»

Intel izdal nove procesorje

CPU World - Intel je danes objavil nove cenike, na katere so postavili nove modele procesorjev iz družin Celeron, Pentium, Core i3 in Core i5. Uradne najave novosti še ni bilo, pričakujemo pa jo kmalu. Medtem si poglejmo, katere nove procesorje je Intel izdal.

V družini Celeron so novinci G440 (enojedrni), G530, G530T in G540 (vsi dvojedrni). Zgrajeni so okrog jedra Sandy Bridge v 32 nm in nadomeščajo predhodno serijo E3xxx starejše arhitekture. Vsi bodo stali med 37 in 52 dolarji, odvisno od frekvence, števila jeder in količine predpomnilnika.

Razred Pentium je dobil nove člane G630, G630T in G860, ki nadomeščajo G620, G620T in G850. Vsi imajo dve jedri, tri megabajte predpomnilnika in 100 MHz višjo frekvenco od modelov, katere bodo zamenjali. Stanejo med 64 in 86 dolarji za kos v naročilih nad tisoč primerkov.

Družina Core i3 dobi člane 2120T, 2125 in 2130...

36 komentarjev

Intel bo omogočil programsko pohitritev nekaterih modelov procesorjev

AnandTech - Intel je na svojih spletnih straneh objavil, da bo ponovno ponudil programsko nadgradnjo nekaterih svojih procesorjev za doplačilo. Izboljšati bo mogoče karakteristike treh modelov, ki bodo po nadgradnji imeli višjo frekvenco delovanja, eden pa tudi več predpomnilnika.

Core i3-2312M se bo po nadgradnji predstavljal kot i3-2393M, saj bo frekvenca dvignjena z 2,1 GHz na 2,5 GHz, predpomnilnika pa bo po novem 4 MB in ne več 3 MB. Model i3-2102 bo po novem i3-2153, njegova nova frekvenca pa bo 3,6 GHz (prej 3,1 GHz). Najvišje pohitritve bo deležen Pentium G622, ki bo pridobil 600 MHz in tiktakal s 3,2 GHz.

Ni še znano, koliko bo Intel za nakup kode, ki bo po prenosu ustreznega programa z njihove spletne strani odklenila...

25 komentarjev

Intel ponuja odklep procesorja za doplačilo

engadget - Znano je, da se prodajajo procesorji, ki imajo kakšno jedro zaklenjeno, kakšen megabajt predpomnilnika onemogočen in podobno. Navadno gre za izmet ob proizvodnji, ko imajo primerki defekten del čipa, zato se prodajo kot cenejši modeli. Lahko se zgodi, da je povpraševanje po cenejših modelih tako veliko, da morajo proizvajalci onemogočiti dele povsem delujočih procesorjev, če je tak proizvodni režim cenejši od dveh ločenih linij. Intel pa gre še korak dlje in uporabnikom ob nakupu dodatnega kupona omogoča prenos programa za odklenitev predhodno nedostopnih zmožnosti.

Z nakupom 50-dolarske Processor Upgrade Perfomance Card lahko na novem procesorju Pentium G6951 dobimo dodaten megabajt tretjenivojskega predpomnilnika in...

35 komentarjev

Intel znižuje cene Celeronov

DigiTimes - Po nedavni predstavitvi procesorjev Core 2 Duo bo Intel znižal cene nizkocenovnih procesorjev Celeron. Znižanje cen bo postopno in bo potekalo v dveh fazah. V prvi se bo 23. julija celotna paleta celeronov pocenila za 9 do 17 odstotokov, tako da bo za najcenejši model Celeron D 331 s frekvenco 2,66 GHz potrebno odšteti 44 dolarjev, kar je 10 manj, kot je zdajšnja cena. Druga faza pocenitve bo sledila 22. oktobra, po kateri bo za najcenejši model potrebno odšteti vsega 39 ameriških dolarjev.

Poleg tega naj bi Intel v prvem četrtletju prihodnjega leta predstavil procesor Core 2 Duo E4300 z nazivno frekvenco 1,8 GHz, 2 MB drugonivojskega predpomnilnika in 800 MHz FSB-jem. Intel naj bi se za ta korak odločil zaradi AMD-jeve predstavitve procesorja Athlon 64 X2 3600+ s frekvenco 2 GHz in dvakrat 256 kB drugonivojskega predpomnilnika. Več o tem v izvorni novici.

Več o pocenitvah in nove cene si lahko ogledate v izvorni novici na DigiTimesu.

41 komentarjev

Intelovi bodoči upokojenci

X-Bit Labs - Ameriško podjetje Intel se je odločilo, da bo iz prodaje umaknilo nekatere izmed svojih mikroprocesorjev, ki so že malo zastareli in neaktualni. Intel bo upokojil 1,80 GHz Celerona, Pentiuma III s frekvenco 1,26 GHz in 512 KB L2-predpomnilnika in celo vrsto mobilnih Pentium III procesorjev. Uradno naj bi bili procesorji na voljo še celo leto, sicer pa jih bomo kaj kmalu pozabili, predvsem po zaslugi zmogljivejših procesorjev, kot so Pentiumi 4, da ne omenjamo procesorjev konkurenčnega podjetja AMD. Kakor v džungli, velja tudi v računalniškem svetu pravilo: Močnejši ostanejo. Klik!

0 komentarjev

Intel končuje s proizvodnjo nekaterih procesorjev

X-Bit Labs - Kot si lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, bo Intel kmalu prenehal z proizvodnjo nekaterih svojih 'počasnejših' procesorjev. Tako se bodo od nas najprej poslovili Pentiumi 3 M z hitrostjo 1 GHz in 800 MHz ter mobilni Celeron 1,33 GHz, sledili jim bodo Pentium 4-M 1,70 GHz, Pentium III-M 1,13GHz ter mobilni Celeron 1,20 in 1,50 GHz, za njimi bodo v pokoj odšli Pentium III Xeon 700 MHz z 1 MB/2 MB L2 predpomnilnika in 900MHz model z 2MB L2 predpomnilnika, na koncu pa nas bodo zapustili še Pentium III 1,13 GHz z 512 KB L2 predpomnilnika.

2 komentarja

Prihaja McKinley!

X-Bit Labs - Intel s starim Mercedom (kodno ime za Itaniume) ni naredil ravno velikega vtisa na kupce, saj so bili prodajni rezultati precej mlačni. Intel je z Itaniumi hotel odščipniti delček tržišča Sunu, vendar mu to ni pretirano uspelo, saj je Sun na tem področju precej bolj ugledno podjetje od Intela, ki šele vstopa na ta del tržišča. No, kljub mlačnim rezultatom, se je Intel odločil, da nadaljuje z razvojem Itaniumov in jih v kratkem posodobi z novimi McKinley jedri, ki naj bi Itaniumov vdihnili nekaj tako potrebne svežine. Prve slike McKinleyev so se pojavile že jeseni, prve inženirske primerke pa bomo dočakali že januarja prihodnje leto. Tehnologija izdelave bo še vedno 0.18 mikronska, prvo masovno proizvodnjo procesorjev pa lahko pričakujemo v drugi četrtini leta 2002. Najprej bomo ugledali tri modele teh procesorjev: 1GHz Itanium s kar 3MB L3 predpomnilnika, 1 GHz Itanium z 1.5 MB L3 predpomnilnika in še 900 MHz različica z enako velikim predpomnilnikom.
Ker zmogljivi procesorji...

0 komentarjev