»

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Detonatorji XP

Guru 3D - Ja, zmotil sem se. Dejansko se nisem zmotil jaz, ampak Marko, ki je poslal mail, da bodo Detonatori 4 izšli šele v začetku oktobra. Zdaj, ko so izšli, jih je Nvidia preimenovala v Detonatorje XP. Kako se obnesejo si poglejte tu. Stestirali so jih v Vulpine GLMark, Quake III Arena, 3D Mark 2001 in 3D Mark 2000. Za primerjavo so uporabili Detonatorje 3 verzija 12.41. Ugotovili so, da so 4-ice boljše od 3-jk. Sicer ne za veliko, ampak so. Test so seveda opravljali na GeForce3 grafični kartici, ker naj bi le-ta največ pridobila s temi posodobljenimi driverji.

2 komentarja

Novi Detonator 4 gonilniki so res eksplozivni

AnandTech - Skoraj ne mine meseca ko ne dobimo novih gonilnikov za Nvidijine produkte. Velika večina njih je neuradnih in nedodelanih. No skoraj dva meseca po izdaji Detonator 3 (12.41) gonilnikov smo dobili nove Detonator 4 (20.xx) gonilnike. Na AnandTechu so dobili možnost, da testirajo nove gonilnike preden pridejo ven. Uradna verzija teh gonilnikov naj bi sledila v kratkem. In kaj so ugotovili. Bili so prav presenečeni nad testom, saj so novi gonilniki hitrejši z GF3 kartico tudi do 29%. Z GF2 kartico pa nekako do 10%. Pač odvisno od igre. Vsekakor pa so hitrejši od prejšnje verzije. Če pogledamo te rezultate lahko vidimo, da so bili prejšnji gonilniki bolj spacani skupaj, in da so se pri novih res potrudili. Sedaj lahko vidimo kaj pomeni, če so gonilniki kvalitetno narejeni.

10 komentarjev

Nvidia 3D Stereo ?!

Slo-Tech - Matej nam je poslal zanimivo novico o Nvidiinem programčku 3D Stereo. Tukaj imate njegov, sicer kar močno lektoriran in preoblikovan original:

Na Nvidiini domači strani, so na stran za gonilnike dodali program 3D Stereo. Program deluje na vseh Nvidiinih karticah in omogoča neverjetne efekte pri igranju iger. Žal pa lahko povzroči tudi zdravstvene probleme, zato pred uporabo programa naredite medical test. Lepa lastnost programa je, da se ga lahko vklopi in izklopi kar med igranjem igre.

Da še jaz naredim malo spremne besede: te neverjetne učinke boste doživeli samo, če si lastite 3D očala. Če očal nimate, boste videli samo zamaknjeno sliko, ki jo proizvede programček 3D stereo. Drugače pa so 3D očala kar malce nevarna, če jih prepogosto uporabljate, saj močno utrudijo oči, bojda pa povzročajo tudi škilavost. Če hočete 3D Stereo preiskusiti, potem si naložite Detonatorje 12.41. ...

2 komentarja

Detonatorji 12.41

Nvidia - Bombanija z detonatorji se je zadnje čase malce umirila, vendar Nvidia še vedno pridno "štanca" nove gonilnike. Danes so se pojavile nove verzije, (niso nobeni minor bug fixi, zato Primož tace stran) ki vključujejo optimizacije za GeForce3, Direct X, Pentium 4 in Athlone. Najdete pa jih na teh linkih:
  • Detonator3 v12.41 za Windows 9x

  • Detonator3 v12.41 za Windows 2000

  • Detonator3 v12.41 za Windows NT


  • Novi Detonatorji so tukaj, zato se testerji čimprej spravite testirati Nvidiine GeForce in spisati kakšen zanimiv članek.

    8 komentarjev

    Detonator-ji 12.00

    The-Ctrl-Alt-Del - Izšla je nova verzija Detonatorjev za Windows 9x/ME operacijske sisteme. Verzija 12.00 se nadgradi iz verzije 11.01. Prvi vtisi so mešani. Nekaterim ljudem, ki so novo verzijo naložili, se jim je rezultat poslabšal, drugim izboljšal. Vsi se strinjajo, da se je za malo izboljšala kakovost slike. Vsi, ki so driver-je preizkusili, ugotavljajo, da so zelo stabilni. Seveda je tudi ta verzija Detonatorjev (kot vse druge v zadnjem času) neuradna. Torej jo nalagate in uporabljate na lastno odgovornost! Še vedno pa ni ne duha ne sluha o driver-jih, ki bi podpirali vse funkcije Nvidia GeForce3 čipa. Kot veste, je to uradni razlog, zakaj Nvidia ne spusti kartic z GeForce3 čipom v obtok. Če želite zvedeti vtise o uporabi novih Detonatorjev, poglejte sem. Naložite pa si jih lahko tukaj.

    8 komentarjev

    Detonatorji 5

    več strani - Uh, danes zjutraj se je v mojem nabiralniku znašlo vsaj 15 e-mailov glede novih Detonator 5 gonilnikov. Yup, na The-Ctrl-Alt-Del so se pojavili novi Detonatorji z vrstno oznako 10.50. Čeprav vse skupaj zveni neverjetno, zaenkrat izgleda, da ne gre za fake gonilnike, saj so uporabniki poročali o stabilnosti in precej boljših performansah, kot pri starih gonilnikih. Kaj naj rečem... če se danes počutite srečne (do you feel lucky... PUNK?), jih najdete tukaj. Še ena dobra in ena slaba novica. Prvo slaba: trenutno je na voljo le Win9x različica. In dobra: dodana je D3D podpora za stereoskopska 3D očala. Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

    3 komentarji