»

V Kiberpipi ta teden: Detekcija izgub pri pospeševalnikih delcev, Oust.me, Silent Hill 2: The movie, Plone druženje

Plone user group srečanje, 04. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 3.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer nam bo Rok Štefanič, ki prihaja iz podjetja Cosylab, predstavil delovanje pospeševalnikov in načine kako zaznati izgube delcev, ki se pojavljajo med delovanjem pospeševalnika. Podrobno bo predstavljen princip delovanja detektorjev delcev, s poudarkom na analognem delu obravnavanja signalov ki jih generirajo detektorji.



V sredo, 4.5., ob 19h bomo na Spletnih uricah predstavili Oust.me, ki je...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: 20 let Linuxa, Google Docs & Slide2, Kratkiči

Linux popoldne, 14. sep 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 19.4., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih David Klasinc podal pregled dvajset let trajajoče zgodovine najbolj razširjenega operacijskega sistema Linux, ki ga srečamo že skoraj na vsakem koraku. Na koncu pa bomo skupaj ugotovili katero leto je bilo ali pa še bo, Leto Linuxa.


Vas zanima, kakšen bo dokument prihodnosti? V kakšno smer brcajo Google Doksi in kakšna bo v prihodnje interakcija dokument vs. uporabniki? V sredo, 20.4., ob 19h bo dotično temo predstavil Peter Miklavc iz podjetja Mugo, kjer so razvili orodje Slide2. Izvedeli bomo kdaj bo orodje nared, kako deluje, kakššne funkcije nam omogoča poleg zvočnih in video zapisov v vse vrste dokumentov ...

V četrtek, 21.4. ob 20h te vabimo na Film'štekin...

6 komentarjev

V Kiberpipi ta teden:

Startup Night, 22. Feb 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 12.4., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Igor Kolar, ki bo predstavil kako pripraviti kopijo videoposnetka z večjih slovenskih medijskih portalov ali si jo ogledati brez nadležnih oglasov. Istočasno bomo preverili, pod katerimi pogoji je tovrstno početje sploh zakonito. Sledi še diskusija o smiselnosti tehničnih ukrepov (DRM), ki se seli nadstropje više, na pivo. Predavanje ne bo snemano.



V četrtek, 14.4., ob 19h vas vabimo na Večer za inovativne in podjetne, kjer nam bo predaval Vladimir de Franceschi o ustanavljanju in financiranju Start-upov v Silicijevi dolini, nanizal bo tudi kopico svojih izkušenj, nakazal vzporednice med prakso v Sloveniji in Ameriki, pri...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Telesni skenerji, Južna Koreja in Firefox 4, Freaks

Firefox 3 Release Event 2008, 24. jun 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 5.4., ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih poslušali predavanje Edvarda Šilc, ki na bo razložil zakaj je Slovenija proti telesnim skenerjem. Predstavil nam bo tudi novitete za programerje apliktivne programske opreme in OWASP Slovenija.

V sredo, 6.4., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer tokrat predava Marin Medak, ki bo z nami delil svojo izkušnjo, kako sta s Simonom Osborne prva preveslala Južno Korejo in svoje poglede na korejsko kulturo, v katero je padel popolnoma nepripravljen, a se vseeno izvlekel.
Po spletnih uricah sledi veselica ob izidu Firefoxa 4, na kateri bomo najboljšim poznavalcem med kvizom razdelili nekaj dobrot z motivi Firefoxa in Mozille.


V četrtek, 7.4. ob 20h bomo v kinodvorani...

4 komentarji

Kiberpipa: uporabniški vmesnik za dig. fotoaparate, Poslovni modeli, VIP

Managing business models by Alexander Osterwalder

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 11.1., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Miha Feuš, grafični oblikovalec, ki se ukvarja tudi z 3D modeliranjem. Predstavil nam bo svoje delo na razvoju koncepta uporabniškega vmesnika za fotoaparate.

V sredo, 12.1., ob 19h nam bo Ivan Župič, doktorski kandidat na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in raziskovalec ERP sistemov ter poslovne inteligence, predstavil poslovne modele za startupe. Predvsem bomo izvedeli, kakšni so poslovni modeli nekaterih poznanih firm, kaj poslovni model sploh je ter kako ga postavimo in implementiramo.



V četrtek, 13.1., ob 19h vabimo na Večer za inovativne in podjetne, tokrat s Tonetom Strnadom, ustanoviteljem in lastnikom družbe...

0 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

Kiberpipa: Tribes, Gis Cloud, Siddharta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 9.11. ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinih odprtih terminih Marcos Gaser govoril o temeljih Seth Godinove teorije Tribes - teorije organiziranja, trženja in vodenja, potrebne za uspeh v 21. stoletju.

V sredo, 10.10. ob 19h nas bosta Marko Santic in Dino Ravnic, razvijalca iz Zagreba, na Spletnih uricah seznanila s svojim startup sistemom Gis Cloud. Med drugimi bo govora tudi o Open Geospatial Consortiumu. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek, 11.11. ob 19h te vabimo na Večer za inovativne in podjetne. Tokrat v naših prostorih gostimo člane skupine Siddharta, kateri nam bodo predstavili podjetništvo z drugega zornega kota.

1 komentar