»

Bi imeli originalnega ThinkPada z najnovejšo tehnologijo?

ThinkPad 700c iz leta 1992

Lenovo - Eden izmed najprepoznavnejših dizajnov prenosnih računalnikov je gotovo IBM-ova linija ThinkPad, ki jo je oblikoval Richard Sapper in IBM premierno predstavil leta 1992 v modelih ThinkPad 700, 700C in 700T. Dizajn se je v zadnjih dveh desetletjih korenito moderniziral, leta 2005 pa je znamko od IBM-a odkupil Lenovo. Ta se sedaj poigrava z mislijo, da bi obudil prvotni dizajn v modernih prenosnih računalnikih.

Zamisel niti ni neumna, saj na svetu obstaja precej izdelkov, ki se po oblikovni plati niso radikalno spremenili. To je seveda možno in smiselno le tedaj, kadar je bil že originalni izdelek velik uspeh in obuditev ali vztrajanje pri prepoznavnem dizajnu daje dodano (čustveno) vrednost izdelku....

44 komentarjev

IBM praznuje 100 let

Slo-Tech - Običajno omenjamo številke 10, 20 ali tam nekje do 50, ko pišemo o okroglih obletnicah igralcev na trgu računalnikov. Toda IBM ni običajno podjetje, zato ni presenetljivo, da praznuje 100. obletnico obstoja. Štiri podjetja - Tabulating Machine Company, International Time Recording Company, Computing Scale Corporation in Bundy Manufacturing Company - so se 16. junija 1911 združila v novo podjetje z imenom CTR (Computing Tabulating Recording Company), ki je odtlej pa do danes nepretrgano poslovalo. Vmes so se še leta 1924 preimenovali v International Business Machines in pod tem imenom ali pa akronimom IBM jih poznamo še danes.

Predhodniki IBM-a so poslovali že od 80. letih 19. stoletja, saj so se šele pozneje povezali v CTR (IBM). Ta je...

20 komentarjev

IBM praznuje stoletnico

Ikona praznovanj stoletnice

vir: Hexus
Hexus - Eno izmed največjih in najbolj znanih imen v računalniški industriji, IBM (International Business Machines) letos praznuje svojo stoto obletnico. Samo ime IBM sicer obstaja šele od leta 1924, a je bilo že trinajst let prej ustanovljeno podjetje Computing Tabulating Recording Corporation, ki se je nato preimenovalo v IBM. Nabor inovacij modrega giganta je ogromen, od ustvarjanja programskih jezikov Fortran in SQL do iznajdbe trdih diskov z magnetnim zapisom, arhitekture RISC, prenosnih računalnikov (obilico inovacij pobere serija ThinkPad, ki so jo pred leti skupaj z namiznimi računalniki prodali Lenovu), laserskih tiskalnikov, črtne kode, itd.

Inovacije se ne ustavijo le na tehnološkem področju, saj so bili eni prvih, ki so se zavzemali za...

20 komentarjev