»

Intel odpravlja napake v SSD-jih serije 320

Po X-25 M G2 so težavni tudi pogoni 320.

vir: X-Bit Labs
ComputerWorld - Intel je julija priznal, da tudi novo serijo njihovih SSD-jev pesti resen hrošč (pred tem je bil že X-25 M G2 na tapeti). Izkazalo se je, da lahko pogoni serije 320 pri prisilnem ponovnem zagonu, recimo ob izpadu napajanja, pokažejo vsega nekaj megabajtov veliko kapaciteto, podatki pa neznano kam izginejo. Intel je obljubil, da bo popravek kmalu na voljo, saj je napaka že diagnosticirana.

V Intelu so zagotovili, da bo napako popravila kar nadgradnja firmwara. Ta je že nared, sedaj pa potekajo zadnji preizkusi, da ne bi slučajno zdravilo povzročilo še več težav kot bolezen. Posodobitev bo mogoče namestiti brez izbrisa pogona, kar pomeni, da bodo podatki ostali nedotaknjeni. Doslej so uporabnikom, ki je tako imenovana napaka Bad...

15 komentarjev

Težavni tudi Intelovi SSD-ji iz serije 320

Po X-25 M G2 so težavni tudi pogoni 320.

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Intel s svojimi SSD-ji očitno nima sreče, saj imajo uporabniki težave tudi s tretjo generacijo pogonov, ki jih poznamo pod oznako 320. Ta generacija 34 nm pomnilniške čipe iz pogonov druge generacije zamenja s 25 nm čipi, medtem ko krmilnik ostaja enak. Za osvežitev spomina lahko povemo, da je druga generacija sprva lahko izgubila podatke pri zamenjavi gesla BIOS-a, prav tako pa je nekaj nesrečnih uporabnikov izgubilo podatke med nadgradnjo firmwarea, s katerim so pogonu dodali podporo funkciji TRIM. V primeru pogonov iz serije 320 je zgodba na nek način enaka, saj je tudi tokrat vključena izguba podatkov.

Uporabniki poročajo, da so v nekaterih primerih izgube električne energije oz. na drug način prisiljenega ponovnega zagona...

33 komentarjev

Intel podaljšuje garancijsko obdobje pogonov SSD

Intelov pogon iz serije 320

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi so pri Intelu objavili, da bodo garancijsko obdobje vse svojih pogonov SSD iz serije 320 (to so najnovejši pogoni s 25 nm bliskovnim pomnilnikom, večinoma namenjeni za običajne oz. manj zahtevne uporabnike) podaljšali s treh na pet let. Po prvotni objavi je prišlo do manjših nejasnosti, pri X-bit Labs so očitno poročali, da garancija pokriva tudi izrabljanje pomnilnika, a temu ni tako. Pri Intelu so tako razjasnili garancijske pogoje, ki pa se za končne uporabnike pravzaprav ne spreminjajo.

Garancija velja le za težave, ki niso povezane z obrabo pomnilnika. Obenem garancijsko obdobje traja do pet let od nakupa oz. do izrabe pomnilnika, seveda kar pride prej. Izrabo pomnilnika je mogoče preveriti z Intelovim...

6 komentarjev

Intelovi pogoni SSD s 25 nm čipi še v marcu

vir: VR - Zone
VR - Zone - Tik pred iztekom meseca, 28. marca, bo Intel predstavil svojo novo generacijo pogonov SSD iz serije 320, ki uporabljajo pomnilniške čipe, izdelane v 25 nm-proizvodnem procesu. Pravzaprav gre zgolj za osvežitev druge generacije, na kar nakazuje tudi kodno ime Postville-refresh, le da bo tokrat kot rečeno uporabljen novejši pomnilnik. Pogoni bodo na voljo v kapacitetah 40, 80, 120, 160, 320 in 600 GB, za kar bo najverjetneje potrebno odšteti $109, $189, $239, $329, $569 oz. $1119. Povprečni obratovalni čas med napakami (MTBF) naj bi za nove pogone znašal 1,2 milijona ur, omogočena naj bi bila popolna enkripcija pogona s 128-bitnim AES šifriranjem,...

28 komentarjev

Western Digital z dobičkom, SSD-ji mogoče 2011.

X-Bit Labs - Western Digital je objavil poslovne rezultate za drugo fiskalno četrtletje, ki se je izteklo 1. januarja, v katerih je videti, da podjetje posluje in da prodaja SSD-jev še vedno šepa. Lepo po vrsti.

Prihodki od prodaje so v tem četrtletju znašali 2,6 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa 429 milijonov dolarjev. V tem času so prodali 49,5 milijona trdih diskov, kar je za 40 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Prihodke so povečali za 44 odstotkov, medtem ko je dobiček poskočil za skoraj 30-krat. To je razumljivo, saj so leta 2008 vknjižili za 113 milijonov stroškov prestrukturiranja, ki očitno daje rezultate. Povprečna cena prodanega diska je znašala 52 dolarjev oz. en dolar več kot lani.

Glavni del še vedno predstavljajo prihodki od prodaje diskov, saj so vsi ostali programi skupaj prinesli le 47 milijonov dolarjev. So pa vedno pomembnejši, saj so še leto prej znašali le 12 milijonov dolarjev.

Področje, ki nas najbolj zanima, so SSD-ji. Tu domači uporabniki nad Western...

6 komentarjev

Tudi Plextor s SSD-ji

X-Bit Labs - Vroče področje SSD-je vabi vedno nove igralce, najnovejši izmed katerih naj bi bil Plextor. Podjetje, ki ga poznamo predvsem po optičnih enotah, naj bi namreč prihodnji mesec začelo prodajati SSD-je. Novica prihaja z nemalo presenečanja, saj se je doslej Plextor sukal v povsem drugih krogih, a trga z napovedano eksplozivno rastjo pač ne gre izpustiti.

V Plextorju so razkrili, da bo prva generacija njihovih SSD-jev na voljo v 64 in 128 GB-verziji, v velikosti 2,5-palca (torej primerna za prenosne računalnike) in s podporo povezavi prek SATA II. Za nove izdelke se je že zagrel Dell, ki naj bi jih vgrajeval v svoje računalnike, kar kaže, da se bo Plextor osredotočil predvsem na OEM-e. Že poleti namerava Plextor izdati drugo generacijo SSD-jev, ki bo imela Marvellov krmilnik. Podrobnejših informacij še ni.

8 komentarjev