»

Intel izboljšuje 2D podporo za Linux

Phoronixov test novih Intelovih grafičnih gonilnikov

Slo-Tech - Kot poročajo na Ubuntu.si, uporabniki Linuxa lahko pričakujemo izboljšano 2D podporo za Intelove grafične kartice.

Teste novih gonilnikov (različica 2.12) so opravili na Phoronix
u in rezultati kažejo, da so novi gonilniki v večini primerov hitrejši od starih (različica 2.9.1), celo več kot za 50%.

Nove gonilnike lahko privzeto pričakujemo v Ubuntu 10.10.

24 komentarjev

Canonical proti Microsoftu, vojna za netbooke

the VAR guy - Pisali smo že o raziskavi, katere ugotovitev je, da kar 96 % netbookov danes uporablja Microsoftov operacijski sistem, kar je velika zmaga za Microsoft in njegov Windows. Podobno kot Microsoft je tudi Canonical, razvijalec Linux distribucije Ubuntu, spisal blog prispevek (priporočamo branje), v njem pa med drugim trdi, da Microsoft širi neresnice, da bi prevladal na trgu Netbookov. Članek je, zanimivo, naslovljen Microsoft, FUD in trg netbookov.

Avtor novice, the VAR guy pa je izpostavil večji problem tega trga. Lepo je, da se z bojem izboljšujejo operacijski sistemi in postajajo bolj prijazni uporabnikom, večji problem teh malih in poceni prenosnikov pa je prav poceni oprema, npr. podstandardne tipkovnice, ki samega uporabnika prizadanejo precej bolj, kot uporaba sistema, ki mu ni popolnoma po volji. Ti prenosniki so namreč namenjeni za pregledovanje interneta in elektronske pošte na poti, kjer slaba tipkovnica pride še veliko bolj do izraza, kot drugačna postavitev ikone za...

17 komentarjev

Microsoft bo sodeloval z Linspire

engadget - Navkljub tožbi, s katero je Microsoft fantom iz podjetja Linspire Inc. preprečil prodajanje njihove distribucije Linuxa pod imenom Lindows OS, se odnos med podjetjema očitno izboljšuje. Softverski gigant je namreč nasprotni strani ponudil svojo pomoč pri razvoju.

Linspire naj bi bil distribucija, ki omogoča uporabo okenskih orodij, kar skupaj s splošno naravnanostjo v enostaven uporabniški vmesnik omogoča neboleč prehod na cenejšo alternativo. Microsoft bo k temu v prihodnje pripomogel z izboljšavami medsebojne združljivosti OpenOfficea in Microsoft Officea ter IM programov na obeh platformah, omogočili pa bodo tudi vključitev TrueType pisav (pod uradno licenco) ter kodekov Windows Media 10 v prihodnje izdaje Linspire.

Izvorna novica.

28 komentarjev