»

HP bo zamenjal 50.000 litij-ionskih baterij

Slo-Tech - Čeprav so litij-ionske baterije dodobra preverjena in izpopolnjena tehnologija, so se težave s kakšno serijo zgodile že domala vsem proizvajalcem elektronike. Resda je najbolj odmeval fiasko s Samsungovim Galaxy Note 7, a ni bil edini. To pot se je s slabimi baterijami opekel Hewlett-Packard, ki bo lastnikom svojih prenosnikov iz družin ProBook, Envy in ZBook zamenjal 50.000 baterij (to sicer predstavlja 0,5 odstotka baterij). V zadnjem času so namreč prejeli osem poročil o pregrevanju, taljenju in celo počrnitvi baterij, v enem primeru pa so povzročile tudi lažje poškodbe, zato so se odločili za zamenjavo.

Seznam prenosnikov, ki vsebujejo sporne baterije, je objavljen na HP-jevi spletni strani. Gre v glavnem za...

5 komentarjev

HP razširil vpoklic baterij

CNet - Hewlett-Packard je maja 2009 vpoklical 70.000 baterij, ki so bile v njihovih prenosnikih, ker je obstajala nevarnost pregretja in razlitja elektrolita ter požara. V tem času so dobili 40 poročil o pregretih in počenih baterijah, ki so povzročile 11 lažjih poškodb in 31 primerov materialne škode. Te dni je Hewlett-Packard razširil vpoklic baterij, tako da bodo zamenjali še dodatnih 50.000 baterij, ki jih doslej ni bilo na seznamu sumljivih. Gre za med avgustom 2007 in majem 2008 na Kitajskem izdelane baterije, ki so prisotne v prenosnikih, ki so se prodajali po vsem svetu. Problematičnih naj bi bilo okrog tri odstotke prenosnikov. Modele...

9 komentarjev

Lenovo odpoklical baterije Thinkpadov

Slo-Tech - Lenovo ima očitno težave z nekaterimi baterijami, ki jih uporabljajo v Thinkpad R60, R61, T60, T61, X60 in X61. Brez skrbi, težava ne ogroža varnosti uporabnikov (torej eksplozij ne bo), saj le-ta tiči drugje. Ko uporabniki prenosnik želijo napolniti, baterija javi, da je poškodovana oz. da se je ne da napolniti.

Vpoklic se je zgodil potiho (uradne izjave na njihovi strani ni), a za prenos je na voljo program, ki preveri stanje baterije in uporabnikom pove, če je le-ta primerna za zamenjavo. Težava naj bi se nahajala v celicah baterije in ne v kontrolnem vezju, kar pomeni, da so tajvanski sestavljalci baterij na varnem, saj so celice izdelane drugje.

O nadaljnjih informacijah poročamo.

0 komentarjev

HP odpoklical 70.000 baterij

bit-tech.net - Po dolgem času je spet prišlo do odpoklica baterij. Tokrat se je težava pojavila v HPjevih baterijah, saj sta do sedaj dve zagoreli. Obakrat na srečo ni bil poškodovan nihče, v okolici pa je prišlo le do nekaj gmotne škode.

Baterije, ki lahko zagorijo, se nahajajo v 19 modelih HPjevih linij Presario, Pavillion in Compaq ter v HP G6000 in G7000 prenosnikih. Točen seznam modelov in baterij, ki so potencialno nevarne, se nahaja tukaj, izdelane pa naj bi bile med avgustom 2007 in marcem 2008. Po besedah HPja naj razlog za tokratne težave ne bi bil povezan z miljoni vpoklicanih baterij v prejšnih dveh letih, zanimivo pa je, da ni znan proizvajalec baterij, ki so trenutno problematične. Znano je le, da so izdelane na kitajskem.

Dodatno svojo baterijo lahko pregledate tudi na HPjevi strani.

9 komentarjev

Nove baterije iz HP

vir: Neowin
The inquirer - Hewlett-Packard bo začel ponujati nove baterije z imenom Sonata za prenosne računalnike, za katere garantira vsaj tri leta delovanja brez izgube kapacitete. Razvili so jo v podjetju Boston Power, HP pa jo je modro kupil in vgradil v svoje prenosnike Enviro. Za doplačilo 30 dolarjev dobite baterijo, ki po testiranjih HP-ja zmore 1000 ciklov polnjenja in praznjenja brez upada kapacitete, kar je nekako trikrat več od običajnih - od tod triletna garancija. Poleg tega naj bi bilo baterijo v pol ure moč napolniti na osemdeset odstotkov nazivne kapacite, kar pride prav, ko se mudi. Posebej ponosni so na zelenost baterije, pravijo, saj tako uporabnikom ne bo treba menjati baterij pred amortizacijo prenosnika, kar pomeni manj smeti.

13 komentarjev

Dell ponovno zagorel

engadget - Očitno to postaja sindrom. Tokrat se je vnel Dell Latitude D410 v Singapurju. Podobno, kot v prejšnjih dveh primerih, še ni jasno, ali gre za baterije, ki jih je Dell že vpoklica,l ali za čisto nov problem.
Ameriški Dell se je vnel v stanju pripravljenosti (Stand-by). Lastnik tega tretjega prenosnika ni uporabljal, ko se je le ta odločil za spontani samovžig.

Trije Delli še ne prinesejo požara, a če se bo tako nadaljevalo, novice o vžigih ne bodo več novice, temveč le statistka. Zna se tudi zgoditi, da bo Dell postal "prenosnik leta" svetovnega društva piromanov.

20 komentarjev

HP-jev vpoklic baterij za prenosne računalnike

Slashdot - HP je začel z vpoklicem okoli 135.000 baterij za prenosnike, po tem, ko so prejeli poročila o 16 primerih pregretja in staljenja baterij, ki se uporabljajo v prenosnikih HP Pavilion, Compaq Presario, HP Compaq in Compaq Evo.

Baterije so se vgrajevale v prenosnike med marcem 2004 in majem 2005 in so označene s črtno kodo, ki se začenja oznakami GC, IA, L0 ali L1. Za natančnejša navodila pri indentifikaciji baterije in spisek modelov, ki lahko vsebujejo baterijo z napako, si oglejte tole objavo, izvirna novica pa se nahaja tukaj.

4 komentarji