»

Konferenca OpenBlend 2012

Slo-Tech - Društvo OpenBlend vas 20.9.2012 vabi na peto izvedbo konference OpenBlend, tokrat v mirnem okolju gradu Jablje nedaleč iz Ljubljane. Konferenca je namenjena predvsem navdušencem nad okoljem Java in z njim povezanimi tehnologijami. Letošnji predavatlji prihajajo iz najrazličnejših podjetij ter organizacij z več kotičkov sveta. Tako bodo svoje delo predstavili Gavin King in Keith Babo iz podjetja Red Hat, Ben Straub iz GitHuba, Benjamin Savoy iz podjetja CloudBees in drugi. Več informacij je na voljo na spletni strani društva OpenBlend, ki enkrat mesečno v Kiberpipi organizira podobne (vendar krajše) dogodke - CafeBabe.

0 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Responsive Design & Development, Postani E-starš, Glen or Glenda

VIP večer z Jožetom Mermalom – Pripoved o mestu v malem, 10. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 16.5. ob 19h, vabljeni na kratka predavanja, ki se bodo osredotočila na specifične rešitve, ki so uporabne, ko delate responsive. Vsakemu predavanju bo sledil kratek Q&A, na koncu pa po potrebi še en skupni. Obravnavane teme bodo Designing responsive layouts, Defining breakpoints in responsive design, Tools for responsive development, Tables in responsive layouts in še druge. Predavali bodo: Matjaž Korošec, Marko Mrdjenovič, Marko Samastur, Sara Tušar Suhadolc, Davorin Pavlica.

V četrtek 17.5. ob 16h in v soboto 19.5. ob 10h, vas vabino na brezplačna predavanja za starše, kjer bo osnovni cilj informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav....

0 komentarjev

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: E-demokracija.si, Twenity, Film je umetnost, Sinergija, No-LAN party

Kiberpipa - V torek 20.12. ob 19h, vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer se bomo tokrat posvetili analizi spletne predvolilne kampanije. Rezultate analize slovenske predvolilne spletne kampanje 2011 bosta predstavila Barbara Kvas in Domen Savič, urednika portala E-demokracija.si.

V sredo 21.12. ob 19h, bomo na zadnjih letošnjih Spletnih uricah predstavili Twenity, nadaljevanje prototipnega projekta Twitfluence, ki je izračunaval vplivnost uporabnikov na Twitterju.
Twenity je nastal kot plod sodelovanja med podjetjema IlovarStritar in Neolab. Tako bosta Robert Ilovar in Grega Stritar na spletnih uricah predstavila delovanje in skušala razložiti ozadje, ki je pripeljalo do prve verzije produkta, ki bo prvič predstavljen javnosti ravno v okviru tega predavanja.

V četrtek 22.12. od 12 ure dalje, bomo v Kiberpipini kinodvorani predvajali izbor filmov na temo nuklearne energije, ki ga je pod skupnim naslovom 'Film je umetnost električne energije, najbolj seksi tok pa prihaja iz razcepljenih...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

AppCircus@MoMo Slovenija

Slo-Tech - AppCircus je tekmovanje, ki poteka v več kot 50 mestih po vsem svetu z namenom promocije aplikacij, najboljše pa so tudi nagrajene. Med prijavljenimi bomo zbrali najboljših 10, ki se bodo nato predstavile pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congres konferenco v Barceloni.

Zadnji rok za prijavo je 2.12.2011, prijaviš se pa lahko tukaj: http://appcircus.com/event/appcircus-in...

Appcircus dogodek se bo zgodil v ponedeljek 12.12. na MobileMonday v Kiberpipi, kjer bo žirija tudi izbrala zmagovalce.

Prijava je brezplačna, pogoj za udeležbo na dogodku, pa je uspešna prijava.

0 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

AppCircus, preganjanje piratstva ter PDC konferenca

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 25.10. ob 18:45 začenjamo z otvoritvijo sezone Mobile Monday dogodkov. Prvi letošnji event bo posvečen tekmovanju AppCircus – izboru najboljših svetovnih mobilnih razvijalcev, ki bodo svoje aplikacije predstavili na dogodku Mobile Worlds Congress v Barceloni.

V torek, 26.10. ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih potekalo predavanje o preganjanju piratstva. V imenu FSFE bo Igor Kolar razložil zakaj je zelo pomembno da se zakonodaja kot naprimer sporazum ACTA ne sklene na vseevropski ravni. Predavanje ne bo snemano.

V četrtek, 28.10. ob 17:30 bo potekalo predavanje Roka in Bojana, ki bosta predstavila razvijalski pristop k Windows Azure Platformi, ob 18h pa se bomo vključili v živi prenos konference PDC....

0 komentarjev

APPCircus v Ljubljani

Kiberpipa - Prvi MobileMonday dogodek nove sezone bo v Slovenijo prinesel predtekmovanje APPCircusa. Slednji se bo zaključil februarja 2011 na World Mobile Congress-u v Barceloni.

Tekmovanje je namenjeno vsem podjetjem ter samostojni razvijalcem, ki ustvarjajo mobilne aplikacije v najširšem pomenu. Za prijavo je dovolj delujoči prototip. Tekmovanje ni omejeno na specifično mobilno platformo ali operaterja in je tako odprto za vse inovativne ter uporabne aplikacije.

Na lanskem tekmovanju Mobile Premier Awards, ki je predhodnik APPCircus-a, se je slovensko podjetje Visionect prebilo do finala.

Več informacij o tekmovanju dobite na MobileMonday.si

0 komentarjev

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Tipkovnica Iskra Delta Triglav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa -

Na današnji deževno turobni dan si boste proti večeru zagotovo lahko vzeli kako urico časa in se udeležili Spletnih uric - predavanja o ŽVPL 3.0. Urednika in snovalca prenovljenega ŽVPL-a Gregor Zalaznik in Davorin Pavlica nam bosta povedala nekaj bridkih izkušenj kako je prenova potekala, zakaj je potekala tako dolgo in kako se ne lotiti prenove spletnega mesta.

V okviru Filmšteke, ki zagovarja idejo odprtosti in vabi obiskovalce k soustvarjanju filmskih...

3 komentarji