»

RIM z izgubo in brez fokusa

vir: ZDNet
ZDNet - Kanadski proizvajalec blackberryjev RIM se še vedno ni izkopal iz težav, ampak prav nasprotno tone vedno globlje. Resnejše težave se vlečejo vse od lanskega oktobra, ko je bilo celotno omrežje storitev za blackberryje nekaj dni nedosegljivo. Pridružujejo se še izjemno slaba prodaja tabličnega računalnika PlayBook, zaradi česar je RIM opustil ideje o tablicah, in januarska zamenjava celotnega vodstva. Finančni izkaz za pravkar zaključeno četrtletje kaže, da se kriza poglablja, RIM pa vse stavi na BlackBerry 10.

V četrtem kvartalu fiskalnega leta 2011, ki se je končalo 3. marca, so se RIM-ovi prihodki znižali za četrtino na 4,2 milijarde ameriških dolarjev. Medtem ko so imeli leto pred tem skoraj milijardo dolarjev dobička, so v zadnjem četrtletju ustvarili 125 milijonov dolarjev...

33 komentarjev

BlackBerry PlayBook se prodaja bolj slabo

vir: CNet
ComputerWorld - Kanadsko podjetje RIM, ki je znano po družini izdelkov BlackBerry, se v zadnjem času spopada s precej težavami, ki bodo negativno vplivale na poslovni izid. Glavni razlog za slabe rezultate je nizka prodaja njihovega tabličnega računalnika PlayBook, ki je na voljo od aprila.

Sprva je stal 500 dolarjev, a uporabniki nad to ceno niso bili navdušeni. V prvem kvartalu dobavljivosti so jih prodali pol milijona, v drugem 250.000 in v zadnjem le še 150.000. Številke so padle kljub temu, da je RIM opazno znižal ceno, tako da je mogoče PlayBook v akcijskih ponudbah dobiti že za vsega 200 dolarjev. V izjavi za javnost pojasnjujejo, da so...

22 komentarjev

RIM-ovi poslovni rezultati spričo nizke prodaje slabi

vir: CNet
CNet - RIM je objavil poslovne rezultate za drugi letošnji kvartal, ki izpričujejo klavrno zgodbo. Prihodki od prodaje so znašali 4,47 milijarde dolarjev, dobiček pa 329 milijonov dolarjev, kar je skoraj 60 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Nizek dobiček je posledica nižje prodaje blackberryjev, saj podjetje v zadnjem letu ni predstavilo nobenega novega modela, marveč so se zanašali večinoma na obstoječe pogodbe s poslovnimi odjemalci in inercijo v prodaji na tujih trgih. Predvsem v ZDA, vedno bolj pa tudi v Evropi in na Japonskem, Applovi in androidni izdelki prevzemajo trg blackberryjev. Prodali so 10,6 milijona pametnih...

7 komentarjev

RIM začenja testirati storitev BBM Music

vir: CNet
CNet - RIM je predstavil novo storitev BBM Music, ki je namenjena deljenju glasbe in s katero želi povečati priljubljenost svoje platforme BlackBerry. Za zdaj je BBM Music še v zaprti testni fazi beta, uradni izid pa naj bi se zgodil še pred koncem leta.

RIM se je povezal z založniki Universal, Sony, Warner in EMI. Tako bodo uporabniki lahko sestavili lastni glasbeni profil 50 najljubših skladb izmed več milijonov, ki bodo v zbirki v oblaki. Tega bodo nato lahko neomejeno poslušali na prenosnih telefonih BlackBerry, tudi ko ne bodo imeli dostopa do interneta. Vsak mesec bodo lahko zamenjali do...

2 komentarja

RIM PlayBook šele 10. aprila

X-Bit Labs - Kanadski RIM bo svoj prihajajoči tablični računalnik PlayBook izdal pozneje, kot smo to pričakovali. Potihoma smo namreč računali, da bo PlayBook na voljo še ta mesec, a bo po zadnjih informacijah dobavljiv od 10. aprila dalje. Zamuda je bržkone posledica zapletov s pripravo programske opreme. Operacijski sistem bo namreč dokončan šele 31. marca.

Na kratko si osvežimo spomin, kaj prinaša PlayBook. Poganjal ga bo dvojedrni ARM-jev procesor, imel bo 1 GB pomnilnika, dve kameri (pet- in trimegapikselsko), podporo za Wi-Fi - 802.11 a/b/g/n (povezljivost prek 3G in 4G bo dodana kasneje) in Bluetooth 2.1 + EDR. Sedempalčni zaslon bo zmogel ločljivost 1024x600. Tehtal bo 400 gramov, stal pa bo kvečjemu 500 dolarjev.

10 komentarjev

Bo RIM podprl Android?

Bloomberg - Ugledni časnik Bloomberg poroča, da naj bi se RIM v svojem prihajajočem tabličnem računalniku PlayBook nagibal k podpori androidnih aplikacij. Čeprav uporabljajo RIM-ove naprave lasten operacijski sistem, naj bi v PlayBook integriral tehnologijo, ki jo bodo razvili v lastni hiši in bo omogočila poganjanje androidnih aplikacij na QNX. S tem bodo uporabniki dobili možnost uporabe več kot 130 tisoč aplikacij.

Če te navedbe držijo, se utegne kombinacija izkazati za dobitno. RIM bo namreč iz obeh svetov potegnil najbolje - vgrajeno šifriranje komunikacije iz blackberryjev in širok nabor aplikacij za Android. RIM ni komentiral teh izjav. Dejali so le, da bo njihov tablični računalnik nared v prvem letošnjem četrtletju,...

4 komentarji

RIM BlackBerry PlayBook hitrejši od iPada, prihaja 2011.

Ars Technica - Na konferenci DevCon 2010 je RIM letos predstavil prihajajoči tablični računalnik, ki bo po besedah proizvajalca prvi, namenjen prvenstveno poslovnim uporabnikom. Cena bo gotovo ciljnemu segmentu primerna, nekoliko pomislekov pa vzbuja ime BlackBerry PlayBook. Novinec bo na prodajne police prispel takoj po novem letu, zato je že čas, da RIM pokaže nekoliko več. In to so storili.

Predstavitvenemu videu to pot sledi sicer še en predvsem propagandni posnetek, ki pa že kaže videz in delovanje novega tabličnega računalnika. Kampanjo začenjajo graditi na hitrosti, saj v posnetku primerjajo odzivnost PlayBooka in konkurenčnega Applovega iPada. Pri nalaganju spletnih strani, tudi bogatih s JavaScriptom in HTML5 (Flasha iPad tako ali tako brez...

47 komentarjev

RIM predstavil svoj tablični računalnik BlackBerry PlayBook

PC World - Danes ponoči po slovenskem času je RIM na konferenci DevCon 2010 predstavil svoj prvi tablični računalnik, ki se bo imenoval BlackBerry PlayBook. Na prodajne police bo prispel v začetku prihodnjega leta. Meril bo 13 x 19 x 1 cm in tehtal manj kot pol kilograma. Na dotik občutljiv zaslon bo imel sedempalčno diagonalo. Poganjal ga bo dvojedrni gigaherčni procesor z 1 GB pomnilnika. Vgrajeni bosta dve HD-kameri; ena spredaj s 3 megapiksli in ena s pol manj megapiksli zadaj, pri čemer bo mogoče snemanje videa v ločljivosti 1080p. Vgrajeni priključki bodo microUSB, microHDMI in brezžična Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ter Bluetooth 2.1, medtem ko o 3G in 4G še ni podatkov.

Operacijski sistem bo izdelal nedavno kupljeni QNX in bo podpiral HTML5 in...

18 komentarjev