»

Operacijski sistem prihodnosti: Google?

OSNews - Molly Wood, urednica spletnega časopisa CNET.com, razmišlja o prihodnosti računalništva in si želi, da bi iz katerega koli dela sveta dostopila do svojih podatkov in programov. Rešitev vidi v Googlu, ki bi po njenem mnenju lahko postal dobavitelj programske opreme in diskovnih kapacitet za podatke. O tem je začela razmišljati, ko je spoznala, da Google razvija velike količine raznovrstne programske opreme in najema priznane razvijalce z različnih področij programske opreme. Zanimivo!

50 komentarjev

Asus A7V8X

Hexus - S KT400 se bomo očitno še dolgo srečevali, saj so se tokrat potrudili na Hexus in spisali članek o Asusovi plošči A7V8X, o kateri je bilo napisanega že dosti. Pri KT400 ploščah se specifikacije niso dosti spremenile in zato tudi ta plošča ni izjema. Ima AGP 3.0, SATA in ostale dobrote, ki jih pač mora imeti vsaka spodobna plošča. Omeniti velja le prisotnost Q-Fan kontrola, ki nadzoruje hitrosti vaših ventilatorjev. Če vas zanimajo dodatne informacije o plošči, klik!

0 komentarjev

Intelova nova plošča

AnandTech - Na Anandtechu so si ogledali novo Intelovo ploščo za sladokusce, D845PEBT2 Blue Mountain 2 imenovano, temelječo na novem i845PE čipovju, ki ima vse bonbončke, ki si jih praktično lahko zamislite. Podpira namreč OgnjenoŽico™ (IEEE1394), USB2, SATA, RAID ... Plošča, namenjana t.i. high-end sistemom, sicer ni posebno izstopala, kar se tiče hitrosti, pohvalili pa so predvsem njeno stabilnost. Klik!

0 komentarjev

3 monster mašine

Overclockers Australia - Če sem se pri novici, ki govori o Vapochillovem sistemu malce zamislil, potem sem pri tej novici skoraj padel iz stola. Na Icronticu imajo tri zelo močne (predvsem igričarske) sisteme, katerih se nebi branil noben računalničar. Vendar o teh sistemih lahko le sanjamo, saj stanejo celo premoženje (groba ocenitev: kakšen milijon SIT). Cena je upravičeno tako visoka, saj se v sistemih nahajajo same vrhunske komponente. Vrhunske komponente pa so tudi vzrok za nenormalno visoke rezultate v 3D Mark 2001. Najmočnejši sistem, v katerem tiktaka 2 Ghz Pentium 4, je dosegel skoraj 7100 točk v 3D Mark 2001. Ob takem rezultatu celo Vapochillov sistem izpade nekoliko bedno. Skratka, oglejte si sisteme in padite iz stola. Drugega ne morem reči.

5 komentarjev

High-end sistemi

AnandTech - Na Anandtechu so obdelali visokozmogljive sisteme, z različnih področij (profesionalni, igričarski, ...). Že ob pogledu na specifikacije bodo nekateri gotovo začeli izločati hektolitre sline, saj gre za same vrhunske komponente. V temu članku Celeroni, Voodooji in podobna socialna šara odpadejo. Če imate ogromno denarja in ga uporabljate namesto "sekret papirja", potem brž preberite ta članek in hop v trgovino po nov računalnik. Ostali boste (bomo) članek prebrali bolj zaradi tega, ker se bližajo počitnice in boste (bomo) imeli veliko časa za sanjarjenje o nedosegljivih stvareh. Ah ja ...

0 komentarjev

Računalniki fizično zlorabljeni

Wired News - Marsikomu je računalnik ena izmed bolj pomembnih stvari v življenju in ji nebi naredil nič žalega. Vendar sodeč po tej novici niso vsi enotnega mnenja, saj je vsak 4. računalnik žrtev napada svojega lastnika. To so s pomočjo anket ugotovili pri Britanskem Novatechu. PC-ji so napadeni povsod: v pisarnah, trgovinah, domovih, ... ljudje pa jih sesuvajo na vse mogoče načine: od brcanja, razbijanja tipkovnice na ekranu, razbijanja miške na steni (beri novico o Čiščenju mišk), ... skratka na tisoč in en način. Seveda se človeku gotovo kar ne strga že ob pogledu na računalnik, ampak do tega pride zaradi različnih dejavnikov (npr, ko ti neimenovani operacijski sistem (vsi vemo kateri), ravno ob najbolj nepričakovanem času javi Blue Screen). Če bi radi še več dejavnikov, ki vplivajo na razsutje računalnika, si seveda natančno preberite novico ali pa si oglejte že kar legendarni "Badday", ki ga najdete na internetu. ...

2 komentarja