»

TDK External USB 2.0 CyClone

Hardware Zone - TDK External USB 2.0 CyClone se imenuje nov eksterni (zunanji) CD-zapisovalnik podjetja Teac, ki ga priklopimo na USB 2.0, oziroma na različico 1.1, če vaš računalnik novejše ne podpira. CDje bere z 48x, prav tako piše, prepise pa s 16x hitrostjo. Izgled "pekača" je zelo atraktiven in bo gotovo pritegnil marsikaterega kupca. Na Hardware Zone so o njem (pa ne o izgledu, temveč "pekaču" [:D]) spisali obširen članek, ki si ga je vredno ogledati, klik!

0 komentarjev

ASUS CRW-4012A-U

AnandTech - Na AnandTech so si danes ogledali Asusov zunanji CD snemalnik, ki lahko snema s 40x, presnemava z 12x in bere s 48x hitrostjo, kot vmesnik za prenos podatkov pa uporablja USB 2.0. Poleg vseh dobrih strani so opozorili tudi na pomankanje audio izhoda ter nepodporo Mt.Rainier standardu. Jah, vsega pač ne moremo imeti, kajne. Klik!

2 komentarja

Plextorjev CD-RW/DVD kombo

CDRLabs - Plextor je izdal svoj prvi kombo, ter se tako podal tudi v DVD vode. Pogon nosi oznako PlexCombo PX-320A 20/10/40-12A CD-RW/DVD-ROM, kar vam da vedeti, da so združili svoj 20x pekač z 12x DVD pogonom. Po vseh preizkušnjah so mu na testu dali kar 9 od 10 točk, kar se tiče uporabnosti, kot celoto pa so ga ocenili kar z odličnim, torej vsemi 10 točkami. Cena pogona naj bi znašala $229, toda da se ga najti tudi za $190. Priznajte, za to ceno boste le stežka dobili kaj boljšega. Več o tem tukaj.

4 komentarji

Mitsumi predstavlja DW-7800TE

CDRLabs - Mitsumi je na Cebitu predstavil novo DVD+RW enoto DW7800TE, s katero bomo po napovedih lahko pisali na DVD medije z 2.4x hitrostjo, poleg tega pa tudi 40x pisali (ter brali) CD-R-je in s kar z 20-kratno hitrostjo prepisovali standardne CD/RW medije. Enota sama bo sebi ne izgleda nič posebnega toda lastnosti so prav zanimive. Edino kar lahko moti je Mistumijeva slaba lastnost - kvaliteta. Bomo videli. Za kratek opis pojdite sem, če pa imate slučajno željo po poročilu iz Cebita v Japonskem (!) jeziku, kjer je tudi malo več napisanega o novi enoti pa kliknite semkaj.

12 komentarjev

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Varnostna luknja v WinXP

Washingtonpost - xbite poslal novico:
Nova verzija oken - Windows XP, kot trdi Microsoft, najvarnejša in najbolj zaščitena do sedaj, ima napakico, ki omogoča popoln dostop do računala, takoj ko je le-to priklopjeno na internet, seveda brez lastnikove vrednosti. Microsoft priznava napako ter istočasno poziva uporabnike naj nadgradijo sistem (nevarnost obstaja tako pri Profesional kot pri Home verziji). Za nadgradnjo naj prav tako poskrbijo uporabniki sistemov 98 in ME.
Nadgradnja je na voljo tukaj.

6 komentarjev

Panasonicova USB 2.0 DVD-RAM enota

EverythingUSB - Panasonic je poslal v prodajo svojo prvo USB 2.0 enoto. Ta zunanja enota bo lahko pisala na DVD-RAM nosilce velikosti 2.6, 5.2, 4.7 ter 9.4 GB. Zmožna je tudi prebrati CD, CD-R, CD-RW, DVD ter DVD-R. CDje lahko bere pri 24x hitrosti DVDje pa pri 6x hitrosti. Kar je zanimivo pri tej enoti, poleg tega da je sploh prva USB 2.0 enota na trgu je to, da je bil USB 2.0 zgrajen tako, da omogoča popolno podporo za nazaj, tako da lahko enoto priključimo tudi na vodilo USB 1.1. Cena? 580 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Prve USB 2.0 kartice

USB Workshop - Na USB Workshop strani lahko zasledimo novico, da se je začela prodaja prvih USB 2.0 PCI razširitvenih kartic. Proizvajalec je podjetje Orange, kartice pa izgledajo precej zanimivo. Že sam USB 2.0 standard omogoča precej višje hitrosti: do 480 Mbit/s, kar je zelo konkurenčno FireWiru ter neprimerljivo boljše kot USB 1.1 (12 Mbit/s). Da bi vse bilo še lepše, je standard popolnoma za nazaj združljiv z USBjem 1.1, kar pomeni, da bodo nove kartice lepo delovale s starejšimi napravami.
Na Orangovi kartici se nahajajo štirje zunanji in en notranji USB port, podatkov o ceni in dobavljivosti pa na žalost nisem zasledil.

4 komentarji