»

Študent je car v Ljubljani in Mariboru

Microsoft - Microsoftova tehnična skupnost v sodelovanju s fakultetami FE, FRI in FERI organizira tradicionalni izobraževalni dogodek "Študent je car". Na dogodku bodo predavali strokovnjaki z nazivi Microsoft MVP (Most Valuable Professional), tematike pa bodo usmerjene v razvojno arhitekturo, uporabniški vmesnik in oblikovanje. Poleg se bodo predstavili še študenti, ki so si z aktivnim sodelovanjem z Microsoftom prislužili naziv Microsoft Student Partner. Po dogodku bo sledilo še sproščeno druženje v KMŠ.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v sredo, 21. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko. V Mariboru pa v četrtek, 22. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

0 komentarjev

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

1. dan odprte kode

Slo-Tech - V četrtek, 3. aprila 2008, bo v Mariboru v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko FERI potekal 1. dan odprte kode. Dan, ki ga organizira društvo študentov FERI z namenom promocije odprte kode. Vljudno ste vabljeni, da se udeležite predavanj o JBossu, Joomli, Ubuntu Linuxu, KDE, PHP in aktivnostih, na področju odprte kode v Sloveniji. Predavali bodo razvijalci, prevajalci in podjetniki, ki jim odprta koda predstavlja zabavo, način življenja ali službo.

Več o dnevu odprte kode in podrobnejšem programu najdete na: http://dok.ds-feri.net/

Vljudno vabljeni!

33 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev

Microsoft dogodek Študent je car

Microsoft - V četrtek, 23. 11. 2006, in torek, 28. 11. 2006, Microsoft Slovenija organizira dogodek "Študent je car", ki se bo odvijal na FERI-ju v Mariboru ter FRI-ju v Ljubljani.

Maribor, 23. 11. 2006 ob 16.15, FERI – predavalnica Borut Pečenko
16.15 – 17.00 Microsoft aktivnosti in priložnosti za študente – Zlatko Polak, Microsoft
17.00 – 17.45 Windows Vista – Andrej Budja, Microsoft
17.45 – 18.15 Odmor
18.15 – 19.00 Pripomočki za Stransko vrstico v Windows Visti – Dušan Zupančič, Cetis
19.00 – 19.45 Microsoft .NET Framework 3.0. Storitve in delovni tokovi – Matevž Gačnik, Gama System
od 19.45 Družabni dogodek ob picah in pijači ter preizkušanju Viste in Officea 2007

Ljubljana, 28. 11. 2006 ob 16.15, FRI – predavalnica P1
16.15 – 17.00 Microsoft aktivnosti in priložnosti za študente – Matej Markelj, Microsoft
17.00 – 17.45 Windows Vista – Andrej Budja, Microsoft
17.45 – 18.15 Odmor
18.15 – 19.00 Pripomočki za Stransko vrstico v Windows Visti – Dušan Zupančič, Cetis
19.00 – 19.45...

17 komentarjev

Microsoftovi Študentski Dnevi

Kodirnica - 23. februarja se bodo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v predavalnici P1 odvijali Microsoftovi Študentski Dnevi.

Udeleženci bodo lahko poslušali predavanja o novostih v Visual Studio .NET 2005, kako narediti svojo mobilno napravo koristnejšo, ter uvod v Reporting Services 2005. Podrobnosti o urniku predavanj si lahko ogledate na kodirnica.net

Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa se je potrebno na dogodek prijaviti.

3 komentarji

MSŠD piknik

Kodirnica - Semester se bliža h koncu, tako da smo se na Kodirnici odločili, da organiziramo še zadnji letošnji MSŠD dogodek.
Da pa se čim bolje pripravimo na prihajajoče izpitno obdobje, bomo tokrat organizirali malo drugačen dogodek, kot ste jih bili vajeni do sedaj, in sicer 1. MSŠD piknik!

Dobimo se v četrtek, 26.5. v ŠRC Gradiant! Lokacija
Da pa bo dogajanje še bolj pestro, bodo na voljo tudi igrišca za nogomet, košarko in odbojko, zato s seboj prinesite športno opremo (in še malenkost dobre volje), saj bomo organizirali tudi kakšno ekipno tekmovanje! Poskrbeli smo pa tudi za hrano in pijačo.

V primeru slabega vremena, imajo v ŠRC Gradiant pokrit šotor z nogometnim igrišcem, tako da nam tudi slabo vreme ne more pokvariti dneva!

Prijave na kodirnici

14 komentarjev

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

Microsoft - V torek, 5.4.2005, od 16.30 naprej, bo v predavalnici P1 na Fakulteti za Računalništvo in Informatiko nov dogodek "Študent je Car". Tokratni dogodek bo zagotovo eden izmed najzanimivejših, saj bodo predstavljeni najpomembnejši Microsoftovi izdelki, ki izzidejo letos, predavatelji so pa redni gostje najpomembnejših IT dogodkov pri nas (NT konferenca, ...).

Seveda ne bo manjkalo nagrad in na koncu še pic [:D]

Program srečanja:
16.30 – 17.15 Novosti v Microsoft Visual Studio 2005 , Luka Debeljak, Microsoft
17.15 – 18.00 Storitveno usmerjene arhitekture , Matevž Gačnik, Gama System
18.00 – 18.30 Novosti v Microsoft SQL Server 2005 , Matjaž Perpar, Microsoft
18.30 – 18.45 Odmor
18.45 – 19.30 Predstavitev Microsoftovega ogrodja ASP.NET 2.0 , Dušan Zupančič, Kompas Xnet
19.30 – 20.15 Testno usmerjen razvoj , Denis Giacomelli, Premisa
20.15 – 21.00 Druženje ob pici in pijači [:D]

Prijava je brezplačna, prijavite se pa na:
http://www.microsoft.com/slovenija/StudentJeCar...

63 komentarjev

Microsoftovi Študentski Dnevi - tokrat v Mariboru

Slo-Tech - V ponedeljek, 21.3.2005, od 18.00 naprej, bodo v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za Elektrotehniko, računalništvo in Informatiko v Mariboru, potekali 2. Microsoftovi Študentski dnevi, ki so namenjeni vsem, ki jih zanimajo Microsoftove tehnologije.

Tokrat bo poudarek predvsem na osnovah platforme .NET, zato še posebej vabljeni študenti nižjih letnikov.

Program: 18.00 – 18.20: Priložnosti za študente – Zlatko Polak, Microsoft
18.30 – 19.15: Osnove .NET – Sašo Zagoranski, FRI
19.30 – 20.15: Windows Forms – Miha Lesjak, FERI
20.30 – 21.15: ASP.NET – Jernej Kržic, FRI
21.15 – wx.yz: Druženje ob pijači, picah ... v restavraciji Akademija.

Udeležba je brezplačna, prijavite se na kodirnici

5 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev