»

Prenosnik na kolenih kvarno zvišuje temperature mošnje

Slo-Tech - V članku Protection from scrotal hyperthermia in laptop computer users, ki je objavljen v znanstveni reviji Fertility and Sterility, raziskovalci z univerzitetne klinike newyorške State University poročajo o ugotovitvah, da raba prenosnika škoduje moški mošnji, če ga imajo na kolenih. V raziskavo je bilo vključenih 29 zdravih posameznikov, ki so uporabljali prenosni računalnik na kolenih s podstavkom ali brez in pri tem imeli noge v različnih razkrečenih položajih. Ne glede na te parametre se jim je temperatura mošnje najkasneje v pol ure povišala za približno dve stopnji.

Moške spolne žleze so v mošnji predvsem zato, ker ima visoka temperatura kvaren vpliv na semenčice. Telesna temperatura je nekoliko previsoka za normalen razvoj, zato so moda pomaknjena v...

49 komentarjev

Nobelova nagrada za medicino 2010

Slo-Tech - Danes točno ob 11.30 uri po srednjeevropskem poletnem času je Švedska kraljeva akademija znanosti objavila prejemnika letošnje Nobelove nagrade za medicino. Za svoj doprinos k znanosti na področju fiziologije ali medicine je nagrado prejel britanski znanstvenik Robert Edwards za svoje delo na področju in vitro oploditve.

In vitro oploditev je postopek, pri katerem več jajčec oplodijo s spermo darovalca zunaj telesa, nato pa...

21 komentarjev

E-kupovanje onkraj Luže

Finance - V ZDA je družba MasterCard, kot ena od najbolj znanih izdajateljic kreditnih kartic po svetu, pripravila raziskavo o uporabi plastičnega denarja pri spletnih, t.i. e-nakupih. Uporabniki -- kupci so po raziskavi izpostavili nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki odtehtajo odločitev, ali sploh kupovati na spletu: učinkovito varovanje osebnih podatkov potrošnika, spoštovanje želje o (ne)pošiljanju reklamnih sporočil na njihov e-naslov, oznaka o varnem poslovanju na spletni strani, in podobno. Čas za spletno nakupovanje se sodeč po raziskavi podaljšuje, enako velja tudi za obseg in pogostost tovrstnih nakupov. V raziskavo so vključili tako moške kot tudi ženske. Seveda so v ZDA s spletnimi nakupi začeli precej pred nami, a vendar so vsakršne raziskave na tem področju koristna projekcija za pozitivno usmerjanje trendov tudi pri naših e-trgovcih. Uradno sporočilo.

0 komentarjev

Tipkovnica za vse igričarje

Slo-Tech - Tipkovnica je res namenjena vsem, ki radi igrate računalniške igre. Je malo višja od standardnih in ima na koncu podlogo za miško, le-ta pa je že ob nakupu priložena. Lahko jo spravimo pod sámo tipkovnico ali pa jo pustimo kar na njej, na levi strani pa je tudi mini igralna palica in šest različnih pripravnih gumbov. Sama tipkovnica pa je zelo uporabna tudi če imamo premajhno mizo, zato jo brez skrbi lahko postavimo na kolena ali pa kam drugam. Oglejte si še fotografije ter opis naprave

2 komentarja

Manj vroči prenosniki

Slashdot - Ste kdaj gledali DivX ali DVD film na prenosnem računalniku, a škatle niste imeli nikamor za postaviti in ste jo tako držali kar na kolenih? Če ste, potem veste, kako neprijetno deluje vročina prenosnika na vaše telo in kako bi bolj uživali v filmu, če bi bilo računalo spodaj hladno. Nekdo se je zavedel tega "problema".

Sandia National Laboratories so tako razvili in patentirali sistem hlajenja z alkoholom metanolom. Namesto hladilnih teles v obliki kovinskih reber, bodo po računalu speljane kot las in manj tanke bakrene cevčice, ki bodo s pomočjo izhlapevanja in kondenziranja metanola prenašale toploto z enega dela računala na druge dele (recimo zadnja stran ekrana) in s tem omogočile boljše in bolje razporejeno hlajenje celotnega prenosnika. Več si preberite na: /.

0 komentarjev