»

Mercedesi razreda A bodo dobili Siri

International Business Times - Mercedes-Benz je kot prvi proizvajalec avtomobilov napovedal, da bodo v svoja vozila integrirali Siri. Gre seveda za Applovega osebnega asistenta, ki omogoča glasovni vmesnik oziroma zvočno krmiljenje in je prispel z novim iPhonom 4S. Že sedaj je v novih mercedesih na voljo Digital Drivestyle, ki omogoča integracijo iPhona. Z njegovo uporabo se vsebina z zaslona na iPhonu prikazujejo kar na vetrobranskem steklu, a je za krmiljenje še vedno potreben ročen vnos. S Siri bo tega konec.

Novi sistem Drive Kit Plus, ki bo imel podporo za Siri, bo omogočal glasovno rokovanje. To pomeni, da bo mogoče z glasovnimi ukazi povsem prostoročno nastavljati glasbo za predvajanje, spreminjati radijske postaje, klicati, sprejemati...

35 komentarjev

Backdoori v iPhonu, iPadu

Kraja telefonskih številk skozi Siri.

vir: CNet
CNet - iPhone 4S, ki so ga doslej prodali že več kot 4 milijone kosov, bo konec meseca na voljo tudi v Sloveniji. Ob taki popularnosti je bilo seveda le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili prvi heki. Jailbreak za iOS 5 je že na voljo, številna tehnološka spletišča pa poročajo tudi o stranskih vratih (backdoor) za vdor v tuj iPhone 4S ali iPad 2, brez da bi pri tem poznali uporabniško geslo.

Oba...

5 komentarjev

Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4

engadget - Applov "osebni asistent" oz. vmesnik za glasovne ukaze Siri se je hitro uveljavil kot glavni razlog za nakup novega iPhona 4S in lastniki starejše različice iPhone 4 so takoj odprli vprašanje, zakaj ni na voljo tudi za njihov telefon. iOS 5 namreč podpira vse telefone in pade in iPhona 3G naprej, Siri pa je trenutno na voljo samo v beta načinu in še to zgolj za 4S, vsaj za zdaj.

V široki ljubiteljski skupnosti okoli iPhona so se seveda takoj našli hekerji, ki jih zanima backport Siri na štirko. Za zdaj je opravljenega nekje polovica dela - asistent že teče na starejšem modelu in grafiko, ki se je zanašala na nove 3D gonilnike na 4S, so uspeli zadovoljivo pohitriti. Zdaj bo treba rešiti še drugo polovico zagonetke - komunikacijo z...

292 komentarjev

Apple predstavil iPhoneOS 3.0

Slashdot - Apple je sinoči le obelodanil novo verzijo operacijskega sistema za svoj iPhone. Natančen zapisnik celotnega dogodka v Cupertinu imajo na MacWorld, mi pa si poglejmo bistveno. Namreč, kaj je Apple novega dodal v tretjo verzijo sistema za iPhone.

Funkcija kopiraj-izreži-prilepi je končno dostopna v vseh aplikacijah, kar bo gotovo olajšalo rokovanje z napravo. Vgradili so še iskanje po celotni vsebini iPhona, ležečo tipkovnico (landscape keyboard), podporo za MMS in glasovne opomnike (voice memo). Razvijalci bodo veseli zmožnosti nakupovanja v aplikacijah, kar bo prišlo prav za razne plačljive nadgradnje, razširitve in podobno, povezljivosti s soležniki (peer-to-peer) prek Bluetootha ter dostopa do strojne opreme prek dock priključka in Bluetootha. Razvijalska beta je izšla zdaj, končni uporabniki pa bodo prejeli novo verzijo poleti - lastniki telefonov 3G brezplačno, za iPod Touch pa bo stala 10 dolarjev.

49 komentarjev