»

Zanimiv hladilnik

Overclockers Cafe - Na PC Abusers so stestirali hladilnik z zanimivim dizajnom. Čeprav podobno razporeditev reber poznamo že iz običajnih hladilnikov za elektro komponente, je "zakrivljeni" model malce drugačen od tistih navadnih. Hladilnik z imenom Dr Thermal TI-V86N se ponaša s precej hitrim (in glasnim) ventilatorjem, ki se vrti s 6800 vrtljaji na minuto ter z inovativnim načinom pritrditve na procesor, ki poskrbi ze zelo dober stik med samimi površinami. Test najdete tu. Še slika reber:

0 komentarjev

AVC 112BJO ventilator

Frosty Tech - Če iščete stran, kjer natančno opišejo določen hladilnik, potem je Frosty Tech gotovo ena izmed boljših. Pred kratkim so opisali zanimiv hladilnik 112BJO proizvajalca AVC. Morda se vas bo večina prav začudeno praskala po glavi, češ kaj je zdaj to eno čudo, vendar povsem po krivici, saj gre za zanimiv hladilnik, katerega največja pomanjkljivost je ravno neznanost. 112BJO je narejen iz aluminija, kar je v času, ko vse hiti na bakreno osnovo precej čudno, vendar je ravno aluminijasta osnova vzrok za nižjo ceno od bakrenih sorodnikov. Hladilnik ima mere 48x63x78mm, nanj pa je pritrjen precej tanek AVC-jev ventilator, ki zmore 4800 RPM. Ventilator ne prinaša kakšne revolucije, vendar je zanimiv, ker proizvajalec namesto visokih hladilnih reber, ki so "odlika" marsikaterega konkurenčnega hladilnika, raje izbral malce nižja. Za zaključek bi povedal samo še to, da je 112BJO sicer zanimiv hladilnik, ki pa mu žal manjka nekaj surove moči, da bi lahko posegel po višji uvrstitvi....

0 komentarjev

Ali hladilnik paše na matično?

OC Inside - Z vse večjimi zračnimi hladilniki postaja izbira prave matične plošče toliko težavnejša. Nikoli ne morete biti sigurni, da bo kombinacija vaše matične plošče in hladilnika sploh pasala skupaj, saj proizvajalci ne posvečajo dovolj pozornosti meram. V veliko pomoč pri pravilni izbiri vam bo ta interaktivna stran na Overclockers Inside. Na strani lahko iz preprostega menija izberete model matične plošče (na žalost je trenutno na voljo le nekaj najpopularnejših) in hladilnika (precej večja izbira), ter pogledate, kako pašeta skupaj... Slikice so v razmerju, tako da se lahko na ugotovitve kar zanesete.

8 komentarjev

Blizzard S370 Solid Copper Heatsink

Flipchip - Na FlipChipu sem našel test zelo zanimivega hladilnika, ki je zelo podoben Copper hedgehogu, čeprav pravijo, da so vse podobnosti zgolj naključne. Zanimivo je, da se ta hladilnik zelo dobro obnese, v primerjavi z Copper Hedgehogom pa je celo cenejši, in to za več kot polovico. Rezultati, pridobljeni z 933 megaherčnim Pentium III procesorjem, pa so 23 stopinj pri idlanju, kar je le eno stopinjo več od temperature ohišja. Temperatura po 20 minutnem igranju Quakea pa je bila samo 32 stopinj. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

3D Rage - Na 3D Rage so testirali en res zelo zanimiv hladilnik, s čudnim imenom OCW Ofrio. Gre za nekakšno kopijo Alphe PEP66, torej hladilnik, namenjen pritrditvi na Socket konverterje. Zadeva izgleda precej impresivno z ogromnim Delta ventilatorjev, tankimi hladilnimi rebri in bakreno podlago, pa tudi iskaže se kot precej dobr rešitev. Test si lahko ogledate tukaj, če pa upate na kaj takega v Sloveniji, pa vas moram razočarati. Gre za še eno eksotično igračo, ki je ne bomo nikoli ugledali [:(].

vir: 3D Rage

vir: 3D Rage

4 komentarji

Showa Skived hladilnik

PCRoddin - Nekateri srečneži, ki so od Intela dobili testne modele Pentiumov3 1GHz, so zraven procesorja našli zelo zanimiv hladilnik z imenom Showa Skived. Gre za aluminijasti hladilnik z učinkovitim dizajnom hladilnih reber, ki so zelo tanka in zavita. Na PCRoddinu so hladilnik pretestirali posebej in prišli do ugotovitve, da se lahko kosa celo s Super Orbom. In to samo s srednje močnim 60mm ventilatorjem. Na splošno je hladilnik precej zanimiv, škoda le, da se ga ne da dobiti v prosti prodaji.

3 komentarji