»

V Kiberpipi ta teden:

POT: Umetnost vsebine: Slabi oglasi na Facebook omrežju (Domen Savič), 8. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 4.6. ob 19h, vabljeni na Smerokaz, kjer tokrat gostimo Miha, univerzitetnega diplomiranega novinarja, ki se je po petih letih dela v PRu in marketingu, znašel v vlogi urednika družbenih omrežij 24UR.

V sredo 6.6. ob 19h, bosta izkušnje iz NUK-a z nami delila Žiga Cerkvenik in Tine Musek. Razvoj interneta je funkcije in delovanje knjižnic postavil praktično na glavo. Če so bile še do nedavnega skorajda edino javno dostopno mesto znanja in informacij, danes vse bolj postajajo eno zadnjih mest, kamor človek še pogleda. Sodobnost išče informacije, ki so enostavne, zgoščene in predvsem na dosegu roke. Hkrati je spletno okolje precej bolj dinamično od tistega, v katerem so...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Nokia: Show your skills hackathon, 26. & 27. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije...

7 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Telesni skenerji, Južna Koreja in Firefox 4, Freaks

Firefox 3 Release Event 2008, 24. jun 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 5.4., ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih poslušali predavanje Edvarda Šilc, ki na bo razložil zakaj je Slovenija proti telesnim skenerjem. Predstavil nam bo tudi novitete za programerje apliktivne programske opreme in OWASP Slovenija.

V sredo, 6.4., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer tokrat predava Marin Medak, ki bo z nami delil svojo izkušnjo, kako sta s Simonom Osborne prva preveslala Južno Korejo in svoje poglede na korejsko kulturo, v katero je padel popolnoma nepripravljen, a se vseeno izvlekel.
Po spletnih uricah sledi veselica ob izidu Firefoxa 4, na kateri bomo najboljšim poznavalcem med kvizom razdelili nekaj dobrot z motivi Firefoxa in Mozille.


V četrtek, 7.4. ob 20h bomo v kinodvorani...

4 komentarji

Intervju z avtoriteto na področju spletnega mreženja

Slo-Tech - Odločili smo se za pogovor z najbolj uspešnim slovenskim uporabnikom Facebooka, MySpaca in ostalih družbenih omrežij. Medtem ko se nekateri trudimo zadevo spraviti v okvire koncepta, s katerim bi uporabniku pomagali pri koristni uporabi, naš sogovornik trdi, da smo vsi navadni bleferji in da samo on pozna skrivnost uspešnega mreženja.

Intervju z avtoriteto na podrocju mreženja: "Mreže so za amaterje, razen če imam jaz prste vmes."

33 komentarjev