»

Microsoft ukinja družinski paket Windows 7

Slo-Tech - Spletni trgovec Amazon je napovedal, da bo Microsoftov družinski paket licenc za Windows 7 Home Premium na voljo le še do konca tega leta. Gre za eno najcenejših možnosti legalne namestitve Windows 7 na več računalnikov, saj tri licence za nadgradnjo z Windows XP ali Viste v paketu stanejo 125 dolarjev. Paket je na voljo tudi v Evropi in stane 150 evrov na kontinentu in okoli 110 funtov na Otoku.

Microsoft je že od začetka poudarjal, da gre za časovno omejeno ponudbo. Ko je Windows 7 izšel leta 2009, je bil Family Pack po znižani ceni na voljo le poldrugi mesec, kar je kupce sila ujezilo....

51 komentarjev

Windows 7 pritegnil uporabnike

X-Bit Labs - Windows 7 je uporabnike pritegnil mnogo bolj kot njegov predhodnik, saj se po slabem mesecu splošne dobavljivosti v trgovinah (retail) že spogleduje s štiriodstotnim tržnim deležem. Na Net Applications, kjer merijo tudi tržne deleže operacijskih sistemov, so ugotovili, da je v soboto delež Windows 7 presegel štiri odstotke. Da je njegov tržni delež med vikendi višji kot med tednom, ni presenetljivo, saj tedaj ljudje do interneta dostopajo pretežno z domačih računalnikov, kjer nadgradnje izvedejo hitreje kot v podjetjih. Mimogrede, Vista je za dosego enakega tržnega deleža potrebovala kar sedem mesecev! Še vedno je sicer z naskokom najpriljubljenejši operacijski sistem Windows XP s 70-odstotnim deležem.

17 komentarjev

Namestitev Windows 7 z USB ključka

bit-tech.net - Microsoft bo z Windows 7 ponudil svoj prvi operacijski sistem, ki tudi uradno ne bo potreboval optične enote za namestitev, saj bo to opravljeno s pomočjo USB pomnilniškega ključka. Prav to je oviralo predvsem uporabnike netbookov, ki nimajo optičnih pogonov, posledično pa je bila namestitev Windows XP oz. Vista močno otežena. Za lastnike Netbookov je na Microsoftovi spletni trgovini zdaj na voljo posebna nadgraditvena različica Windows 7 Home, Professional in Ultimate, ki jo po nakupu uporabnik pretoči z interneta in nato prenese na USB ključek.

Ker so na voljo le nadgraditvene različice, boste že od prej morali imeti netbook (oz. kateri drug računalnik) z nameščenim Windows XP oz. Vista. Sveža namestitev zaenkrat še ni mogoča, prav tako pa še ni uradnega načina, da bi se v USB namestitev predelalo običajno DVD inštalacijo. Zanimivo je, da v obliki USB namestitve ni na voljo Windows 7 Starter Edition, ki je bila pogosto mišljena kot različica za netbooke. Očitno so današnji...

41 komentarjev

Windows 7 prispel bučno

Tik pred začetkom predstavitve Windows 7

vir: CNet
CNet - Včeraj je bil velik dan za Microsoft, saj so uradno izdali nov operacijski sistem Windows 7. Sam sistem je bil sicer končan (RTM) že pred natančno tremi meseci in tisti bolj zagnani uporabniki so ga lahko na različne načine kupili že od takrat, sedaj pa je na policah v računalniških trgovinah dostopen sleherniku. Kot Microsoftu pritiče, je bila uradna predstavitev ustrezno pompozna. Največji dogodek se je odvijal v New Yorku.

Vse skupaj se je dogajalo v Skylight Studios, kamor so obiskovalce začeli spuščati že ob pol enajstih, pol ure pred začetkom. Tedaj je vse zbrane nagovorila Tami Reller, Microsoftova podpredsednica, ki je omenila, da je beta verzije Windows 7 pomagalo testirati osem milijonov ljudi. Kasneje se je...

72 komentarjev

Windows 7 nadgradnje tudi v Evropi

vir: Wikipedia
TG Daily - Z evropskim povratkom Internet Explorerja in z vključitvijo posebnega okna, ki uporabniku da na izbiro zamenjavo brskalnika, v Windows 7 ni bilo več tehničnega razloga, da nadgradnja z Windows Vista na Windows 7 ne bi bila mogoča tudi na našem kontinentu. To je zdaj potrdil tudi Microsoft in povedal, da bodo nadgradni paketi za lastnike Windows Vista licenc uradno naprodaj tudi v Evropi. Na police bodo prišli z uradnim izidom, ki se bo zgodil 22. oktobra letos. Nadgrajene in običajne različice evropskih Windows 7 bodo tako tehnično popolnoma enake drugim svetovnim izdajam. Na voljo bo tudi družinski paket, ki bo vseboval 3 Windows 7 Home Premium licence. Cena...

45 komentarjev

Znanih več cen Windows 7

vir: CNet
CNet - Microsoft je že pred časom napovedal, da bo podobno kot pri Visti tudi Windows 7 za domačo rabo moč kupiti v obliki družinskega paketa, kjer bomo dobili tri licence za občutno nižjo ceno, kot če bi jih kupili posamič. Zdaj so znane še številke. Windows 7 Family Pack bo stal 150 dolarjev, omogočal pa bo nadgradnjo treh računalnikov z Windows XP ali Viste na Windows 7 Home Premium. To je ugodna ponudba, saj bo en sam paket Windows 7 Home Premium stal 200 dolarjev, verzija za nadgradnjo pa 120...

50 komentarjev

Cene Windows 7 znane

Ars Technica - Microsoftov oglaševalski oddelek dela s polno paro in nas kar zasuva z novicami o novem operacijskem sistemu. Danes si lahko ogledamo, koliko bo ta končno tudi stal. Sinteza kaže, da manj kot Vista. Verzija Home Premium bo stala 200 dolarjev (120), Professional 300 dolarjev (200), najzmogljivejša Ultimate pa 320 dolarjev (220). V oklepajih so cene za nadgradnjo, ki jo lahko kupijo vsi, ki že imajo legalno verzijo Windows XP ali Viste. Omenimo še, da so navedene cene za tako imenovane škatlaste verzije (retail), ki imajo praktično najmanj omejitev, a nanje odpade zgolj pet odstotkov vseh prodanih Windows. Velika večina uporabnikov jih kupi prek OEM-kanalov ob nakupu novega računalnika, kjer bodo cene seveda drugačne.

Z nadgradnjami bo križ. Poročali smo že, da v EU nadgradnja v pravem smislu besede ne bo mogoča, saj bo pri nas na prodaj le verzija brez IE-ja, tako da bo v vsakem primeru potrebna sveža namestitev. Prav tako jo bodo morali izvesti uporabniki Windows XP in tisti, ki...

26 komentarjev

Program Windows 7 Update od 26. junija

Heise - Asus je na svoji spletni strani objavil prve podrobnosti v zvezi s programom Windows 7 Update, ki bo kupcem Windows Viste omogočil ugoden prehod na novo različico Windows ob njenem izidu. Tako bodo lahko vsi kupci računalnikov s prednaloženo Visto, ki jih bodo nabavili med 26. junijem 2009 in 31. januarjem 2010, takoj po izidu Windows 7 prejeli nadgradnjo, če se bodo zanjo odločili. Postopek bo brezplačen, doletijo jih lahko le administrativni in poštni stroški.

Vseh verzij Viste ne bo moč nadgraditi. Microsoft se je odločil, da te možnosti ne bo dal kupcem Viste Starter, Home Basic in Enterprise, pri ostalih pa bo pot nadgradnje premočrtna. Vista Home Premium se bo prelevila v 7 Home Premium, Vista Business v 7 Professional, ultimativna verzija pa v ultimativno. Do nadgradnje bodo upravičeni tudi uporabniki, ki se bodo ob nakupu odločili za podgradnjo na Windows XP namesto nalaganja Viste. Klik!

6 komentarjev

Novice o Windows 7 in XP

bit-tech.net - Datum izida Windows 7 naj bi bil znan, saj ga je kar dvakrat razkril Acer. Sprva je Bobby Watkins, direktor Acer UK, v intervjuju dejal, da bo nov operacijski sistem na voljo 23. oktobra (in ne januarja prihodnje leto, kakor še vedno vztraja Microsoft), Massimo D'Angelo, podpredsednik evropskega dela Acerja pa je povedal še, da računalnikov z Windows 7 ne bodo prodajali niti dan pred 23. oktobrom. Watkins je v svojem intervjuju povedal tudi, da bo obstajala 30-dnevna doba, v kateri bo zamenjava Viste na novem računalniku za Windows 7 brezplačna.

Vseeno pa vam 23. oktobra še ne bo treba v trgovine, saj bo brezplačna verzija Windows 7 RC delovala še do 1. junija 2010. Če si Windows 7 RC namestite zdaj, bo le-ta nemoteno deloval kar 13 mesecev, kar je zelo zanimiva poteza. RC različica Viste je nemoteno delovala 9 mesecev od izida, po koncu zastonjkarskega obdobja pa se je ponovno zagnala vsaki dve uri, kar naj bi uporabnike prisililo v nakup uradne različice.

Stari dobri XP pa kar...

54 komentarjev