»

Internetni prevarantje našli še en način zavajanja uporabnikov

PC World - Spletni prevarantje so iz dneva v dan bolj iznajdljivi. Po nekoliko nenavadni ideji o strašenju uporabnikov v nakup nepotrebne programske opreme prek Skypa so sedaj za nameščanje trojanskih konjev začeli uporabljati pametne tiskalnike in skenerje.

Uporabnik po elektronski pošti prejme sporočilo, ki ima priloženo datoteko s končnico ZIP. V glavi sporočila piše Fwd: Scan from a HP Officejet, medtem ko je v jedru napisano, da je bil priložen dokument skeniran s tiskalnikom HP Officejet 05701J in da ga je poslal Morton. Pri tem je seveda najbolj sumljiva prav arhivska končnica, zato jo prevarantje včasih poizkušajo zakriti z uporabo dvojne končnice (recimo doc.zip), kar deluje, če je...

20 komentarjev

Tudi spletni prevaranti se borijo proti piratstvu

Spletna amnestija s pomočjo vaše kreditne kartice

Slo-Tech - Kot poročajo na F-Secure, po spletu kroži nov izsiljevalski trojanski konj z imenom DotTorrent.

Za razliko od ostalih trojancev tokratni pri svojem nečednem početju ubira precej inovativen pristop. Zlonamerna programska koda namreč uporabnika obvesti, da je protipiratski skener ICPP Copyright Foundation na njihovem računalniku našel nezakonite torrent datoteke. Za piratiziranje pa so seveda zagrožene drakonske kazni.

A program uporabniku da na voljo še eno možnost. Kdor se želi izogniti težki ječi, visokim kaznim in dolgotrajnim sodnim...

5 komentarjev

Windows švicarski sir z luknjo GDI32

SANS Institute - Luknja, da not padeš... Internetu zopet preti nevarnost rumene stopnje.

Kmalu po javnem razkritju napak v bralniku WMF datotek je objavljen izboljšan program, ki izkorišča varnostno luknjo v GDI32 knjižnici. Microsoft še ni popolnoma odločen, ali bo zdravilo vključil v naslednjo serijo popravkov ali ga bo ponudil že predčasno.

Ilfak Guilfanov je razvil neuraden (vendar delujoč) popravek, ki za razliko od "uradno priporočene začasne rešitve" ne zmanjša uporabnosti sistema. Ilfak Guilfanov je glavni razvijalec IDA Pro disassembler-ja in svetovna eminenca nizkonivojskega programiranja za okolje Windows, zato svetujejo namestitev njegovega popravka tudi pri F-Secure in SANS.

Srečno novo leto tudi vam ...

53 komentarjev