»

POP TV in Kanal pod isto streho kot Telemach

Slo-Tech - United Group, ki je v lasti sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) ter ki v Sloveniji obvladuje Telemach, prevzema medijski portfelj družbe CME v Sloveniji in na Hrvaškem. To z drugimi besedami pomeni, da bo imel Pro Plus, ki oddaja Kanal A in POP TV, istega lastnika kakor Telemach. Na Hrvaškem United Group s tem manevrom pridobiva Novo TV. Prevzem morajo odobriti še varuhi konkurence, ki bodo imeli v konkretnem primeru težko delo. CME bo v medijskem portfelju obdržal bolgarsko, češko, romunsko in slovaško televizijo, kjer ima skupno 36 kanalov in okrog 50 milijonov gledalcev.

CME je potrdil, da je posel težak 230 milijonov evrov, s prihodki pa bo CME poplačal 250 milijonov evrov posojila, ki zapade prihodnje leto. S tem se bo CME močno razdolžil, kar bo...

84 komentarjev

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: planetarna astrofotografija, Groovy on Grails, VIP - Pavel Vrabec

SU #187: Merjenje učinkovitosti aktivnosti na Facebooku, 30. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 6.12. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih o planetarni astrofotografiji predaval Matic Smrekar, absolvent študija fizike, astrnomsko-geofizikalne smeri, koordinator astronomskih opazovanj, predavatelj, vodja izobraževalnega programa za mentorje in učitelje astronomije in vodja programa predavanj Astronomskega društva Labod. Je aktiven član društva Temno nebo Slovenije.

V sredo 7.12. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer nam bo Gregor Petrin predstavil, kako iz ideje čim hitreje in s čim manj stroški razviti delujoč prototip spletne aplikacije. Krajši del predavanja bo namenjen splošnim principom prototipiranja, glavnina pa se bo osredotočila na pristop s platformo

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Nokia: Show your skills hackathon, 26. & 27. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije...

7 komentarjev

Kiberpipa: VIP večer z mag. Alešem Liscem

Večer za inovativne in podjetne: Matjaž Gantar, 13. Nov 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V četrtek, 10.2., ob 19h vas vabimo na VIP večer z mag. Alešem Liscem. Aleš nam bo povedal ključne pogoje za uspeh v vsaki stroki, govoril o odnosih s strankami, teorijah kupcev pri nakupovanju izdelkov, ter o tem kako v nekaj dneh povečati svojo osebno produktivnost za 100%. Povprašali ga bomo tudi o njegovih podjetniških začetkih in največjih izzivih, ki so ga na tej poti čakali.

8 komentarjev

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

Kiberpipa: Tribes, Gis Cloud, Siddharta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 9.11. ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinih odprtih terminih Marcos Gaser govoril o temeljih Seth Godinove teorije Tribes - teorije organiziranja, trženja in vodenja, potrebne za uspeh v 21. stoletju.

V sredo, 10.10. ob 19h nas bosta Marko Santic in Dino Ravnic, razvijalca iz Zagreba, na Spletnih uricah seznanila s svojim startup sistemom Gis Cloud. Med drugimi bo govora tudi o Open Geospatial Consortiumu. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek, 11.11. ob 19h te vabimo na Večer za inovativne in podjetne. Tokrat v naših prostorih gostimo člane skupine Siddharta, kateri nam bodo predstavili podjetništvo z drugega zornega kota.

1 komentar