»

AMD znižuje cene

AMD - V ponedeljek lahko pričakujemo znižanje cen AMD-jevih procesorjev za namizne računalnike v višini do 20 odstotkov, poroča Computer Base. Tako se bodo na primer Phenomi X4 9750 pocenili s 170 na 154, X3 8650 s 123 na 104 in X4 9950 s 186 na 175 dolarjev. Podobna znižanje pričakujemo tudi pri dvojedrnikih (6400+ z 102 na 87 dolarjev). Na cenikih še vedno manjka Phenom X3 8850, ki je bil napovedan že za oktober in naj bi ga nekatere spletne stani celo opazile. AMD tako želi počasi počistiti zaloge in napraviti prostor za štirijedrnike s kodnim imenom Deneb, ki prihjajo prihodnje leto.

28 komentarjev

Deleži prodanih procesorjev

Tech Report - Po podatkih Mercury Research-a je AMD pridobil delež na trgu procesorjev za namizne in prenosne računalnike, Intel pa na trgu strežniških procesorjev. Tako je bil delež prodanih AMD-jevih procesorjev za namizne računalnike v četrtem četrtletju lanskega leta 29,1 odstoten, medtem ko je bil delež prodanih AMD-jevih procesorjev za prenosne računalnike 19, 4 odstoten. V tretjem četrtletju lanskega leta sta bila omenjena deleža 26,6 oziroma 16,8 odstotna. Intel je med tem povečal svoj delež prodanih procesorjev za strežnike, ki je v četrtem četrtletju lanskega leta znašal 77,7 odstotkov, kar je za dober odstotek in pol več kot v tretjem četrtletju.

Več o tem na The Tech Report-u.

3 komentarji

AMD: 4x4 od blizu in spremembe cen

AMD 4x4

vir: The inquirer
več strani - The Inquirer je objavil nekaj slik prihajajoče AMD-jeve platforme za računalniške navdušence, 4x4. Kot smo že poročali, bo na podnožju 1207 (socket F) temelječa platforma uradno predstavljena predvidoma ta mesec. Več na The Inquirerju.



TG daily poroča o spremembah cen AMD-jevih procesorjev, med katerim velja omeniti predvsem 26 odstotno podražitev procesorja FX-60, za katerega je po novem potrebno odšteti 791 ameriških dolarjev. Poleg tega so se pojavile tudi govorice o ceni procesorje FX za prihajajočo 4x4 platformo, ki govorijo o ceni okoli devetsto ameriških dolarjev za komplet dveh procesorjev. Spremembe cen ostalih procesorjev si oglejte v izvorni novici.

4 komentarji

Opteron 246 je tu!

X-Bit Labs - Danes je AMD uradno izjavil, da je po izidu Opteronov 242 in 244 izšel še njun močnejši bratec, Opteron 246. Procesor uporablja x86-64 arhitekturo, njegov frekvenca pa znaša polna dva gigahertza. Procesor, ki je v prvi vrsti namenjen strežnikom in res zmogljivim delovnim postajam, se bohoti s 128 kB L1- in megabajtom L2-predpomnilnika, njegov že vgrajen s PC2700 standardom komptabilen pomnilniški krmilnik pa lahko naslovi do 1 TB pomnilnika. Cena takšne pošasti ne more biti majhna, saj vas olajša za zajetnih 794 zelencev po kosu, če jih kupite vsaj tisoč. Izvirna novica, nove cene AMD-jevih procesorjev.

13 komentarjev

Rezanje cen

The inquirer - Sicer ste danes že dobili približen pogled na cene AMD-jevih procesorjev, ki vam ga je posredoval McHusch, sam pa sem naletel na celotno prodajno shemo prihajajočega tedna.

Tako sem na Inquirerju našel Intelove in AMD-jeve načrte za prihodnjo prodajo. Kot kažejo številke, se AMD-ju mudi iz trga odstraniti predvsem Celerone in jih zamenjati s svojimi Athloni XP, Intel pa nadaljuje s politiko pridobivanja zahtevnejših uporabnikov z nižanjem cen Pentuimom 4.

Prav tako v novici ugotavljajo, da so načrtovane cene začetek priprave trga na izdajo naslednikov Athlonov, in sicer procesorjev s kodnim imenom Clawhammer. Če se pri AMD-ju ne bodo zamerili kupcem s t.i paperlaunchi, znajo slednji uspeti. Zakaj, verjetno ni potrebno poudarjati.

Če vas zanima, koliko k ceni dodajo na poti med proizvajalci in vami trgovci, pa si poglejte tukaj.

6 komentarjev

Flip Chip tehnika septembera

Tweakpc.de - Flip Chip je nova tehnika proizvodnje čipov, in ki bi omogočila proizvodnjo čipov v še manjši obliki kot do sedaj. Samo tehniko bojo predstavili septembra v Stuttgartu. S to tehniko bojo med seboj povezali na pol narejen čip z njegovim vezjem, kar naj bi proizvodnjo poenostavilo in s tem tudi pocenilo. Trenutno se z to tehniko ukvarja 13 podjetij.

0 komentarjev

AMD niža stroške

Electic Tech - Gotovo se še spomnite AMD-jeve novice, ki je govorila o kar precej manjšem dobičku. Do manjšega dobička je najverjetneje pripeljalo nenehno nižanje cen AMD-jevih procesorjev. Vendar izgleda, da AMD procesorjev ne more nižati v nedogled, zato so se vodilni odločili za manjšo prenovo. Prenove je bil deležen testni oddelek (če še ne veste, proizvodnja čipov je izredno poceni, največ denarja pa požre ravno testiranje), kamor je AMD postavil Agilentov 93000 SOC C400e testirni sistem. Ali bo to pripeljalo še do nižjih cen? Več o tem si lahko preberete tukaj.

2 komentarja