»

Londonska mestna četrt z Windows XP na Chromebooke

Slo-Tech - Podpora za Windows XP se počasi izteka, in sicer jo bo Microsoft ugasnil 8. aprila letos. To ne pomeni, da bodo računalniki z Windows XP prenehali delovati, le varnostnih popravkov zanje ne bo. Če so torej povezani na internet, kar velja za veliko večino, je to priložnost za razmislek o nadgradnji ali prehodu. Londonski mestni svet se je odločil za slednjo možnost, in sicer bodo z Windows XP prešli na Googlove Chromebooke.

Veliki prehodi niso nič nenavadnega, saj smo jih videli že nekaj, a gre običajno na migracijo na eno izmed odprtih ali pa celo lastnih distribucij Linuxa. Londonska mestna četrt Barking and Dagenham pa se je odločila, da gredo na Googlove...

64 komentarjev

Microsoft ukinja družinski paket Windows 7

Slo-Tech - Spletni trgovec Amazon je napovedal, da bo Microsoftov družinski paket licenc za Windows 7 Home Premium na voljo le še do konca tega leta. Gre za eno najcenejših možnosti legalne namestitve Windows 7 na več računalnikov, saj tri licence za nadgradnjo z Windows XP ali Viste v paketu stanejo 125 dolarjev. Paket je na voljo tudi v Evropi in stane 150 evrov na kontinentu in okoli 110 funtov na Otoku.

Microsoft je že od začetka poudarjal, da gre za časovno omejeno ponudbo. Ko je Windows 7 izšel leta 2009, je bil Family Pack po znižani ceni na voljo le poldrugi mesec, kar je kupce sila ujezilo....

51 komentarjev

Windows 7 prispel bučno

Tik pred začetkom predstavitve Windows 7

vir: CNet
CNet - Včeraj je bil velik dan za Microsoft, saj so uradno izdali nov operacijski sistem Windows 7. Sam sistem je bil sicer končan (RTM) že pred natančno tremi meseci in tisti bolj zagnani uporabniki so ga lahko na različne načine kupili že od takrat, sedaj pa je na policah v računalniških trgovinah dostopen sleherniku. Kot Microsoftu pritiče, je bila uradna predstavitev ustrezno pompozna. Največji dogodek se je odvijal v New Yorku.

Vse skupaj se je dogajalo v Skylight Studios, kamor so obiskovalce začeli spuščati že ob pol enajstih, pol ure pred začetkom. Tedaj je vse zbrane nagovorila Tami Reller, Microsoftova podpredsednica, ki je omenila, da je beta verzije Windows 7 pomagalo testirati osem milijonov ljudi. Kasneje se je...

72 komentarjev

Windows 7 je tu (za razvijalce in študente)

Windows 7

ComputerBase - Po vsem pompu je napočil dan, ko bo končna različica Windows 7 legalno dostopna prvim uporabnikom. Zgoščenke z novim sistemom, zapakirane v lične škatle, še niso priromale na prodajne police, tako da slehernik do Windows 7 še ne more.

Ga pa bodo danes lahko s spleta povsem legalno prenesli naročniki MSDN in Technet. Poleg vseh angleških verzij operacijskega sistema bodo na voljo tudi vsi jezikovni paketi in ustrezni WAIK, WDK ter SDK. V drugem valu, ki bo sledil 14. avgusta, bodo na voljo še Windows Server 2008 R2 v vseh različicah in nativne verzije Windows 7 v francoščini, nemščini, italijanščini, španščini in japonščini. V tretjem valu, ki se bo zgodil še teden dni kasneje, bomo...

198 komentarjev

Windows 7 E evtanaziran

Slo-Tech - Po odločitvi Evropske Komisije, da mora Microsoft uporabnikom dati na izbiro operacijski sistem z večimi brskalniki oz. brez Internet Explorerja, so se v Redmondu sprva odločili za drugo opcijo. Napovedali so, da bodo trgi Evropske Unije na police dobili posebno različico Windows 7, t.i. Windows 7 E. A pred kratkim so napovedali drugačno rešitev, kjer se bo ob prvem zagonu Internet Explorerja odprlo okno, ki bo uporabniku dalo na izbiro namestitev enega izmed 10 najpopularnejših brskalnikov oz. obdržati Internet Explorer. Čeprav Evropska komisija tega načina še ni odobrila, je zaradi obilice navdušenja Microsoft enostavno preklical Windows 7 E.

To je odlična novica za vse Evropejce, saj...

42 komentarjev

Znanih več cen Windows 7

vir: CNet
CNet - Microsoft je že pred časom napovedal, da bo podobno kot pri Visti tudi Windows 7 za domačo rabo moč kupiti v obliki družinskega paketa, kjer bomo dobili tri licence za občutno nižjo ceno, kot če bi jih kupili posamič. Zdaj so znane še številke. Windows 7 Family Pack bo stal 150 dolarjev, omogočal pa bo nadgradnjo treh računalnikov z Windows XP ali Viste na Windows 7 Home Premium. To je ugodna ponudba, saj bo en sam paket Windows 7 Home Premium stal 200 dolarjev, verzija za nadgradnjo pa 120...

50 komentarjev

Družinski paket Windows 7 Home Premium

K6 Plus - Kristan Kenney je na svojem blogu povedal, da je med brskanjem po nedavni različici domačega Windows 7 Home Premium, ki je Microsoftu nehote ušla iz rok, našel zanimivo klavzulo v licenčnih pogojih. Klavzula se nahaja v drugem sestavku, ki govori o pogojih za inštalacijo. Poleg običajnih, da se lahko eno kopijo namesti na le en računalnik z do dvema procesorjema in da lahko programsko opremo uporablja le ena oseba naenkrat, govori še, da je v primeri t.i. Family Packa mogoče operacijski sistem naložiti na tri računalnike v istem stanovanju hkrati.

Ko je pogoje primerjal s tistimi v Professional in Ultimate različicah, te klavzule ni bilo, torej bo takšen paket na voljo le pri Home Premium različici. Vseeno je to za družine dobra izbira, saj bo takšen paket verjetno cenejši kot 3 ločene licence.

69 komentarjev

Cene Windows 7 znane

Ars Technica - Microsoftov oglaševalski oddelek dela s polno paro in nas kar zasuva z novicami o novem operacijskem sistemu. Danes si lahko ogledamo, koliko bo ta končno tudi stal. Sinteza kaže, da manj kot Vista. Verzija Home Premium bo stala 200 dolarjev (120), Professional 300 dolarjev (200), najzmogljivejša Ultimate pa 320 dolarjev (220). V oklepajih so cene za nadgradnjo, ki jo lahko kupijo vsi, ki že imajo legalno verzijo Windows XP ali Viste. Omenimo še, da so navedene cene za tako imenovane škatlaste verzije (retail), ki imajo praktično najmanj omejitev, a nanje odpade zgolj pet odstotkov vseh prodanih Windows. Velika večina uporabnikov jih kupi prek OEM-kanalov ob nakupu novega računalnika, kjer bodo cene seveda drugačne.

Z nadgradnjami bo križ. Poročali smo že, da v EU nadgradnja v pravem smislu besede ne bo mogoča, saj bo pri nas na prodaj le verzija brez IE-ja, tako da bo v vsakem primeru potrebna sveža namestitev. Prav tako jo bodo morali izvesti uporabniki Windows XP in tisti, ki...

26 komentarjev

NVDVD končno na voljo

Reactor Critical - Morda se še kdo izmed vas spomni, da je Nvidia pred časom napovedala, da bo izdala programski DVD predvajalnik, ki bo lahko dodobra izkoristil Video Processing Engine v čipih GeForce 4. No, z veseljem lahko povem, da se je to v polovični meri pred kratkim tudi zgodilo. Zakaj v polovični? Zato, ker je predvajalnik še vedno v stanju beta, a je očitno že toliko funkcionalen, da so ga nvidiaši brez zadržkov dali na razpolago uporabnikom. Če imate torej GeForca 4 in bi radi preizkusili Nvidiino čudo, ki bojda zelo malo obremeni CPU, potem brž zaprežite svoje modeme. Za vsak primer pa preverite še Reactor Critical.

0 komentarjev