»

WebKit brskalnik za Blackberryje

HotHardware - O zmogljivejšem (spodobnejšem, glede na ponudbo iPhona in Androida) brskalniku za RIM-ov Blackberry OS se govori že od lanskega avgusta, ko so kupili podjetje Torch Mobile. Slednje je brskalnik, osnovan na WebKitu, izdelovalo za Windows Mobile, a je zadnja stabilna različica izšla julija, slaba dva meseca pred prevzemom. Prevzem je zdaj končno obrodil sadove, saj so pri Research In Motion na World Mobile Congress veselo razkazovali novo pridobitev. Z WebKitom se bodo spletne strani nalagale mnogo hitreje, kakršno bo tudi njihovo pregledovanje (premikanje po strani in zumiranje), obenem pa WebKit omogoča doseganje 100 točk od stotih v Acid3 testu. Datum izida brskalnika za rajo žal še ni znan. Ob brskalniku pri RIM oglašujejo tudi...

1 komentar

Še ena za lahko noč...

Jaz - Danes sem v svojih Windowsih 2000 zagnal Outlook Express. Prvič mi je v oko padla povezava za MSN. Seveda sem poln entuziazma kliknil nanjo ter pričakoval povezavo na pravo MSN stran. Namesto nje se mi je odprla tale povezava. OK, priznam: tako bedno napisane strani v slovenščini, razen če je bilo to namerno mišljeno, še nisem videl. Naj vam navedem le nekaj primerov:
  • Te Webove strani so vaša vstopna točka v Internet. Na njih najdete iskalnike, povezave s številnimi zanimivimi mesti in vadnico za Web.
  • Kliknite tu, če se želite seznaniti z Webom.
  • Če želite odpreti angleške MSN-ove Webove strani, kliknite tu.
Hm... Začuden sem... Kdo za vraga je Web? Kako se piše? Zakaj je tako pomemben, da ga venomer omenjajo? Pa še svojo stran ima! Neverjetno! [:D]. Za pet minut smeha kar prosim sledite povezavi.

9 komentarjev