»

KT600

The inquirer - Novo Viino čipovje KT600 se je odrezalo odlično. V večini testov, razen pri grafiki, je prehitelo nVidiino Nforce2 400 Ultra vezje. Matične plošče osnovane na KT600 vezju, bodo na voljo v juniju, s še eno veliko prednostjo pred nVidio - ceno. Če bodo referenče plošče vsaj toliko uspešne kot samo vezje, na katerem bodo osnovane, bo šlo nVidii za nohte. Povezava do novice ter klik do testa, na katerem so primerjali KT600 in Ultra 400 ter novega Athlona XP 3200+.

8 komentarjev

Brezskrbni tudi na delu

vir: Nokia
Nokia - Nokia Observation Camera je nova brezžična kamera za najširši krog ljudi. Digitalni opazovalni fotoaparat, ki ga predstavlja finska Nokia, omogoča sprejem podatkov na daljavo. Zanimiv je podatek, da brezžična napravica tehta le približno 200 gramov, njena velikost pa ne presega 120 mm. Tako lahko brezskrbno opazujete karkoli želite, pa četudi ste v službi. Dogodke, ki se odvijajo pred kamero si namreč lahko ogledate kar preko elektronske pošte ali pa kot večpredstavno sporočilo MMS. Klik!

6 komentarjev

KT400 še živi

HardOCP - To čipovje, ki ga je zasnovalo in razvilo podjetje VIA, očitno še brca, kljub močni konkurenci s strani nForce II, saj se je na medmrežju ponovno pojavil nov test. Temu v dokaz je spletna stran [H]ardOCP, kjer so si ogledali predstavnico čipovja. Izbrali so si eno izmed dražjih in boljših matičnih plošč, ki sliši na ime ABIT AT7 MAX2. Ravno pred kratkim je bila ta plošča testirana na Amdmb, o čemer smo tudi pisali, zato nima smisla omenjati vse standardne KT400 značilnosti. Če vas morda pritegne njena lepa črna barva, klik!

0 komentarjev

UMC-jevi problemi

The inquirer - Po podatkih na The Inquirerju je United Microelectronics Corp (UMC) izvršil odpustitev 300-ih delavcev. UMC sicer vse skupaj zanika in navaja, da kaj takega nebi naredil niti v težkih časih. Čez nekaj časa smo dobili še en dokaz, da s podjetjem ni vse v redu - UMC naj bi nekaterim delavcem znižal plače tudi do 40 %. Izgleda, da na UMC kar precej pritiska recesija, ki zadnje čase tepe računalniško industrijo. Da pa bi UMC propadel, se gotovo ni treba bati, saj je bilo naročil za izdelavo čipov vedno dovolj .

0 komentarjev

MSI uspešen

The inquirer - Proizvajalcev matičnih plošč je kar veliko, zato je še kako pomembno, da določeno podjetje izstopa iz sivega povprečja. MSI (Microstar) se tega ni treba bati, saj so kljub močni konkurenci prijavili kar za 84 % večjo prodajo v primerjavi z junijem 2000. Čeprav izgleda 84 % velika številka, njena velikost kar malce skopni ob podatku, da je MSI imel samo za 5 % večji dobiček kot v enakem obdobju lani. No, bolje nekaj, kot nič. Uspešno poslovanje za junij so prijavili še Asus, Diamond Flower, Chaintech, in Quanta.

1 komentar