»

Meccano vs. LEGO

Slashdot - No, ker vidim, da vam računalništvo zadnje čase ne diši kaj preveč, sem vam pripravil eno off-topic novico. Na Slashdotu sem pred kratkim zasledil novico o prevladovanju LEGO-ta nad Meccanom. Posebej kritičen do tega je Nobelov nagrajenec Adam Lusher. Lusher navaja, da se je veliko znanstvenikov v mladosti ukvarjalo z Meccanom. Lusher je tudi mnenja, da bo prevlada LEGO kock prinesla več škode kot koristi. Zakaj? Ker se otroci ne bodo ukvarjali z Meccanom, bomo imeli manj znanstvenikov. In kaj je pri Meccanu tako dobrega? Dejstvo je, da vas Meccano nauči delati z raznimi konstrukcijami. Če pri izdelovanju konstrukcije kaj pozabiš oz. slabo narediš, potem se bo ta napaka še kako odražala v končnem izdelku. LEGO je precej gradil na odpuščanju, saj je možnost, da se bo konstrukcija iz LEGO kock podrla precej manjša kot pa pri Meccanu. Nekateri celo pravijo, da jih ukvarjanje z "legicam" ni nič naučilo. Vsi "anti-legaši" so bili Angleži. Ob prebiranju tega članka se mi je v glavi...

22 komentarjev

Modifikatorsko tekmovanje

vir: HardOCP
HardOCP - [H]ard|OCP je pred kratkim organiziral modifikatorsko tekmovanje. Modificirali so ohišja, izmed vseh pa so izbrali 3 najbolj izvirna. Prvo ohišje je rumene barve in je (vsaj po barvi sodeč) bolj podobno kakemu ameriškemu taksiju, drugače pa na zunaj ni nič posebnega. Svojo pravo lepoto pokaže v notranjosti, kjer se vidi, da se je izdelovalec kar namučil z barvanjem. Drugo ohišje je tako barvito, da ga bo marsikdo označil za malce kičastega. Če vprašate mene, me to ohišje spominja bolj na Barby World, kot pa na kaj drugega . Tretje ohišje se mi zdi najbolj izvirno/odštekano, saj je modifikator celoten računalnik spravil v mikrovalovko . Dokaz: ...

4 komentarji

LEGO ohišje

Overclockers Australia - Hmm, kaj se bodo ljudje še spomnili? Po razno raznih vstavljanjih "oken" v ohišje, barvanjih ohišja, ... nisem naletel na nobeno posebno modifikacijo ... Vse do danes, ko sem vsaj za moje pojme naše enega izmed najbolj izvirnih ohišij. Tip ohišja ni ne barval, niti ga ni modificiral, ampak ga je kar na novo naredil iz LEGO kock (!!!). Wow. Slike ohišja si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev

AOpen HQ08

Jaz - Danes bi sicer moral biti na vrsti sketchov članek o barvanju ohišja, toda zaradi določenega spleta okoliščin (vrednega samega Twilight Zona), se je namesto njega pojavil moj test AOpna HQ08. Gre za Big Tower ohišje, ki je nekakšen mlajši bratec, ali, če že hočete, naslednik legendarnega HX08. Zadevica je po novem dobavljiva tudi v Sloveniji, tako da gre za vse overclockerje in moderje zelo zanimivo ohišje. Kaj si jaz mislim o njemu? Preberite test!

15 komentarjev

Modificiranje DVD-ROMa

Chick's Hardware - Spomnim se začudenja in navdušenja ob pogledu na prva modificirana ohišja na razih overclockerskih straneh. Takrat je to bilo nekaj posebnega in le redki srečneži so lahko ob pogledu na ohišje bili veseli namesto zdolgočaseni. Seveda teh časov ni več in sedaj sorazne modifikacije nekaj povsem vsakdanjega. Modificirajo se ohišja, matične plošče, procesorji in celo uboge miške, overclockerji iziroma moderji pa vseskozi iščejo nekaj novega, na čemu bi lahko uporabili svoj Dremel. No, na Chick's Hardware so se lotili verjetno prve modifikacije DVD-ROMa. Pod roke do vzeli kar Pioneerja 105S in se nad ubogo stvarco spravili z vrtalniki, vbodnimi žagami in podobno težko artilerijo. Na vrhu so izrezali luknjo v pločevino, zadevco še pobarvali in jo vgradili v ohišje s podobno okroglo luknjo na vrhu. Sedaj se skozi vrh ohišja vidi vrtenje CD/DVDja. Orgazmično!

1 komentar