»

Yahoo in Facebook želita potrditi teorijo Six degrees of separation

Oseba, s katero moramo najti skupne prijatelje. Vir (zaskrbljujoče) velikega števila podatkov je Facebook.

Slashdot - Yahoojev razvojni oddelek in Facebook sta stopila skupaj in mislita preveriti veljavnost teorije šestih stopenj ločevanja, po kateri katerikoli dve osebi na svetu loči zgolj 6 korakov čez medsebojne prijatelje. O tem smo že pisali minuli vikend v zvezi z delom Jureta Leskovca, ki je omenjeno teorijo v navezi z Microsoftom preveril na omrežju MSN in prišel do številke 6.6 (close enough). Yahoo! po drugi strani ni pridobil podatkov o vseh uporabnikih in njihovih prijateljih, ampak so se odločili za bolj bottom-up (induktivni) pristop.

Razvili so facebook aplikacijo

6 komentarjev

Nova verzija Yahoo Maila z novostmi

CNet - Yahoo je pobrisal značko beta s svoje storitve brezplačne elektronske pošte Yahoo Mail, s čimer je pospremil izdajo nove verzije Yahoo Mail za 284 milijonov svojih uporabnikov.

V novi verziji najdemo tesno integracijo s Facebookom, tako da se bo sedaj na dogajanje na tem socialnem omrežju mogoče odzivati neposredne iz spletnega vmesnika za elektronsko pošto, ne da bi obiskali Facebookove strani, pošiljanje tekstovnih in hipnih (IM) sporočil direktno iz Yahoo Maila, YouSendIt za pošiljanje datotek in Evite, in še nekaj drugih aplikacij. Yahoo ponuja tudi 50 tem in možnost prilagoditve videza in obljublja tudi izboljšano iskanje ter hitrejše nalaganje.

Yahoo želi sodeči isto kot vsi...

29 komentarjev

Facebook ponuja sistem komentarjev za spletne strani

Wired News - Facebook je spletnim stranem ponudil nov način komentiranja prispevkov. Če se odločijo zanj, morajo na svojo stran zgolj vstaviti nekaj vrstic kode v JavaScriptu in komentarji bodo tekli prek Facebookovega sistema. To pomeni, da ne bodo potrebovale lastnega sistema za upravljanje komentarjev bralcev, ampak bo vse skupaj neločljivo povezano na Facebook.

Bralci se bodo morali za komentiranje prijaviti s svojim računom Facebook ali Yahoo ID, da bodo lahko oddali komentar. Na ta način bo poskrbljeno, da komentar resnično oddaja živa oseba in ne avtomatiziran sistem. Komentarji se bodo po želji (privzeta možnost je da, jo je pa za vsak komentar posebej moč izklopiti) skupaj s člankom objavili tudi na Facebookovem profilu komentatorja.

Prednosti za spletne strani so večja promocija na omrežju Facebook, saj se bodo povezave nanje širile po profilih na...

34 komentarjev

Facebook prehitel Yahoo, sedaj tretja najpopularnejša stran

TechCrunch - Znani so podatki o obisku strani za november in ti razkrivajo, da je Facebook prehitel Yahoo po številu obiskovalcev in postal tretja najbolj obiskana spletna stran na svetu. V podjetju Comscore, ki meri obiskanost strani, so namerili 648 milijonov različnih obiskovalcev (unique visitors) za Facebook in 630 milijonov za Yahoo. Oktobra sta bili podjetji poravnavi znotraj statistične negotovosti, sedaj pa je prednost Facebooka očitna in statistično pomembna. Prvi ostaja Google z 970 milijoni, drugi pa Microsoft z 869 milijoni obiskovalcev.

Facebook se tako vse od svojega nastanka po lestvici le vzpenja. Pred poldrugim letom se je prebil na četrto mesto, od koder je izrinil Wikipedijo. Po številu prikazanih oglasov je Yahoo prehitel že zdavnaj, saj jih Facebook...

0 komentarjev

Uporabniki s Facebookom nezadovoljni, najraje imajo Wikipedijo in Google

ComputerWorld - Facebook se je tako zažrl v vse pore zlasti spletnega življenja, da si je svet brez njega težko predstavljati. Število uporabnikov se približuje polovici milijarde, na strani se izvajajo nenehne spremembe in pričakovali bi, da so vse to indici za zadovoljstvo uporabnikov. Zadnje poročilo ACSI (American Customer Satisfaction Index), za katero je bilo intervjuvanih 70.000 ljudi, kaže, da je resnica drugačna. Uporabniki s Facebooka menijo, da Facebook ni kaj prida.

Uporabniki so mu dodeli oceno 64 od 100. Preden skomignite z rameni ob predpostavki, da bi to v našem izobraževalnem sistemu ustrezalo oceni dobro, še tole. Manj je dobil le MySpace, in sicer 63, medtem ko je ostalih 28 ocenjenih strani dobilo višjo oceno.

Najboljše se je v kategoriji socialnih strani odrezala Wikipedija z indeksom 77, drugi je YouTube s 73. Uporabniki so Facebooku očitali pomanjkljivo varstvo zasebnosti, vsiljivo oglaševanje, prekomerno spreminjanje uporabniškega vmesnika (evolucija je boljša kakor...

99 komentarjev