»

Microsoft razvija novi stari način vnosa črk na majhnih zaslonih

Microsoft - Microsoft razvija drugačen način vnosa besedila na mobilnih napravah, kjer je velikost zaslona omejena. Ker je na majhnih zaslonih vnos z digitalno tipkovnico spričo majhnih tipk zamuden, razvijajo analogno tipkovnico za prepoznavanje potez. Pametni telefoni so še najmanjši problem, ker so se njihovi zasloni napihnili; večji problem so na primer pametne ure.

Nova aplikacija, ki je za zdaj še v beta fazi, prepoznava s prstom narisane črke. Najpogostejše alfanumerične znake lahko vnesemo kar s stilizirano potezo na zaslonu, kar je po Microsoftovem mnenju laže in hitreje od pritiskanja čedalje manjših tipk. Dasiravno v beta fazi je program že mogoče prenesti, a za namestitev potrebujemo Android Debut...

15 komentarjev

Prošnja za komentarje: Nova pravila

Slo-Tech - Na Slo-Techu smo se v luči sprememb zakonodaje (tako že izvedenih, kot tistih v teku) odločili prenoviti pravila in tako stopiti v korak s časom.

Ker gre v tem primeru za prvo obsežnejšo spremembo po petih letih, vas prosimo, da si osnutek preberete in nam svoje morebitne obrazložene komentarje sporočite do 7. julija. Tako bomo skupaj naredili to stran še boljšo.

Komentarje sprejemamo v obliki komentarjev na to novico, obrazloženih elektronskih sporočil na naslov legal@slo-tech.com oz. v obliki tem v oddelku Slo-Tech v primeru, da ste mnenja, da vaš komentar zahteva javno razpravo.

Osnutek.

Za vsa vaša mnenja in konstruktivne komentarje se vam zahvaljujemo.

186 komentarjev

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech (III)

Slo-Tech - Slo-Tech se ponovno spreminja za vas. Še vedno na bolje. Današnji nabor sprememb vsebuje:
  • sinonime pri iskanju
  • nov prikaz slik na strani
  • prikazovanje več novic na prvi strani -- oblika bo še spremenjena
  • verzijo brez desnega menija za majhne zaslone
  • samodejno iskanje cene pri malih oglasih -- pametnejša metoda je v delu
  • predogled tem s klikom na puščico pri seznamu -- končni izgled bo odvisen od vaših komentarjev
Vaši komentarji in kritike so nadvse dobrodošli.

50 komentarjev

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech

Slo-Tech - Z malo zamude je Božiček na Slo-Tech prinesel prenovljeno prvo stran. Kot pri vseh večjih spremembah, vas tudi tokrat prosimo za malo potrpljenja in veliko dobre volje, medtem ko bomo popravili še zadnje detajle.

Priporočamo se za vaša mnenja o novem videzu ter morebitna obvestila o napakah.

Dodatek 1: V nastavitvah je sedaj na voljo izklop nove oblike. Danes bo na voljo tudi RSS s celotno vsebino novic. Prikaz celotne novice, kjer bo jasno razvidna meja prikaza s prve strani, bo na voljo čim prej.

200 komentarjev

Popolni IR sprejemnik

Slo-Tech - Če vam je Dedek Mraz prinesel dolgo pričakovani popolni daljinec, vas bo prav gotovo začela gristi zamisel, da bi z njim upravljali še kaj več od televizorja.

Eden od Slo-Techovih članov - TheHijacker, se je že pogumno lotil te naloge in sestavil IR sprejemnik, ki ga lahko priklopimo na osebni računalnik. Rezultate projekta si lahko ogledate v tej temi, veseli pa bomo tudi vaših komentarjev.



Če želite iti po stopinjah vašega kolege, boste morali za uspeh zastaviti slabih 10 evrov in prste na vaši levi roki.

20 komentarjev