»

PS3 še vedno zlomljiv

Kot pravi rek, vsaka publiciteta je dobra, tudi slaba.

vir: engadget
engadget - Prvi popravek, ki je onemogočil t.i. jailbreak na PlayStation 3, je Sony izdal z različico 3.42 ter ga še nadgradil z različico 3.50. Slednji sicer res še ni razbit, torej igranje nekaterih novejših iger, recimo Medal of Honor ter Gran Turismo 5, ko izide (ta je celo doživel zadnjo zamudo zaradi popravka, ki zahteva uporabo firmware-a različice 3.50), brez originalnega medija ne bo mogoče. A bo še naprej mogoče nalaganje lastne kode (ter piratiziranje starejših naslovov) tudi v primeru, da je na konzolo že nameščen najnovejši firmware. Ekipa, odgovorna za PS3 Jailbreak, je namreč odkrila način, kako namestiti starejšo različico le-tega, različico, ki odklep še vedno omogoča. Ekipa obljublja, da bo hakeljc deloval tudi na novejših...

10 komentarjev

PlayStation 3 zlomljen s kalkulatorjem

Hack A Day - Po prvem zlomu zaščite PlayStation 3, dolgo nezlomljive konzole, smo dobili že kar nekaj različnih možnosti, kako opraviti odklepanje, ki omogoča igranje varnostnih kopij in nameščanje lastne programske opreme. Najnovejša izkoristi kar kalkulator. Sicer gre za zmogljivejši, grafični kalkulator Texas Instruments TI84, ki se ga na PS3 priključi prek USB na mini-USB kabla, priloženega konzoli za polnjenje igralnih ploščkov. Na kalkulatorju se požene kodo za odklep, ko je konzola izključena, nato pa se le-to vključi s pritiskom na gumb za zagon in izmet optičnega diska hkrati. Postopek je potrebno ponoviti pri vsakem zagonu.

Ko je postopek zaključen, se lahko kalkulator odklopi s konzole (to se izpiše na zaslonu kalkulatorja). Za samo...

35 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev

Crysis 2 se bo dogajal v New Yorku

Naslovnica marčevske izdaje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Crysis 2, igra, ki bo kot prva uporabljala pogon CryEngine 3, bo očitno nadvse pomembna tudi za konzole, za razliko od prve igre v seriji, ki je še danes znana kot igra za osebne računalnike, ki uspe na kolena spraviti še tako zmogljiv sistem. Prve podatke o Crysis 2 bomo ugledali v marčevski izdaji uradne revije PlayStation (PlayStation: The Official Magazine), katere naslovnico je glavni urednik revije na ogled postavil kar na svojem Twitterju. Na naslovnici se lepo vidi za Crysis...

68 komentarjev

PS3 prenosnik

engadget - Ben Heck, divji moder, ki je v prenosno obliko med drugim spravil originalni PlayStation 3, Xbox 360 (v več različicah), Commodore 64 in Atari 800, predelal obilico kontrolnih ploščkov, ki so nato npr. omogočali igranje z le eno roko, in presadil notranjost Xbox 360 ploščka v Sonyjev DualShock 3 plošček, se je tokrat ponovno znesel nad PlayStation 3, tokrat v Slim različici.

Poleg uporabe tanjše različice PlayStationa je sprememba tudi izključitev tipkovnice, ki jo je imel prvotni PS3 prenosnik. Uporabil je 17 palčni LCD Gateway 1775w z ločljivostjo 1280 x 720 pik, ki je njegov stari znanec iz preteklih predelav in ki sliko prikazuje prek HDMI-DVI pretvornika. Poleg gumba za vklop in izmet podatkovnega ploščka sta na prenosniku še...

10 komentarjev

PlayStation 3 najpožrešnejši

ComputerBase - Navadno preizkušamo zmogljivosti računalnikov, konzol, telefonov in kar je še zabavne elektronike, medtem ko si je ameriška naravovarstvena organizacija NRDC tokrat pogledala njihovo energetsko potratnost in se dokopala do nekaterih zanimivih odkritij. Ugotovili so, da je najpožrešnejši Sonyjev PlayStation 3 iz leta 2006, ki porabi skoraj 190 W, sledi pa mu leto starejši Xbox 360. Konkurenta Nintendo Wii najdemo šele bolj proti koncu lestvice s pičlimi 16 W.

Prav tako je zanimiv podatek, kako so konzole z vsako naslednjo revizijo učinkovitejše. Xbox 360 iz leta 2007 tako porabi za tretjino manj energije kot dve leti starejši model. Izkazalo se je še, da so razlike v porabi med obremenjenimi in neobremenjenimi...

26 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev