»

Netscape 7.0 zunaj

Slashdot - Ob vsej tej noriji z novim spletnim brskalnikom Mozilla se mi je kar nekako izmuznila novica o predstavitvi spletnega brskalnika Netscape 7.0, ki ga lahko snamete iz Netscapove spletne strani.
No, ko smo že ravno pri Netscapu: kljub obetavnemu brskalniku Netscape 6.1, ki sem ga nekaj časa uporabljal tudi sam, je Netscapov delež med brskalniki, če gre verjeti tej strani, pošteno nazadoval. Netscape naj bi po zadnjih podatkih imel v rokah le še dobrih 3 % deleža med brskalniki, medtem ko naj bi Internet Explorer vladal s kar 96 %. Če se bo Netscapov delež povečal, pa je odvisno ravno od nove različice. Netscape si namreč še vedno obeta staro slavo; ni kaj, upanje tako ali tako umre zadnje [;)].

0 komentarjev

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Nov Netscape

Netscape - Netscape je izdal novo verzijo svojega Navigatorja, ki sedaj nosi številko 6.2 in bazira na najnovejši 0.9.4. različici Mozille. Nova verzija ne prinaša kakšnih posebnih sprememb, saj so se Netscapovi programerji odločili, da bo nova različica samo izboljšana verzija Netscapa 6.1. V novi različici se lahko veselimo številnih popravkov, kot so izboljšana stabilnost, izboljšan Quick Launch, izboljšano downloadanje, Autocomplete, ki bo podobno kot IE dopolnil naslov strani, ki ga vpisujemo in še kakšno malenkost. Bolj obširne podatke o novem brskalniku dobite tukaj.

1 komentar

Netscape 6.1 FINAL - tokrat zares

Slo-Tech - No, tudi pri Netscapu so spoznali, da spanje na lovorikah ne prinese nič dobrega, saj je trajalo kar precej časa, preden so se iz svoje že kar dodobra ostarele 4.xx osnove preselili na popolnoma novo zgradbo brskalnika, ki ga poznamo pod imenom Netscape 6. Ker pa so pri Netscapu znani po tem, da vedno pišejo neke popravke (še posebej za svojo Navigator družino), so pred kratkim izdali tudi najnovejšo različico brskalnika, ki se ponaša z zaporedno številko 6.1. Programa žal še nisem preizkusil, zato se boste morali za seznam novosti oddeskati na Netscapovo spletno stran. Drugače pa nov brskalnik ne prinaša kakih hudih novosti, ampak je samo popravljena različica šestke. Če si jo želite ogledati, potem si jo lahko downloadate tukaj. Thanx, Sportina Bled :)

2 komentarja

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev