»

GeForce3 modificiranje

Slo-Tech - GeForce3 ima v 2D grafiki na visoki ločljivosti velike probleme z ostrino slike. To je zaradi slabih RFI filtrov. Zakaj proizvajalci ne montirajo gor dobrih? Kao, da jim FCC določila to prepovedujejo.
Nas, modderjev, pa ta pravila ne omejujejo... Torej se je nek Američan spomnil, da bi to naredil. Ampak kaj, ko ne ve kako. Pisal je webmasterjem na Guru3d in jih prosil za pomoč. Tudi tej niso znali odgovoriti na vprašanje kje na Internetu je vodič, ki bi pokazal, kako se namestijo RFI filtri tako, da bi bila slika pri visokih resolucijah (1600x1200 pri 120Hz) lepa in ostra. Mi tudi ne vemo, zato pozivamo vas, slo-techerje, da tak vodič najdete.
Vasja Kaukler nam je že poslal link do strani, ki opisuje kako tak problem rešite pri GeForce2 družini. Ampak nas zanima, kako ga rešite pri GeForce3 družini! Torej, prvi, ki najde (ali pa celo napiše) tako vodič dobi... dobi... nič. Razen slave in časti . Ampak potrudite se pa prosim vseeno. Hvala....

2 komentarja

ATX še enkrat

GideonTech - Na Internetu je ogromno člankov kako dobiti energijo iz dodatnega napajalnika... Naš Sergio se je tudi lotil podobnega članka, le da je on naredil še samostojni vžig.
Problem, ko hočemo pripraviti ATX napajalnik, da bi delal brez matične plošče je, da noče. Zato morate uporabiti malo ročnih spretnosti in se ravnati po tem vodiču. Sicer je takih vodičev res ogromno, a ta ima največ fotografij. Pokaže vam tudi, kako vstaviti stikalo na to zunanje napajanje.

0 komentarjev

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar

Elsa uradno najavila Glorio DCC

X-Bit Labs - Elsa je uradno razširila svojo uspešno Gloria družino profesionalnih grafičnih kartic z najnovejšo pridobitvijo, Glorio DCC. Gre za grafično kartico bazirano na GeForce3 čipu s posebej prirejenimi gonilniki. Največ bodo pridobili prav uporabniki 3ds max 4 aplikacij, saj je Gloria DCC edina grafična kartica z za njih posebej optimiziranimi gonilniki (kar se meni zdi čudno, ampak ok...). Tako tudi ne preseneča, da bo nakup nove kartice možen izključno preko Discreetovih dilerjev, in sicer v začetku avgusta 2001.

Kot bi lahko pričakovali, pa je razlika...

0 komentarjev

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev