»

DFI po poti Abita

Koliko vas je uporabljalo to ploščo?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Izguba Abita je mnoge nostalgike in dolgoletne računalniške zanesenjake vsaj malo užalostila, saj je bil Abit eden izmed velikih proizvajalcev na navijalski sceni. Zdaj smo očitno izgubili še enega, ki je zlate čase užival predvsem za časa nVidiinih veznih čipovij nForce 4 v kombinaciji z AMD-jevimi 64-bitnimi procesorji. Vse namreč kaže, da je DFI zaključil zgodbo serije LanParty, ki jo poleg dobrih navijalskih dosežkov poznamo tudi po kričečih barvnih kombinacijah.

Sama družba sicer normalno obratuje naprej, saj zapirajo le oddelek LanParty, ki je tekom celega leta 2009 prinašal izgubo. Drugi, večji oddelek, ki se posveča matičnim ploščam za industrijsko...

33 komentarjev

DFI zapušča trg matičnih plošč?

SemiAccurate - Po spletu krožijo govorice, da naj bi DFI v začetku prihodnjega leta prekinil prodajo svojih matičnih plošč, namenjenih običajnim uporabnikom. Namesto tega naj bi se popolnoma posvetili proizvodnji matičnih plošč za industrijske računalnike, kar sicer počnejo že dolgo.

Razlog za to se skriva v izredno majhnem tržnem deležu, ki ga pokrivajo predvsem s svojimi ploščami Lanparty ter nekaterimi drugimi, cenejšimi izvedenkami. Plošče Lanparty so bile, sploh v obliki nF4 Ultra-D, velik hit in skorajda edina izbira navijalcev v časih AMDjevih procesorjev Athlon 64 na podnožju Socket 939. Nato je sledil prestop na Core 2, kjer je DFI močno zamudil vlak. Ko so končno predstavili svoje, sicer sorazmeroma dobre, plošče, kupci niso imeli potrebe po menjavi obstoječega sistema, tačas pa so po navijalskih zmogljivostih zaostanek zakrpali tudi mnogi drugi proizvajalci. Zgodba o zamudah se je ponavljala z vsako izdajo novega veznega čipovja, kar je seveda pomenilo obilico zamujenih priložnosti in...

10 komentarjev

Foxconn zapušča trg matičnih plošč?

Overclock3D.Net - Po internetu krožijo govorice, da naj bi verjetno kar največji proizvajalec elektronike (poleg v Sloveniji malo poznanih matičnih plošč izdelujejo tudi iPhone, iPode, matične plošče za mnoge druge proizvajalce, Playstation 2 in 3 za Sony, dele matičnih plošč (ležišče LGA-775 za Intel), itd.), Foxconn, zapustil končni trg matičnih plošč. To seveda ne pomeni, da bo družba zaprla vrata, temveč naj bi to storil le majhen oddelek.

Kar pa je kaplja v morje za tako veliko korporacijo, pa je seveda zelo slaba novica predvsem za navijalce, saj je Foxconn od veznega čipovja Intel P35 naprej izdal kar nekaj odličnih in zelo uporabljanih navijalskih plošč za procesorje Intel, izdelali pa so tudi nekaj odličnih plošč za procesorje AMD pod svojim imenom. Če se govorice izkažejo za resnične, bi bil to precej velik udarec za navijalsko skupnost, še precej večji kot zaton nekdaj med navijalci prav tako zelo popularnega proizvajalca plošč, Abita.

Kako pomembna oz. slaba novica je to, si ni težko...

28 komentarjev

DFI ostaja na trgu matičnih plošč

DigiTimes - DFI je zanikal govorice o svojem umiku s trga matičnih plošč za osebne računalnike v četrtem četrtletju letošnjega leta. Pojavile so se namreč govorice o tem, da naj bi DFI presedlal v segment industrijskih računalnikov. DFI je vzpostavil tesno sodelovanje tako z ATI-jem kot nVidio na področju veznih naborov in izdeluje high end matične plošče, namenjene predvsem navijalcem. Zaradi tega govorice o njegovem umiku ne držijo, dodajajo pri DFI-ju.

Več o tem v izvirni novici na DigiTimesu, kjer si lahko ogledate tudi DFI-jeve poslovne rezultate.

1 komentar

RD600 le na DFI matičnih ploščah?

Slo-Tech - Po informacijah na Daily Tech-u naj bi tajvanski proizvajalci matičnih plošč podlegli Intelovim pritiskom in bo tako le DFI izdelal matično ploščo s prihajajočim ATI-jevim veznim naborom RD600, od katerega obetajo veliko predvsem navijalci. Glavni razlog v Intelovem nasprotovanju omenjenemu veznemu naboru je verjetno nedavni AMD-jev prevzem ATI-ja. RD600 naj bi svojo uradno predstavitev doživel prihodnji mesec. Več o tem na Daily Tech-u.

Poleg tega naj bi DFI preklical izdelavo matične plošče temeljoče na nVidiinem veznem naboru nF590 Intel Edition C19. Razlog za to naj bi bil v slabih navijalskih zmožnostih omenjenega veznega nabora. Namesto le-tega naj bi DFI kupcem konec letošnjega leta matično ploščo z nVidiinim veznim naborom 590 SLI Intel Edition C55. Več o tem na PC Modding Malaysia.

3 komentarji