gotovo Gainward GF3 CARDEXPERT, ki nosi posebno oznako "Golden Sample". Ta oznaka ne pomeni nič drugega kot to, da je kartica posebej namenjena tistim, ki bi radi iz svoje grafične kartice iztisnili kar največ. Prvo kar človeku pade v oči je rdeča barva kartice. Izstopa samo hladilnik, ki je črne barve. Na kartici je še 64 MB ELITE DDR pomnilnika, VGA in S-VIDEO izhod. Vendar nas lep design še nikoli ni prepričal v same zmogljivosti določene kartice. Tako menijo tudi na Overclockers Australia, kjer so kartico dodobra stestirali v benchmark programih, preizkusili pa so tudi njene overclockerske zmožnosti. Dobili so precej impresivne rezultate: jedro procesorja so navili do 240 Mhz, RAM pa se je potil pri 550 Mhz. Da tako navita grafična kartica ni kar tako, se lahko...

0 komentarjev

Še pravljica za lahko noč

Overclockers Australia - Še ena malo bolj smešna stvar. Ste se naveličali vsakdanjega življenja? Želite preizkusiti nekaj novega? Če ste odgovorili na oba vprašanja z "da", potem berite dalje. Na 3DActionPlanet so naredili malce zajebantski članke na temo, kako si ustvariti življenje, ki bo podobno tistemu v računalniških igrah. Butasto? Vseeno si preberite. Mogoče vas utegne ta članek celo pripraviti do smeha. Click!

2 komentarja