»

Mozilla pokazala telefona s Firefox OS

Mozilla.org - Mozilla je najavila svoja prva telefona, ki ju bo poganjal lastni operacijski sistem Firefox OS. Trenutno gre za modela, ki sta namenjena razvijalcem aplikacij, da jih bodo lahko čim bolje prilagodili operacijskemu sistemu Firefox. Ko bodo izšli telefoni s tem sistemom za široke ljudske množice, bodo konkurenca androidnim telefonom v najcenejšem segmentu. Mozilla namreč pravi, da v razredu do 100 dolarjev telefoni z njihovim operacijskim sistemom delujejo precej bolje kakor tisti z Androidom.

Novinca nosita imeni Peak in Keon, Mozilla pa ju predstavlja v sodelovanju s španskima Geeksphonom in TelefA3nico. Peak je bolj oskubljen in ima enojedrni procesor Qualcomm Snapdragon S1 1 GHz, podporo za 3G HSPA, 2G EDGE, Wi-Fi, GPS (a...

45 komentarjev

Nokia predstavila Lumio 620

engadget - Nokia je predstavila svoj tretji pametni telefon, ki ga poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Po Lumii 920 in 820 so izdali Lumio 620, ki cilja na kupce z nekoliko plitvejšimi denarnicami.

Lumia 620 in zaslon z dolžino diagonale 3,8 palca (ločljivost 800 x 480), dvojedrni procesor Snapdragon S4 Plus s frekvenco 1 GHz, 512 MB pomnilnika in kapaciteto 8 GB. Vgrajena kamera s petimi megapiksli omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p, medtem ko druga (sprednja) kamera omogoča le VGA. Za povezljivost je poskrbljeno z WiFi, WCDMA 3G, NFC (brezkontaktno plačevanje) in Bluetoothom 3.0.

Poglejmo še pragmatične karakteristike, od katerih bo odvisen uspeh naprave. Stal bo 250 dolarjev (ali evrov...

39 komentarjev

LG predstavil pametni telefon z dvojedrnim procesorjem

vir: Heise
Heise - LG je včeraj napovedal, da bodo držali besedo, ki so jo dali septembra na Intel Developer Forumu, in izdali pametni telefon z dvojedrnim procesorjem. Optimus 2X bo imel Nvidiin dvojedrni procesor Tegra 2 in operacijski sistem Android 2.2 (nadgradljiv na 2.3), najprej, to je takoj po novem letu, pa bo na voljo v Južni Koreji.

Dve jedri bosta Cortex-A9 s frekvenco 1 GHz, grafičnim jedrom in dekoderjem za HD-video, tako da bo posnetke v ločljivosti 1080p moč gledati s 30 sličicami na sekundo. Zaslon bo podpiral ločljivost 800 × 480 pikslov, imel bo HDMI-izhod,...

26 komentarjev

T-Mobile predstavil G2

engadget - T-Mobile je predstavil naslednika svojega prvega androidnega pametnega telefona, ki se imenuje G2. Poganja ga Qualcommov MSM7230 Snapdragon s procesorjem pri 800 MHz in aplikacijskim koprocesorjem druge generacije. Zaslon meri 3,7 palca, celoten telefon pa tehta 180 gramov in meri 12 x 6 x 1,5 cm. Naprava ima 4 GB notranjega pomnilnika, prednameščeno 8 GB kartico microSD (podpira velikosti do 32 GB), tipkovnico Swype, kamero s petimi megapiksli in avtofokusom ter LED-flešem, ki zmore snemati z ločljivostjo 720p. Za brskanje po spletu uporablja Flash Player. Energijo zagotavlja baterija s kapaciteto 1300 mAh.

Na telefonu teče Android 2.2 in tudi sicer se lahko pohvali s še večjo integracijo z Googlovimi...

17 komentarjev

Samsung predstavil svoj Androidni telefon

TG Daily - Samsung se je končno opogumil in predstavil telefon I7500, s čimer je postal prvi veliki proizvajalec mobilnih telefonov, ki si je drznil uporabiti Googlov Android kot operacijski sistem. Novinec ima zaslon z diagonalo 3,2-palcev (320x480), ki je občutljiv na dotik, kamero s petimi megapiksli, 8 GB pomnilnika, podporo za 3G (HSDPA) in Wi-Fi. Meri 115 x 56 x 11.9 mm in sprejme kartice Micro SD do velikosti 32 GB, če bo vgrajenih 8 GB premalo. Končno bomo za spremembo na boljšem prebivalci Stare celine, saj bomo telefon dobili že junija (vsaj Nemci ga bodo),...

9 komentarjev

Kaj in kdaj bo prinesel Gdrive

TG Daily - Verjetno najteže pričakovana Googlova aplikacija je Gdrive, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost, saj naj bi se kosal celo s paradnima konjema iskalnikom Google in predalom za e-pošto Gmail. Kot pove že samo ime, bo šlo za ogromno skladišče podatkov, kjer bo vsak uporabnik dobil svoj razdelek, kamor bo lahko shranil vsebino svojega trdega diska. Deloval naj bi kot namizni odjemalec, ki sproti sinhronizira lokalne datoteke s tistimi na Gdrivu, hkrati pa omogoča dostop do slednjih z vsakega računalnika z internetno povezavo.

Seveda nekatere podobne storitve že obstajajo. Microsoft naprimer ponuja SkyDrive, ki nudi 25 GB velik predal, z omejitvijo velikosti posamezne datoteke na 50 MB. Hkrati nudijo še storitev LiveMesh, ki je omejena na 5 GB, a nudi nekaj več funkcionalnosti, saj zmore avtomatsko sinhronizirati podatke na namizju, internetu in mobilnem telefonu. Podobno storitev je obljubljal tudi Apple za sinhronizacijo med Macom, PC-jem in iPhonom prek servisa MobileMe, a jo je...

28 komentarjev