»

Posnetki iz igre se uporabljajo kot lažni posnetki vojne

Slo-Tech - Češki založnik igre Arma 3, ki je realistična vojna simulacija, ki poteka v odprtem svetu (sandbox) in omogoča neskončno prilagajanje in spreminjanje elementov in enot v igri, ima dovolj zlorabe posnetkov iz igre v propagandne namene. Čeprav pojav ni nov, so se sedaj v uradni izjavi pridušali, da se posnetki iz igre pogosto uporabljajo kot posnetki iz vojne v Ukrajini. Ob tem so navedli nekaj znakov, kako lahko prepoznamo lažne posnetke ali vsaj posumimo nanje.

Posnetki iz Arme 3 ali predhodnic so se kot domnevno resnični posnetki pojavljali že v konfliktih v Siriji, Afganistanu, Palestini in podobno. V nekaterih primerih so jih predvajale celo televizije, denimo leta 2013 ruska televizija in leta 2011 BBC-jev dokumentarec o nasilju na Severnem Irskem. Še najpogosteje pa živijo na internetu, še zlasti na družbenih omrežjih, kjer nadzora praktično ni. Zatem ko nekdo posnetek iz igre naloži na internet, ga kdo drugi predela in izboljša, nato pa zaokroži po družbenih omrežjih v propagandne namene. Kasneje seveda preverjevalci dejstev to odkrijejo, a je prepozno.

Zato so v podjetju Bohemia Interactives pripravili seznam dokazov, ki lahko razkrijejo ponarejen posnetek. Če se ta dogaja ponoči, je v nizki ločljivosti, posnet s...

25 komentarjev

Duke Nukem Forever demo

Slashdot - Medtem ko bo nakup najbolj težko pričakovane igre zadnjega desetletja mogoče šele po 10. juniju, je Gearbox Software včeraj na internet postavil demo. Govorimo kakopak o Duke Nukem Forever, ki je po 12 letih čakanja tik pred durmi. Demo verzija je na voljo le tistim, ki so Duke Nukem Forever naročili v predprodaji. Na elektronski naslov so dobili posebno kodo, s katero lahko prenesejo demo. To bržkone pomeni, da se bo demo zelo hitro znašel na internetu za vse ostale prek neuradnih kanalov.

Duke Nukem Forever bo stal 60 dolarjev za Xbox 360 ali PlayStation 3 in 50 dolarjev za računalnike. Sprehod skozi celoten demo si lahko ogledate na YouTubu, kjer je posnetek TotalBiscuita, ki so se sprehodili skozenj in ga pokomentirali (igra se...

46 komentarjev

Duke Nukem Forever prihaja maja!

CNet - Lani se je prvikrat po trinajstih letih razočaranj zazdelo, da bomo težko pričakovani in neštetokrat prestavljeni Duke Nukem 3D vendarle dočakali. Oktobrski posnetki so bili nadvse vzpodbudni, a današnje vesti so še bolj. Potrjen je datum izida. Duke Nukem Forever bo 14 letih čakanja prihaja 3. maja v ZDA in 6. maja drugod po svetu.

Streljačina bo na voljo za Xbox 360, PlayStation 3 in osebne računalnike. Igra bo ponujala vso obscenost, ki jo od nje pričakujemo, tako da bo na prodaj le polnoletnim. Založnik obljublja, da bo v njej moč prebirati revije za odrasle, pisati neprimerne grafite in podobno, da o ubijanju - ki je v igrah dosti manj stigmatizirano od golote - ne govorimo. Misija igre bo rešiti svet pred prašičjimi policaji, vesoljskimi pomanjševalnimi...

31 komentarjev

Novi posnetki Duke Nukem Forever

Ars Technica - Po trinajstih letih se zdi res neverjetno, a Duke Nukem Forever resnično postaja iz dneva v dan bolj otipljiva stvaritev. Prejšnji mesec smo razkrili, da Duke Nukem Forever bo, in to še prihodnje leto, danes pa je vidnega že nekaj več. Na igralniški konferenci FirstLook 2010 v Amsterdamu so razvijalci pokazali sedemminutni posnetek iz nove igre. Kot je videti, vsebuje vse, kar od nje pričakujemo - klavnico, psovke in obscenost. Izid težko pričakovane streljačine pričakujemo prihodnje leto. Kot kažejo posnetki, se bo čakanje izplačalo.

40 komentarjev

Duke Nukem Forever bojda prihodnje leto

The Wall Street Journal - Brezkončna saga o nadaljevanju Duke Nukem Forever, ki se vleče že trinajst let, se je lani zdela končana, pa je dobila vnovičen zagon. Lani je bil s stečajem 3D Realmsa razvoj Duke Nukem Forever odpovedan. Založnik Take-Two je sicer obdržal založniške pravice, če bi igra kdaj vseeno izšla, a se to takrat ni zdelo mogoče. Sledilo je nekaj tožb med Take-Two in 3D Realmsom, ki pa so sedaj zaključene, pri čemer nobenega stran noče razkriti podrobnosti. Tako je danes, trinajst let po napovedanem izidu, prihodnost spet bolj rožnata.

Gearbox Software namreč prevzema ostanke ekipe 3D Realmsa, ki je pisala Duke Nukem Forever. Scott Miller, ustanovitelj in nekdanji izvršni direktor 3D Realmsa, danes priznava, da so bili pri pisanju igre...

66 komentarjev

Duke Nukem 3D za dlančnike

PocketGamer - Med tem ko nekateri nestrpno pričakujemo Duke Nukem Forever, se lahko zadovoljimo z Duke Nukem 3D na naših dlančnikih. Ne me gledati postrani, če vam povem, da je to prva igra Duke Nukem za žepne malčke. No, igra seveda ni popolna, saj ima kar nekaj hroščev, na primer: občasno ne moremo streljati, kar zna biti nadležno. Prav tako je priporočljiva uporaba dodatne tipkovnice (folding keyboard), da si ne polomimo prstov. Torej, če ste uporabnik dlančnika in se dolgočasite, je Duke Nukem 3D za vas! Na voljo tukaj.

13 komentarjev

Bi izvorno kodo Duke Nukema 3D?

Planet Duke - 3DRealms se je odločil, da svetovni javnosti ponudi izvorno kodo legendarne igre Duke Nukem 3D. Dostopna je pod licenco GPL, kjer odslej dela družbo Linuxu in njegovemu spremstvu. Velja opozoriti, da bo 3DRealms še vedno obdržal vse pravice (copyright) in da bo igro še vedno "prodajal" in tržil. Ta izdaja je namreč namenjena predvsem programerjem in priljubljeno igro že lahko v celoti pristno igramo tudi na Linuxu. Seznam zrcalnih strežnikov:

2 komentarja

Microsoftov 3D GUI

Jaz - Verjamem, da ste že vsi pošteno naveličani Microsoftovega 2D uporabniškega vmesnika, ki se praktično ni spremenil od prvih zametkov Windowsov. O tem priča tudi popularnost raznih skinov za namizje, kot so Windows Blinds in podobni. No, M$jev razvojni team že nekaj časa dela na popolnoma 3D uporabniškem vmesniku, njihovo vizijo le-tega pa si lahko ogledate tukaj. Upam, da se bo zadeva do uporabe ošteno spremenila, saj sedaj izgleda kot nekakšen Duke Nukem 3D [>:D]. Thnx, JLP!

8 komentarjev