»

Mobilni GeForce3 MX?

M3DZone - M3Dzone poroča o tem, da naj bi NVIDIA poleg standardne GF3MX verzije na trg poslala tudi mobilno verzijo te grafične kartice. Nekaj podobnega kot GF2Go. Kodna oznaka tega čipa je NV17M in naj bi podpiral TwinView in verjetno 128Bitni SDRAM ali 64Bitni DDR-RAM pomnilnik. Hitrost jedra pa naj bi znašala 175MHz.

1 komentar

Radovednost

M3DZone - Na mobilnem trgu grafičnih kartic se pripravljajo na boj. Hud boj. ATI bo poskušal ohraniti svoj prestol kralja mobilnih grafičnih kartic za leptope, medtem ko bo Nvidia z vsemi mogočimi prijemi poskušala prevzeti ta prestol.
Nvidii bo pri njeni misiji občutno pomagal nov mobilni čip. Ime mu je NV17M (NV17 je oznaka GeForce3. Dodatna črka M očitno pomeni mobility) in ima 128bit-ni DDR RAM interface na zelo malo prostora (NV17M je velik samo 31x31mm!). Veliko je izboljšav, ki bodo NV17M naredile precej boljšega od GeForceGO družine. O vseh novih funkcijah si preberite tukaj. Gre za zaupni, neuradi, neobstajajoči dokument do katerga so se fantje pri M3DZone nekako dokopali.

0 komentarjev

VIA v vode integrirane grafike

X-Bit Labs - Ker VII ni zadosti to, da izdaja bedne procesorje (glede tega jih čakajo premnoge tožbe, kot je zapisano v novici nekaj dni nazaj), se spuščajo še v vode integrirane grafike. Namesto da bi vložili finance v izboljšanje svojih procesorjev, se spuščajo še v eno področje, v katerem jim bo pomagalo njihovo hčerinsko podjetje, nekdanji gigant grafičnih kartic, S3. Napovedali so naslednje specifikacije:
  • 166MHz hitrost jedra, 2 piksla na nihaj, 2 teksla na piksel
  • Strojna podpora T&L, 18.5 milijona poligonov v sekundi.
  • Podpora DirectX 7
  • Izhod za TV
  • DuoView tehnologija (podobno, če ne enako nVidiinem TwinViewu)
  • Poraba energije 1.5W
Problem leži v tem: Ko bo VIA izdala ta produkt, bo nVidiin Crush v sebi imel že Geforce3 MX grafični procesor. Če vprašate mene, je ta projekt že vnaprej obsojen na propad. A kdo sem jaz, da bi sodil...

12 komentarjev

GeForce3 Ultra?

NvNews - Spet ena zanimiva novica od OZZY-ja.
Hardware.fr naj bi videl Asusove načrte in nekaj stvari je kar zanimivih. Po načrtih naj bi ASUS od avgusta naprej izdeloval grafične kartice V8100 z NV17 čipom ali po domače GF3 MX kartice. Sam čip naj bi NVIDIA najavila poleti. In kot GF2Mx pred njim bo le ta vseboval le dva rendirna cevovoda sparjenega z 128bit SDRAM-om (vključena pa bo tudi podpora DDR ramu). Podpiral pa naj bi tudi TwinViev (ali DualHead tehnologijo). Prav tako je ASUS napovedal kartico V8500. Kartica bo bazirala na NV25 čipu (GF3 Ultra), ki pa naj bi bila predstavljena šele v začetku leta 2002. Specifikacije te kartice obstajajo še skrivnost. Znano je le, da bo čip izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in naj bi dovolil 300Mhz hitrost jedra (seveda še več ko ga bomo navijal). Med drugim pa bo vseboval tudi izboljšani Vertex Shader. Kar je Hardware.fr presenetilo je to, da niso pričakovali, da bo izšla kartica z NV25 čipom, saj so mislili, da se bo NVIDIA skoncentrirala na...

9 komentarjev

Nvidia GeForce3 MX

X-Bit Labs - Veliko je bilo govora o Nvidiini Geforce3 low-cost kartici. Končno vam lahko postrežemo z nekaj informacijami. Kodno ime čipa je, kot vas večina že ve, NV17. Kartica bo verjetno stala manj kot $150. Kartica naj bi popolnoma podpirala vse DirectX 8 funkcije. Nvidia načrtuje, da bodo prototipi izdelani že v začetku poletja, uradno pa namerava Nvidia naznaniti GeForce3 MX v začetku jeseni. Kartica naj bi podpirala TwinView tehnologijo in DDR SDRAM ali SDRAM. O vseh podrobnostih čipa (frekvenca, cevovodi, možnost zapolnjevanja...) ni znano še nič. Nvidia bo, kot ponavadi, skrivnost varovala do zadnjega trenutka. Vse navedne informacije so neuradne.

16 komentarjev

Pomladna linija

NvNews - Nvidia bo danes objavila svojo pomladno linijo grafičnih kartic. Tukaj ne gre za načrte, ampak za dejanske proizvode, ki jih bo Nvidia ponujala to pomlad. Izbirali bomo lahko med:
  • GeForce2 MX 200 je bila objavljena 6. marca in cilja na nizkoproračunske sisteme. GeForce 2 MX 200 je nastala ob ločitvi legendarne GeForce MX družine na dve veji: MX 200, ki je manj zmogljiva in MX 400, ki je bolj zmogljiva. Njena cena ni višja od $100. Jedro deluje pri 175MHz, pomnilnik pri 166Mhz in deluje z 32MB 64bit-nega RAM-a.
  • GeForce2 MX 400 je druga veja GeForce2 MX družine. MX 400 je bolj zmogljiva verzija GeForce2 MX in je tudi bila objavljena 6. marca. Kartica stane okoli $130 in je namenjena srednje dobrim sistemom. Kartica podpira Nvidiino dvomonitorsko tehnologijo TwinView. Njeno jedro deluje pri 200MHz, pomnilnik pri 166MHz, kartica pa ima 64MB 128bit-nega SDRAM-a.
  • GeForce2 Pro je naslednjica GeForce2 GTS, ki je Nvidia ne proizvaja več. Kartica spada v visoki srednji razred in stane okoli...

14 komentarjev

Novi MXi

več strani - Nvidia je tudi uradno najavila nove GeForce MX kartice, o katerih smo pred nekaj časa že govorili. Gre torej za MX200 in MX400 modela. Grafikulje so zasnovane na GTS tehnologiji, razlikujeta pa se po pomnilniški prepustnosti in hitrosti jedra. MX200 ima tako le 64 bitno povezavo s pomnilnikom (ki ga je 32MB), jedro pa deluje pri 175MHz. MX400 je malce močnejši z 32 ali 64MB 128 bitnega SDR pomnilnika in jedrom pri 200MHz. MX400 prav tako ima možnost TwinViewa, ki ga MX200 nima.
Prve kartice z novimi MXi so že najavljene, prednjači pa tajvansko podjetje InnoVISION.

0 komentarjev