»

Test grafičnih kartic

X-Bit Labs -

Sicer smo o tovrstnih testih že poročali oz. je Sergio enega celo izvedel, a grafikulje se menjajo iz dneva v dan, saj podjetja nenehno izdajajo nove, hitrejše in izpopolnjene verzije. Tokrat so si na ruski strani X-Bit Labs ogledali kar šest grafičnih kartic in jih, jasno, med seboj tudi primerjali. Testirali so jih predvsem v igrah, kot so Quake 3, Unreal Tournament in Warcraft 3. Če se odločate za nakup nove kartice, je test obvezno branje.

3 komentarji

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

Creative podprl Titanium procesorje

X-Bit Labs - Kljub temu, da je Creative izgubil malce slovesa, ki ga je užival, ko so na svet prihajale še Voodoo2 in RivaTNT/TNT2 kartice, še vedno namerava vzdrževati svojo serijo grafičnih kartice. Pred kratkim so jo pomladili s tremi novimi karticami, ki bazirajo na najnovejših Nvidiinih Titanium čipih.
  • Blaster GeForce3 Titanium 500 se imenuje kartica, na katero je pricinjen čip GeForce3 Ti500, ki deluje s frekvenco 240 MHz. Kartica vsebuje še 64 MB 500 MHz (250MHz DDR) DDR SDRAM pomnilnika.

  • 3D Blaster GeForce3 Titanium 200 bazira na čipu GeForce3 Ti200, ki deluje s frekvenco 175MHz. Na kartici je 64MB 400MHz (200MHz DDR) DDR SDRAM pomnilnika.

  • 3D Blaster GeForce2 Titanium bazira na GeForce 2 TI čipu, ki deluje s frekvenco 250 MHz. Kartica je opremljena s 64MB 400MHz (200MHz DDR) DDR SDRAM pomnilnika.

Kot mogoče že veste, Creative ne bo proizvajal teh kartic, ampak jih bo samo prodajal. Proizvajalec bo MSI. Cena kartic bo $370, $226 in $170. Še vedno preveč za večino uporabnikov :P ...

6 komentarjev

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

"Mehki" Quadro

več strani - Predelave raznoraznih GeForce/2 kartic v Quadro izpeljanke so še do nedavnega bile zelo popularne. Večina ljudi sicer ni imela pravega razloga za to, toda navsezadnje je šlo le za premikanje parih uporčkov in če lahko nekaj naredimo, zakaj potem tega ne bi? Kakorkoli že, na večih računalniških straneh sem zasledil povezavo na to rusko stran. Na njej se nahaja članek o softverski predelavi GeForce2 kartic v Quadre. Yup, sedaj vam niti uporčkov ni treba več premikati, le poseben programček poženete in že imate Quadra. Članek je žal v ruščini,...

11 komentarjev

Kitajski GeForce2 mutanti

X-Bit Labs - Prav zanimivo je videti, kako nekateri proizvajalci trdijo da nekaj ni možno, potem pa drugi naredijo ravno to in sem jim za hrbtom hahljajo. Nvidia je, recimo, vseskozi zatrjevala, da GeForce2 GTS kartice ne podpirajo SDRAM pomnilnika. Potem pa se prikaže neko neznano kitajsko podjetje, UNIKA, in najavi kartico, zaradi katere vodilni v Nvidii še zdaj ne morejo spati. Samo poglejte si tega mutanta: GeForce2 Pro pri 200MHz, 32MB 5.5ns SDR SDRAMa pri 190MHz. Urg ? Še več... na kartici obstaja poseben jumper, s katero ID čipa spremenite iz GTS Pro v Quadro2 Pro. Heh jop, niče več lotanja in premikanja majhnih uporčkov, samo en jumper je potrebno premakniti. Cena zadeve? Okoli $120, kar je v bistvu cena MXa. Jaome . Stran...

7 komentarjev

GeForce FAQ

GeFore FAQ - 23. decembra je poteklo točno eno leto od prve objave GeForce FAQa, ki je med tem časom pomagal neštetim uporabnikom. Skladno starosti tega FAQa se je v njem nabrala res velika skladovnica uporabnih informacij za vse, ki si lastite GeForce(2) kartico. Torej, če imate s svojo grafikuljo probleme in vam zadeva navidez brez razloga nagaja, potem res priporočam ogled, saj obstaja zelo velika verjetnost, da boste našli odgovor!

0 komentarjev