»

Vodič pri nakupu DVD komponente

TechTV - Ker opažam, da se po slovenskih forumih zadnje čase kar precej pojavlja vprašanje, kateri DVD pogon ali komponento se splača kupiti, vam priporočam naslednje strani, kjer pa se niso preveč poglobili v opis in ga s tem naredili prijaznega do vsakega uporabnika. Za kakšno resno pomoč pri izbiri DVD komponent, pa odsurfajte na Audioreview.com, kjer komponente opisujejo kar kupci sami. Tako nekako bolj točno veste, kaj lahko pričakujete.

0 komentarjev

AMD napada iz vseh strani

CNet - Na CNETu sem prebral, da je AMD v zadnjem letu dvignil svoj tržni delež povsod po svetu. Po izjavi podjetja, naj bi na Japonskem na trgu izdelovalca čipov dvignil svoj delež na 54% iz 24%, ki jih je imel ob istem času lani. Tržni delež je dvignil tudi v zahodni Evropi, kjer se je njegov delež povečal iz 25% na 49%. AMD je dvignil svoj delež tudi na skupnem ameriškem trgu in sicer iz 17% na 27%. Če bi bil jaz Intel, bi me, glede na podatke, že pošteno skrbelo.
Če hočete o AMDjevem vzponu prebrati kaj več, vam predlagam, da odsurfate na CNET in si novico sami preberete.

3 komentarji

Test Duron 1.2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's hardware so objavili test AMDjevega Duron 1.2 GHz procesorja. Primerjali so ga z vsemi modeli P4 in AMD XP procesorjev ter Celeronom 1.2 GHz. Test je zelo obsežen in temeljit ter pokriva testiranje v večini današnjih aplikacij. Tu najdete test, o rezultatih bom pa zaenkrat molčal. Tako je edina možnost, da izveste rezultate ta, da sami kliknete na link in odsurfate na test. Pa veselo branje.

0 komentarjev

Sound enhancement gadgets

Dan's DATA - Sonund enhancement gadgets je malce bolj "kunštno" ime za nekakšne ojačevalce, ki poizkušajo izboljšati zvočne zmogljivost vaših zvočnikov kolikor se le da. Te stvarce so bile včasih precej razširjene, danes pa jih ni več tako veliko. Dan (iz Dan's Data) se je odločil, da jih nekaj stestira in ugotovi, če je bilo to področje deležno kakšnih izboljšav. Na test je pripeljal dva primerka:1388 Technology Bit88 Universal Sound Enhancer in Evergreen Technologies RumbleFX 3D Sound Amplifier (proizvajalec RumbleFX slušalk). Pri testiranju teh dveh ojačevalcev pa pride zopet do manjšega problema; zvok je namreč stvar, pri kateri ne moremo pognati testirnega programa, da bi nam izpisal kaj je boljše in kaj ne, zato bo izbira takega ojačevalca bolj stvar okusa. Danu ti ojačevalci niso bili všeč, medtem ko so bili nekateri navdušeni. Pač stvar presoje. Čeprav Dan ni bil ravno navdušen, pa je še vedno spisal odlično in podrobno primerjavo, ki jo najdete tukaj. Če si boste tak ojačevalec...

0 komentarjev

Speedcorp DSL tuning utility!

uebertakten.de - Za vse lastnike DSL modemov. Speedcorp je na trg poslal freeware program SpeedCorp 9x Enhancer, ki naj bi poskrbel za tiste dodatne bajte pri DL. Sama inštalacija naj ne bi bila problem vendar iz varnostnih razlogov pripoočajo, da si prej naredite varnostno kopijo svojega registra. Za vse, ki bi hoteli program preizkusit ga dobite tukaj : SpeedCorp 9x Enhancer. Za vsa vprašanja in informacije glede programa pa odsurfajte na njihovo domačo stran Speedcorp.net.

3 komentarji