»

Opera 10.5 pre-alpha

Opera software - Opera je danes v svet poslala 10.5 pre-alpha različico svojega popularnega namiznega brskalnika. Glavni namen je predstavitev Javascript pogona s kodnim imenom Carakan, ki je po njihovih besedah tudi do 7-krat hitrejši od trenutne Opere.



Med drugimi novostmi najdemo Presto 2.5 pogon, ki prinaša vrsto CSS 3 novosti in nov grafični pogon Vega, ki že podpira strojno pospeševanje. Med drugimi pomembnejšimi novostmi moramo omeniti še bistveno izboljšano podporo pregledovanju pornografije oziroma privatnemu brskanju, kot se to politično korektno imenuje.

Kot vsi predogledi je Opera 10.5 pre-alpha še dokaj nestabilna a je vseeno na voljo za prenos že danes.

Kaj je tisto kar bi vas prepričalo, da zamenjate brskalnik?

76 komentarjev

Vodno hlajenje n-tič

Void Your Warranty - Če podjetja Swiftech še ne poznate, potem pobrskajte malo po arhivu novic in takoj vam bo jasno s čim se podjetje ukvarja. V eni izmed prejšnjih novic sem predstavil Swiftechov zelo učinkovit hladilnik, ki se lahko spopade tudi s takimi težkokategonrniki, kot so Alphe in GlobalWini, vendar pa proizvodnja hladilnikov ni edina stvar s katero se podjetje ukvarja. S popularizacijo raznovrstnih vodnih sistemov za kar najboljše hlajenje procesorja so se začeli ukvarjati tudi s proizvodnjo le-teh. Rezultat truda Swiftechovih inženirjev si lahko ogledate tukaj, kjer so opisali njihov sistem za vodno hlajenje, ki ga lahko enostavno vgradite v ohišje. Problem je edino vodni blok, ki je sestavljen iz aluminija in bakra. Res je sicer, da je aluminij posebno obdelan, da nebi...

0 komentarjev

Golden Orb na chipsetu

Overclockers Australia - Hehe, še ena ekstremna modifikacija, vendar tokrat ne na ohišju, ampak na matični plošči. Neki tip se je spomnil, da bo na chipset (NorthBridge) namestil kar Golden Orba. Zanimivo! Človek je vse lepo poslikal, kakega hudega opisa pa poleg slik ne boste našli. Skratka, če ste se Golden Orba naveličali, ga zamenjali s sodobnejšim hlajenjem, vam je drobil procesorje (ste lastnik Athlona ali Durona?), ... a bi ga radi uporabili še za kakšno stvar, potem si oglejte ta članek. Pa veliko užitkov pri modificiranju.

0 komentarjev

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev

Test Indigo Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Ok, pa smo končno dočakali prvi test aftermarket hladilnika za Pentium4. Kot bi lahko ugibali gre za Thermaltakov Indigo Orb. Kar je najbolj smešno je to, da avtor niti ni imel pravega procesorja za test, temveč je hladilnik testirat "sintetično", oziroma s pomočjo svojega peltierja. Kakorkoli, če vas mika P4 in overclockanje, si test le oglejte. Me prav zanima, ali bosta tudi Alpha in GlobalWin ponudila svoji rešitvi.

5 komentarjev

Test Silverado50 hladilnika

TweakUp.dk - Še en teste precej eksotične hladilne naprave nam tokrat prihaja z danskega konca Evrope. Na strani TweakUp.dk so si namreč ogledali Silverado50 SocketA/370 hladilnik. Yup, gre za tisto čudno zadevo, ki ima kot kontaktno površino z jedrom procesorja vgrajeno srebrno ploščico. Mene osebno je zelo zanimalo, kako se zadeva obnese in ali je vredna vloženega denarja in fantje pri TweakUp.dk res mislijo tako. Na žalost v njihovih testih hladilnik niso primerjalis kakšno Alpho ali GlobalWinom, tako da je točno primerjavo nemogoče izvesti, toda temperature so vseeno precej nizke. Avtor testa je hladilnik celo primerjal z vodnim hlajenjem brez uporabe peltierja! No, oglejte si test in si ustvarite lastno mnenje!

1 komentar

Velika primerjava Socket hladilnikov, Tom's Hardware style

Tom's Hardware - Dr. Tom se je lotil še ene zanimive teme, in sicer trenutno dobavljivih Socket hladilnikov. V ogromen test so vključili kar 17 hladilnikov, kar je več celo od Anandovega mega testa. Med hladilniki so seveda razni Orbi, Alphe in GlobalWini, pa tudi kaj bolj eksotičnega bi se našlo. No, test si lahko ogledate tukaj, čeprav je nekaj Tomovih zaključkov kar malce... čudnih... Po njegovem mnenju so namreč najbolj priznani SocketA hladilniki, Chrome Orbi, podpovprečni. No ja [:\\]. Kakorkoli, test si vsekakor oglejte, le nekatere rezultate vzemite malce z zadržkom.

3 komentarji

Mega Alpha

Maximum 3D - Heh, če ste dosedaj mislili, da so Golden Orbi vrhunec masivnosti zračnih hladilnikov, potem zagotovo še niste videli kakšne Alphe ali GlobalWina. Predvsem Alphe so znane po svoji ogromni masi in tudi hladilni moči, model P612TM60 pa sodi v sam vrh ponudbe tega podjetja. V bistvu gre za SECC/SEPP hladilnik, tako da veliki večini uporabnikov že zaradi tega ne bo zanimiv, toda naš server ( v katerem se svaljka Athlon 550 ) se ga zagotovo ne bi branil. Če sta vas spodnji sliki impresionirali, potem si vsekakor oglejte tudi test!

1 komentar