»

nVidia Quadro vs. ATI FireGL

X-Bit Labs - Testi grafičnih kartic za profesionalno uporabo so precej manj številni, kot testi grafičnih kartic za domačo uporabo. Tako velja omeniti nov test na X-bit labs-u, kjer so opravili zanimiv test ATI-jevih in nVidiinih, grafičnih kartic za profesionalno uporabo, FireGL oziroma Quadro. Test je zajel ATi-jeve modele ATI FireGL V7350, V7200, V5200 in 3400 ter nVidiine Nvidia Quadro FX 5500, FX 3500, FX 1500 in FX 560. Zmogljivosti grafičnih kartic so primerjali v aplikacijah SPECviewperf 8.1, 3ds max 7 ,Maya 6.5, SolidWorks 2005, AutoCAD 2006, PRO/Engineer Wildfire 2.0, CINEBENCH 2003 in 3DMark06. Rezultati posameznih testov so precej različni, v določenih aplikacijah prednjači Quadro, v drugih FireGL.

Za ostale podrobnosti in rezultate si oglejte celoten test.

20 komentarjev

Grafične kartice

več strani - Na internetu sem našel kar nekaj testov takšnih ali drugačnih grafičnih kartic, zato vam tokrat podam vse povezave kar v eni novici:
  • Na Kritičnem reaktorju so stestirali več grafičnih kartic namenjenih profesionalni uporabi. Stestirali so 3Dlabs Wildcat VP870, nVidia Quadro 900 XGL ter ATI FireGL 8800. Kako so se kartice obnesle v profesionalnih aplikacijah, si preberite tukaj.


  • Na [H]ard|OCP so stestirali Ati-jeva najmočnejša stroja - Radeona 9700 Pro in 9800 Pro. Kot vemo, se jedri teh dveh kartic razlikujeta in v ta namen so Radeonu 9800 Pro znižali frekvenco pomnilnika in procesorja, da bi opazili razlike. Kaj so ugotovili si poglejte tukaj.


  • Pa pojdimo naprej - na Techspot-u so stestirali Sapphire Atlantis Radeona 9500 Pro in Crucial Radeona 9700 Pro....

4 komentarji

FireGL 8800 proti Quadru 4

X-Bit Labs - Še zadnja novica od mene danes - xbitovci so spisali primerjavo dveh grafičnih kartic, katerih primarna naloga je, navkljub procesorju, ki je narejen za igričarje, imeti dobre rezultate v profesionalnih programih, kot je na primer 3D Studio MAX. Te kartice (FireGL od ATIja ter Quadro od nVidie) stanejo neprimerno več, a jih je vseeno možno z preprosto modifikacijo narediti iz igričarske izvedenke (Quadra se je dalo narediti že iz GF 256, GF2 ter GF3). Xbitovci so v roke vzeli originalni kartici ter ju spustili čez serijo mukotrpnih izčrpnih testov v programu 3D Studio MAX. Kaj so ugotovili? FireGL se dosti bolje obnese z kompleksnimi scenami v žičnem načinu, medtem ko Quadru 4 ležijo osenčene scene z velikim številom poligonov. Jaz v nobenem primeru ne bi kupil Quadra - raje bi si ga naredil. A vseeno - Klik!

8 komentarjev

Elsa uradno najavila Glorio DCC

X-Bit Labs - Elsa je uradno razširila svojo uspešno Gloria družino profesionalnih grafičnih kartic z najnovejšo pridobitvijo, Glorio DCC. Gre za grafično kartico bazirano na GeForce3 čipu s posebej prirejenimi gonilniki. Največ bodo pridobili prav uporabniki 3ds max 4 aplikacij, saj je Gloria DCC edina grafična kartica z za njih posebej optimiziranimi gonilniki (kar se meni zdi čudno, ampak ok...). Tako tudi ne preseneča, da bo nakup nove kartice možen izključno preko Discreetovih dilerjev, in sicer v začetku avgusta 2001.

Kot bi lahko pričakovali, pa je razlika...

0 komentarjev

Test OpenGL kartic

Tom's Hardware - Tokrat so na Tom's Hardware testirali tri grafične kartice, ki so namenjene profesionalni grafiki. Upam, da ni treba poudarjati, da so take kartice namenjene samo tistim, ki se ukvarjajo z zahtevnimi risarskimi programi in da niti slučajno ne sodijo v računalnik navadnega smrtnika. V navaden računalnik ne sodijo predvsem zaradi enega razloga - cene. Take in podobne profesionalne kartice stanejo veliko denarja in so bolj v domeni visokozmogljivih delovnih postaj. Testirane so bile naslednje tri kartice:
*Elsa Gloria III
*ATI Fire GL 4
*3DLabs Wildcat II 5110

Test teh treh kartic napisan zelo podrobno in temu primerno dolgo. Gotovo ne bo noben posameznik šel kupovati kakšnih Wildcat ali Fire GL grafičnih kartic, zanimiva pa utegne biti Gloria III, vendar ne zaradi cene. Na Gloriji III je pricinjen čip Quadro II, ki ga lahko precej poceni dobimo iz GeForce 2 grafičnih kartic (cinjenje uporčkov), zato si test le-te še posebej oglejte. ...

1 komentar

Najhitrejši 3D pospeševalec

NvNews - No vas zanima, kateri je najhitrejši 3D pospeševalec na svetu? GeForce? Radeon? Voodoo 5? Nope, nič od tega . 3D Labs (??)je izdal novega Wildcata II 5110. Nič, kaj hočemo, zadeva je blazno hitra, blazno dobra, in predvsem blazno draga (pa je konec veselja). Zdej pa k onima vprašajčkoma za 3D Labs. Hja, tudi v profesionalnih vodah smo bili lani očitno priča prevzemu, in sicer je 3D Labs (ki drugače izdeluje grafične kartice Oxygen) kupil podjetje Intense (ki pa je izdelovalo Wildcate). Pač se svet tako vrti, kaj moremo... Klik.

3 komentarji

S3 in grafika

X-Bit Labs - Pred nekaj časa so se pojavile prve govorice, da se S3 namerava vrniti k izdelavi grafičnih kartic. To je potrdil tudi Paul Ayscough, toda proti pričakovanjem S3 ne bo več konkuriral na igričarskem podorčju, temveč se bo bolj posvetil profesionalni grafiki. Njihov naslednji grafični čip naj bi bil nared do konca leta 2001. Zaenkrat še ni znano kakšne bodo specifikacije in kdo bo kartice proizvajal, toda nekaj se šušlja o nadaljevanju znane FireGL serije kartulj. Bomo videli...

1 komentar