»

Cuil, novi iskalnik

Gizmodo - Cuil (izgovorjava cool), novi internetni iskalnik, ki naj bi iskal po več kot 120 milijardah straneh, naj bi zatresel hlače velikemu Googlu. 120 milijard strani je kar trikrat več, kot jih zmore Google, vsaj tako pravi nekdanja uslužbenka Googla, Anna Patterson. Poleg nje sta od Googla prebegnila še dva uslužbenca, celoten projekt pa naj bi slonel na 33 milijonih dolarjev kapitala. Nov iskalnik zadetke poda v obliki revije, strani pa preišče bolj podrobno in s tem da bolj relevantne zadetke na iskan niz. Več.

Mnogi so že poskušali, uspelo pa ni še nikomur. Google še vedno vlada.

33 komentarjev

Avdio knjiga Zasebnost na internetu

Slo-Tech - Izobraževalni program Radia Slovenija je v avdio obliki izdal knjigo Zasebnost na internetu avtorja Mateja Kovačiča, na Slo-techu znanega kot Matthai. Besedilo, ki ga je sicer mogoče v knjižni obliki dobiti pri Mirovnem inštitutu, so že predvajali v eter, na internetu pa so dostopni RealAudio posnetki. Traja približno 4 ure.

Zapis v obliki MP3 ali WAV na žalost ni dostopen, seveda pa lahko tok vsak posname na računalnik s programom kot je rtspget.

Skratka, če se vam ne ljubi brati in raje poslušate, klik!

29 komentarjev

Google News

The Register - Ravno danes sem v iskanju nekaterih starih opisov iger brskal po eni od slovenskih revij (stari recimo tri leta), in našel opis iskalnika Google v tem stilu: "Je sicer še v povojih, samo kaže pa potencial".

Po novem Google kaže vse bolj mišice in zobe. Kot poročajo na Registru, ima Google po novem iskalnik po novicah. Iz več kot 4.000 virov se novice v realnem času generirajo na posebno stran in seveda v bazo. Na žalost se na Slo-techu zaenkrat še ne moremo pohvaliti, tako kot se The Register, da smo v bazi strani z novicami. Samo nikoli se ne ve[:D]

Samo še en namig: če boste iskanje iskali sami, in se vam odpre slovenski mirror, poglejte sem.

8 komentarjev

Konec z neowin.net

Neowin - Stran, ki jo je poznal skoraj ves svet je zaprla svoja vrata. Stran, na kateri sem ugotovil, kaj pomeni želeti si uspeti brez prebite pare (kar se tiče interneta seveda), stran, ki je pokazala, kaj pomeni vztrajnost in prizadevanje ter uvedla pomen besedni zvezi "neprofesionalno novinarstvo", je prenehala z delovanjem.

Vse kar jim želim, je vso srečo v nadaljnem življenju...

7 komentarjev

Novi iskalniki

The Register - Čeprav je Teoma po sporočilih na The Registerju dvignila kar precej prahu, ko so jo omenili kot možnega konkurenta Googlu, se iskanje novih iskalnikov (hm, zanimiva besedna zveza ) ni prenehalo. The Register je objavil tri nove iskalnike. Opise si lahko ogledate tukaj, za tiste, ki pa vas je poletje dodobra zdelalo (lenoba ) in se vam tekstov ne ljubi brati, pa lahko iskalnike preizkusite ne sledečih linkih:

0 komentarjev