»

MSI vrača Turbo

Daily Tech - Verjetno se večina izmed vas spominja gumba "Turbo" na starih x86 računalnikih. Omenjen Turbo se je tekom razvoja računalnikov opustil, vendar je MSI na letošnjem Computexu predstavil prenosnik GX600, na katerem poleg gumba za vklop računalnika najdemo tudi omenjeni Turbo. S pritiskom na gumb se poveča FSB procesorja in dvigne frekvenco procesorja za dvajset odstotkov, vendar pod pogojem, da je prenosnik priključen v električno omrežje. Srce prenosnika predstavlja Intelov Core 2 Duo procesor, za prikaz slike na zaslonu pa skrbi grafična kartica GeForce 8600M GT s 512 MB pomnilnika.

Več o tem na Daily Tech-u.

47 komentarjev

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

Nov GeForce iz MSI-ja

X-Bit Labs - MX400-VIVO 32 je ime kartice, ki jo bo MSI izdal v prihodnjem mesecu. Bazirala bo na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Imela bo 128-bit-no pomnilniško vodilo, frekvenco delovanja 175MHz in 32MB SDRAM-a. Imela bo še TV-Out priključek in posebno MSI-jevo funkcijo VGA Live BIOS. To je funkcija, ki sama zazna verzijo BIOS-ov na grafični kartici in, če je ta ni najnovejša, sama poišče "update" na MSI-jevi domači strani. V paketu bodo tudi MSI DVD (standardni softwere DVD predvajalec) MSI 3D!Turbo (za določanje nastavitev zaslona, navijanje in vrsto drugih nastavitev).

0 komentarjev

PowerColor grafična kartica

X-Bit Labs - PowerColor je danes tudi uradno naznanil izid grafične kartice na Nvidia GeForce2 MX400 čipu. Pha. Nič posebnega boste rekli. Saj na tržišču vlada prava poplava MX400 grafičnih kartic. Samo ta je nekaj posebnega. Ima namreč, za razliko od tekmic, DDR SDRAM. CMX2D je ime kartice, ki nosi 32MB DDR SDRAM-a, 64bit-no pomnilniško vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 366MHz. Poleg standardnega modela (CMX2D) se bo dalo kupiti tudi takega s TV-Out izhodom (CMX2D-TV). V paketu boste poleg kartice našli še program, za predvajanje DVD filmov in igrico Unreal.
Čudno se mi pa zdi, da dajo na tako dober RAM, samo 64bit-no pomnilniško vodilo. Res je, da DDR kompenzira za izgubo, samo zakaj potem dajejo dražji DDR SDRAM, ko potem vse pokvarijo z pomnilniškim vodilom? No ja. Oni že vejo.

4 komentarji

Zarečenega kruha se največ poje

X-Bit Labs - To očitno velja za Hercules. Se še spomnite, kako je govoril, da ne bo proizvajal kartic na GeForce2 MX200/MX400 jedru? Da bo izdeloval le Kyro/Kyro II kartice za srednji cenovni razred. No, sedaj se je odločil, da bo nekaj kartic z Nvidia GeForce2 MX 400 čipom le izdelal.
To pa zato, ker je Nvidia prenehala s proizvodnjo GeForce2 MX čipov. Izdeluje le še MX200 in MX400 čipe. Tako bo Hercules kmalu začel s prodajo grafične kartice na MX 400 čipu z 32MB RAM-a za okoli $135.

6 komentarjev

Posebna izdaja

X-Bit Labs - MSI bo v kratkem izdal posebno serijo K7T Turbo matičnih plošč. K7T Turbo je bazirana na VIA KT133A čipovju. Posebnost te extra serije bo živo rdeča barva in pozlačen (!!!) MSI hladilnik na čipu. Imela bo tri DIMM reže, ki bodo podpirale do 1.5GB SDRAM-a, 6 PCI rež, AGP 4x režo, in eno CNR režo. Posebna izdaja bo opremljena še z Promise Ultra ATA 100 kontrolerjem (po želji) in dvema USB vhodoma. Seveda bo tudi možnost priklopa dodatnih USB vhodov.
Kot vse MSI-jeve plošče, bo tudi ta imela vgrajeno MSI Fuzzy Logic 3 tehnologijo in Live BIOS. Še ena posebnost: posebna izdaja bo že serijsko podpirala povezavo dveh računalnikov skozi USB vhod. Zelo priročno za LAN party-je! Kabel za povezavo bo že priložen plošči. Komaj čakam, da zvem še kaj o tej rdeči zapeljivki. Pa vi?

3 komentarji

Nove PowerColor grafične kartice

PowerColor - Tudi PowerColor se je danes odločil objaviti nove grafične kartice na GeForce2 MX400 čipu. Prišle bodo v treh različicah:
  • CMXL na GeForce2 MX200 čipu, 32MB SDRAM-a, 64bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMX2S na GeForce2 MX400 čipu, 64MB SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMXDV na GeForce2 MX400 čipu, 64MB DDR SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 175MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
Za podrobnosti toplo priporočam njihov on-line katalog.

0 komentarjev

Ugibanja ali resničnost?

NvNews - Dosti se je govorilo o novem Geforceu. O specifikacijah, funkcijah ter tudi imenu. Vsi vemo, da je ime bistvenega pomena za marketing, saj lepo ime kartice že samo vabi k nakupu. Tega se vidno zavedajo nekateri proizvajalci grafičnih kartic (osebno mi je Prophet za ime kartice svetovno), po drugi strani pa tega ne vedo razni drugi proizvajalci, ki za ime produkta dajo dve naključni črki, potem pa iščejo povezavo . Torej, tukaj je ugibanja o tem, kako se bo imenovala nova družina Geforce kartic, ki kanejo na prodajne police v Ameriki priti začetkom marca. Bilo je dosti ugibanj, od preprostih ter logičnih (Geforce III) do že malo butastih (3dfx nVidia Voodoo Geforce 6 6000 GTS itd...). Predvidevanja so bila resnična. Ostali bomo pri imenu, ki je naredilo revolucijo v razvoju grafičnih čipov. Geforce 3 bo tako uradno stal nekje 500$ brez dodatnih izhodov. Različica kartice z DVI konektorjem ter zadeganim modificiranim krajšim Blue Orbom naj bi nas pa prikrajšala za 600$. Kaj, kdaj ter...

1 komentar