»

GeForce3 MX?

Guru 3D - Pri Guru3d so zelo navezani na Creativ-ove produkte. Zato je tudi Creative zelo navezan na njih. Vedno so prvi, ki dobijo v test njihove grafične kartice, mp3 playerje, zvočnike,... so tisti, ki gredo na ogled Creativove tovarne... Skratka eni na druge so navezani.
Tako tudi ni čudno, da so iz vira znotraj Creativa dobili fotografijo grafične kartice, ki bo izšla septembra. Sicer njihov vir ni rekel, da gre za GeForce3 MX, ampak nobena kartica zdaj v prodaji (in v prihodnje) ni podobna tej na fotografiji. Najbolj je podobna GeForce2 MX tako da je logično sklepati, da gre tu za GeForce3 MX. Ali pa tudi ne?

8 komentarjev

GeForce3 modificiranje

Slo-Tech - GeForce3 ima v 2D grafiki na visoki ločljivosti velike probleme z ostrino slike. To je zaradi slabih RFI filtrov. Zakaj proizvajalci ne montirajo gor dobrih? Kao, da jim FCC določila to prepovedujejo.
Nas, modderjev, pa ta pravila ne omejujejo... Torej se je nek Američan spomnil, da bi to naredil. Ampak kaj, ko ne ve kako. Pisal je webmasterjem na Guru3d in jih prosil za pomoč. Tudi tej niso znali odgovoriti na vprašanje kje na Internetu je vodič, ki bi pokazal, kako se namestijo RFI filtri tako, da bi bila slika pri visokih resolucijah (1600x1200 pri 120Hz) lepa in ostra. Mi tudi ne vemo, zato pozivamo vas, slo-techerje, da tak vodič najdete.
Vasja Kaukler nam je že poslal link do strani, ki opisuje kako tak problem rešite pri GeForce2 družini. Ampak nas zanima, kako ga rešite pri GeForce3 družini! Torej, prvi, ki najde (ali pa celo napiše) tako vodič dobi... dobi... nič. Razen slave in časti . Ampak potrudite se pa prosim vseeno. Hvala....

2 komentarja

Elsa uradno najavila Glorio DCC

X-Bit Labs - Elsa je uradno razširila svojo uspešno Gloria družino profesionalnih grafičnih kartic z najnovejšo pridobitvijo, Glorio DCC. Gre za grafično kartico bazirano na GeForce3 čipu s posebej prirejenimi gonilniki. Največ bodo pridobili prav uporabniki 3ds max 4 aplikacij, saj je Gloria DCC edina grafična kartica z za njih posebej optimiziranimi gonilniki (kar se meni zdi čudno, ampak ok...). Tako tudi ne preseneča, da bo nakup nove kartice možen izključno preko Discreetovih dilerjev, in sicer v začetku avgusta 2001.

Kot bi lahko pričakovali, pa je razlika...

0 komentarjev

Test OpenGL kartic

Tom's Hardware - Tokrat so na Tom's Hardware testirali tri grafične kartice, ki so namenjene profesionalni grafiki. Upam, da ni treba poudarjati, da so take kartice namenjene samo tistim, ki se ukvarjajo z zahtevnimi risarskimi programi in da niti slučajno ne sodijo v računalnik navadnega smrtnika. V navaden računalnik ne sodijo predvsem zaradi enega razloga - cene. Take in podobne profesionalne kartice stanejo veliko denarja in so bolj v domeni visokozmogljivih delovnih postaj. Testirane so bile naslednje tri kartice:
*Elsa Gloria III
*ATI Fire GL 4
*3DLabs Wildcat II 5110

Test teh treh kartic napisan zelo podrobno in temu primerno dolgo. Gotovo ne bo noben posameznik šel kupovati kakšnih Wildcat ali Fire GL grafičnih kartic, zanimiva pa utegne biti Gloria III, vendar ne zaradi cene. Na Gloriji III je pricinjen čip Quadro II, ki ga lahko precej poceni dobimo iz GeForce 2 grafičnih kartic (cinjenje uporčkov), zato si test le-te še posebej oglejte. ...

1 komentar

Nvidiine profesionalne grafične kartice

X-Bit Labs - Nvidia je pred kratkim najavila prenovo svoje Quadro družine profesionalnih grafičnih kartic. Najbolj zanimiva novost je Quadro DCC (Digital Content Creation), profesionalna kartica najvišjega ranga. Izdelek bazira na GeForce3 nfiniteFX arhitekturi, za prodajo pa bo skrbela ELSA s pomočjo Discreetove mreže 3ds max distributerjev. Zaenkrat o Quadro DCCju alias Glorii DCC (ime ELSIne kartice) ni znanega veliko več, kot razne marketinške krilatice, tako da lahko sklepamo, da razvoj še ni popolnoma zaključen.
Druga podmladitev družine se imenuje Quadro EX, gre pa za najslabšo Quadro kartico. V bistvu je precej podobna Quadro MXRu, saj je podlaga obeh GF2 MX čip, le da Quadro EX ima počasnejši čip/pomnilnik (175/166MHz proti 200/183MHz pri MXR) in nima podpore TwinView tehnologiji. Kljub majhni razliki pa se bodo novi čipi prodajali domala dvakrat ceneje, kot MXRi. Kot ponavadi bo prvo kartico z novim čipom predstavila ELSA, in sicer Synergy2000. Kljub relativni cenenosti bo komplet...

0 komentarjev

Detonatorji 12.20

Slo-Tech - Avstrijski igričarji so na svoj strežnik naložili novo razlilčico Detonator gonilnikov za Nvidiine grafične kartice, 12.20. Po njihovih besedah gre za gonilnike, ki so posebej optimizirani za GeForce3 in DirectX8. Seveda gre za neuradno različico, tako da jo uporabite na lastno odgovornost, na voljo so tako za Win9x, kot Win2k sisteme. Thnx Matej.

3 komentarji

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja