»

HyperThreading povsod?

X-Bit Labs - Kot smo poročali v novici o HyperThreadingu pred kratkim, ta tehnologija bo uradno podprta le v najnovejših ploščah. No, to seveda tako ne more biti in pojavilo se je podjetje, ki ponuja adapter (prilagojevalnik? [>:D]), ki omogoča uporabo Pentium4 procesorjev ter te tehnolgije tudi na starejših ploščah. Podjetje, ki si je s svojim PL-iP4 izdekom drznilo "zoperstaviti" Intelovi politiki, se imenuje PowerLeap. Kakorkoli že, ne pozabite na sledeča dejstva:
  • Ob uporabi tega adapterja boste potrebovali poseben hladilni sistem
  • Novejši Penitumi4 porabijo tudi do 70A in več elektrike, česar vse starejše plošče ne zmorejo.
Originalna novica.

2 komentarja

Power Leap PL-iP3 pretvornik

Aware Magazine - Da, prav ste prebrali. Že kar dolgo časa je od tega, odkar je Power Leap napovedal svoj pretvornik, s pomočjo katerega bodo delovali tudi Tualatini v starejših ploščah. Podjetje pa ni ostalo samo pri napovedih, ampak je svoje napovedi tudi uresničilo tako smo bili pred kratkim priča izidu pretvornik PL-iP3, ki je narejen za režo Slot 1. DA bi Power Leap naredil pretvornik bolj privlačen, mu je dodal še procesor Celeron, ki deluje s frekvenco 1.2 GHz. Naslednja dobrota, ki jo je ponudil Power Leap pa je še podpora SMP, kar pomeni, da lahko v stare plošče BX, ki imajo dve reži Slot 1 vtaknemo dva pretvornika s procesorjema, ki podpirata večprocesorsko delovanje in že imamo dokaj poceni SMP sistem. Vendar pa je to samo delček dobrot, ki jih ponuja PL-iP3. Ostale funkcije je opisal Awaremag v opisu, ki obsega 6 strani.
Dočakali smo pretvornik za režo Slot 1, počakajmo še pretvornik za Socket370 . ...

5 komentarjev

Tualatin v Slot 1? Nič lažjega

X-Bit Labs - Vsi tisti, ki ste lastniki Slot 1 matičnih plošč z BX naborom in imate v mislih nadgradnjo na procesorje Tualatin, nikar ne mečite stran svojih plošč, saj podjetje Power Leap pripravlja poseben pretvornik PL-iP3/T, ki bo Tualatinčka pripravil do delovanja tudi na naboru BX. Na papirju izgleda zamisel kar v redu, kako pa se bo stvar obnesla v praksi, pa bomo videli, ko bo stvar prišla v prodajo.

1 komentar

Desktop-Tualatin mrtev?

The inquirer - Naslednikov trenutnega P3 procesorja, 0.13 mikronskega Tualatina, naj ne bi bilo več. No sicer pa sem o tej možnosti že nekaj časa nazaj govoril, sedaj pa naj bi se izkazalo za resnično. Tako naj bi Intel vse stavil na njihove P4 procesorje. Trenutna situacija pri Tualatin procesorjih je zelo zanimiva. Medtem ko lahko na Japonskem že kupujejo 1133MHz in 1200MHz procesorje Intel še vedno ni uradno najavil teh procesorjev. Pa tudi na uradni strani Intela lahko dobimo sheme in podatke o teh procesorjih. Vendar pa teh procesorjev ne najdemo med tabelo produktov, kot tudi ni nobenih cen za ta dva procesorja. Pri serverski različici Tualatina pa je podobno. No kakorkoli že. Bomo videli kako se bo vse razpletlo. Po poročanju The Inquirerja naj bi serverska različica bila dobavljiva. Prav tako pa lahko pričakujemo Celeron različico Tualatin procesorja.

0 komentarjev

Tualatin adapter za starejše P3 plošče

Tweakpc.de - Po poročanju na TweakPc.de je za vse uporabnike starih P3 osnovni plošč, ki bazirajo na BX400, i815 ter Aplollo Pro133A čipsetih, prišla razveseljiva novica. Firma Powerleap je izdala adapter s katerim boste lahko uporabljali najnovejše Tualatin procesorje na prej omenjenih ploščah. Največji problem pri vsem tem pa je poštnina, ki jo moramo plačati, ko adapter naročimo, saj poštnina iz Azije ni prav poceni. Naročil pa naj bi se lahko v Online Shop Powerleapa. Ker ne poročajo, kako se adapter točno imenuje, je iskanje malce oteženo. Vendar pa bi to lahko bil PL-iP3 Revision2.
Sem pa zasledil še eno zelo zanimivo stvarco med njihovo ponudbo tukaj.

2 komentarja

FCPGA2 - Socket370 adapter

X-Bit Labs - Sodeč po tej temi v Forumu podjetja PowerLeap, bomo v roku treh mesecev videli tudi FCPGA2 - Socket370 adapter. Če se ne spomnite, je PowerLeap predstavil prvi in edini delujoči FCPGA - Socket370 adapter z imenom Neo. Sedaj delajo na Neo+, ki naj bi omogočal uporabo Pentum III Tualatin procesorjev na starih Socket370 matičnih ploščah. Sicer sam ne vidim, kako je to možno, saj bo Tualatin zahteval posebno vezno čipovje, toda pustimo se presenetiti...

1 komentar