»

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Test Epox 8K7A+

HotHardware - Ker so SiS735 matične plošče še zelo odaljene od Slovenije in vemo, da nekateri ne boste mogli počakati, do takrat je treba najti najboljšo DDR matično ploščo med trenutno dosegljivimi. Torej na AMD 760 čipsetu. More biti tudi zelo OC friendly. In cena ugodna in... No ena, ki vse to ima je Epox 8K7A+, katere test lahko vidite tu. Na žalost pa se je ne da dobiti v Sloveniji. Da se jo dobiti na Hrvaškem v Zagrabu.
Nazaj k testu... Plošča je očitno zelo dobra ker je dobila HotHardwere Editor's Choice reward naziv in 9 od desetih točk.

0 komentarjev

Sanjsko

Tom's Hardware - Jasno je, da je trenutno najboljše DDR čipovje AMD 760. Samo na sceni je trenutno kar nekaj matičnih plošč, ki bazirajo na tem čipovju. To je sicer dobro (zaradi konkurence), ampak neprijetno, če ne vemo kateri izbrati.
Striček Tom se tega zelo dobro zaveda, zato je tu pripravil test kar desetih SocketA matičnih plošč na AMD 760 čipovju. Tom (oziroma njegovi sodelavci) so se v stvar zares poglobili. Na test so vzeli: Abit KG7, Asus A7M266, Biostar M7MIA, DFI AK76-SN , Epox EP-8K7A+, FIC AD11, Gigabyte GA-7DX, Gigabyte GA-7DXR in MSI MS-6341 "K7 Master". Opisali so vse od dodatnih funkcij do obilice testov. V SySmark-u zmaga Epox, v Quake3 pa Gigabyte GA-7DXR. Razočara samo zaključek, ki ga ni! Pravi pač, da si test oglejte še enkrat in se odločite. Ogled toplo priporočam.

1 komentar

Epox 8k7a+

ChillBlast - Matične plošče na DDR pomnilniku so se končno začele pojavljati. Na tržišču so trenutno tri konkurenčna čipovja. VIA KT266, ALi Magik 1 in AMD 760. Od vseh naštetih je AMD 760 najboljši (Mimogrede; veliko ljudi me je vprašalo kaj je razlika med AMD760 in AMD761. Gre za isto čipovje, le da je AMD761 Northbridge + Southbridge, AMD760 pa le Northbridge). Epox 8k7a uporablja kombinacijo AMD760 čipa in VIA 686B. Plošča je očitno namenjena Navijačem&#8482, saj ima (tipično za Epox) LED display, ki kaže kaj se dogaja. Ima 6 PCI rež, 0 ISA rež, 2 reži za pomnilnik in, seveda, SocketA ležišče. Dobite jo lahko v dveh različicah. 8k7a je normalna, 8k7a+ pa ima na...

8 komentarjev