»

Prvi GeForce 9 na valentinovo

Slo-Tech - Nvidia, ki ga je Forbes razglasil za podjetje leta, naj bi februarja predstavila grafični kartici devete generacije GeForce. Šlo naj bi za GeForce 9600 GT ter GeForce 9800 GX2. Pri slednji gre za dve grafični kartici povezani v eno ( podobno kot GeForce 7950 GX2), za zdaj pa ni konkretnih informacij o njegovi zmogljivosti, na podlagi izvorne novice pa bo luč sveta zagledala devetnajstega februarja.

GeForce 9600 GT, ki naj bi luč sveta zagledala na valentinovo in bo prvi GeForce devete generacije. V 65-nanometrskem procesu izdelano jedro nove grafične kartice bo vsebovalo 64 Shader Procesorjev, njegova frekvenca pa bo znašala 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik tiktakal pri 2000 MHz. Več o tem si preberite v izvorni novici.

47 komentarjev

Februarja že GeForce 9?

DigiTimes - Očitno kalifornijsko podjetje NVIDIA ne bo pustilo konkurentu AMD-ju ( ATI) priti do sape. Nvidia naj bi namreč februarja naslednje leto izdala novo generacijo grafičnih procesorjev (GPU), poroča DigiTimes.

Prvi čip nove 9. generacije GeForce bo visokorazredni 65-nanometrski D9E. Podpiral bo DirectX 10.1 in Shader Model 4.1. Poleg tega pa naj bi junija poslali na trg še 55-nanometrski D9P, ki naj bi bil čip srednjega razreda. Slednji se bi tako pridružil AMD-jevi najnovejši seriji grafičnih kartic, ki že temeljijo na 55-nanometrskem procesu ( RV670).

100 komentarjev

Kaj nam lahko še ponudi AMD?

Hartware.net - Včeraj so luč sveta zagledali prvi AMD-jevi štirijedrniki za namizne računalnike, ki v tem tretnutku ne izpolnjujejo pričakovanj in zaostajajo za Intelovimi procesorji. AMD se je znašel v nezavidljivi situaciji, saj že veliko časa ni zmožen konkurirati Intelu na področju zmogljivosti procesorjev, prav tako se nVidiine grafične kartice v večini primerov izkažejo za zmogljivejše od AMD-jevih Radeonov. Edino orožje ki AMD-ju ostane v vojni s konkurenti je cena izdelkov. Toda življenje se niti po ne tako uspešni predstavitvi novih procesorjev teče dalje, zato velja spoznati s čim nas lahko AMD preseneti (pozitivno ali negativno) v prihodnje.

V začetku prihodnjega leta se bosta danes predstavljenima procesorjema Phenom s frekvenco 2,2 oziroma 2,3 pridružili različici s frekvenco 2,4 oziroma 2,6 GHz. Poleg novih Phenomov bo v prvem četrtletju prihodnjega leta luč sveta zagledala tudi grafična kartica Radeon HD 3870 X2 z dvema RD670 jedroma na eni tiskanini. Frekvenca jeder bo enaka...

21 komentarjev

AMD novičke

več strani - Če gre verjeti poročanju DigiTimes-a, se bodo uresničile črnoglede napovedi glede frekvenc AMD-jevih prihajajočih štirijedrnikov Phenom. Tako naj bi ob uradni predstavitvi luč sveta zagledali le različici Phenom X4 9500 in 9600 s frekvenco 2,2, oziroma 2,3 GHz, tretja napovedana različica, z oznako 9700 in frekvenco 2,4 GHz, naj bi bila uradno predstavljena decembra, medtem ko bo na različico s frekvenco 2,6 GHz potrebno počakati do začetka prihodnjega leta. Več o tem si preberite v izvorni novici na DigiTimesu.

V nasprotju z velikim pompom ob predstavitvi GeForca 8800 GT, je AMD-jev radeon HD 2900 GT, o katerem smo vam pred kratkim že poročali, doživel skorajda skrivno predstavitev, o kateri si lahko več preberete na Daily Tech-u. O zmogljivostih nove AMD-jeve grafične kartice v CrossFire načinu se lahko prepričate na forumu Extreme Systems, oziroma na FiringSquad.com, kjer so v test GeForce 8800 GT vključili tudi AMD-jev GT.

Nordic Hardware poroča, da naj bi grafična...

11 komentarjev

AMD: cene Phenomov, Radeon HD 2900 GT

več strani - Na spletni strani distributerja ISA Hardware so se pojavile prve informacije o cenah AMD-jevih prihajajočih štirijedrnikov za namizne računalnike Phenom. V kolikor gre za uradne cene, bo po uradni predstavitvi devetnajstega novembra potrebno za najšibkejši model z oznako Phenom X4 9500 in frekvenco predvidoma 2,2, GHz potrebno odšteti 247 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena različic 9600 in 9700, katerih frekvenca naj bi znašala 2,3 oziroma 2,4 GHz, po drugih informacijah pa 2,4 oziroma 2,6 GHz, 278 oziroma 288 ameriških dolarjev. Več o tem na Planet3DNow, oziroma na ISA Hardware.

Poleg tega so se pojavile tudi slike grafične kartice Radeon HD 2900 GT, ki temelji na jedru R600, vendar ima za razliko od različice Radeon HD 2900 XT 256-bitno pomnilniško vodilo, 256 MB pomnilnika in 240 Shader enot, poleg tega pa se razlikujeta tudi PCB-ja obeh kartic. Frekvenca jedra naj bi znašala 600 MHz, pomnilnika pa 1600 MHz. Več o tem na forumu ExtremeSistems

11 komentarjev

nVidia: GeForce 8800 GT in osvežena GTS

več strani - V preteklih dneh so o nVidiinem prihajajočem grafičnem jedru G92, o katerem smo vam že poročali, luč sveta zagledale nove informacije. Tako bo uradno poimenovanje nove grafične kartice GeForce 8800 GT, njegova cena pa bo znašala med 200 dolarjev za različico s 256 MB pomnilnika ter 249 ameriških dolarjev za 512 MB različico. Nova grafična kartica naj bi v 3DMark06 dosegla 10769 točk, poleg tega naj bi se tudi zelo dobro navijala, s čimer utegne ogroziti sedanjo GeForce 8800 GTS.

Prav zaradi preprečitve konkurence znotraj lastne hiše so se pri nVidii odločili jedru GeForca 8800 GTS povečati število Shader enot s sedanjih 96 na 112, s čimer bi povečali zmogljivost omenjene različice. Ostale specifikacije GeForce 8800 GTS naj bi ostale nespremenjene. Več o tem na VR-Zone.

44 komentarjev

Nvidia bo za Intel izdala vezni nabor z integrirano grafiko

Daily Tech - V prihodnjih tednih se bo na policah trgovin začelo pojavljati več različic nVidiinega novega veznega čipovja (nForce 600i serija) za Intelove procesorje, katerih neločljiv del bodo tudi grafični čipi (GeForce 7 serija). Izbirali bomo lahko med naslednjimi verzijami novega veznega nabora: na nForce 630i bosta sliko izrisovala GeForce 7150 in 7100, najbolj osiromašena različica GeForce 7050 pa se bo znašla tako na naboru nForce 630i kot tudi na 610i. Integrirani GeForce 7 grafični čipi podpirajo DirectX 9 in senčilnike 3. generacije. GeForce 7150 in 7100 se bosta ponašala s HDMI vmesnikom, medtem ko bo 7050 podatke zmožna pošiljati samo preko DVI izhoda, vendar bo tok podatkov (prav tako kot pri 7150 in 7100) zaščiten z HDCP, tako da si bomo pri cenejši izbiri vseeno lahko ogledovali Blu-ray in HD DVD filme. Izšla bi naj še cenejša oziroma še bolj osiromašena različica 7050, ki ne bo opremljena z nobenim od sodobnejših vmesnikov. Jedro GeForce 7150 bi naj delovalo pri več kot 600...

7 komentarjev

Nvidia novembra z G92

X-Bit Labs - Paleta grafičnih čipov iz zelenega tabora bo (predvidoma 12.) novembra razširjena z novim čipom, zaenkrat kodno poimenovanim G92 in izdelanim v 65 nm proizvodnem procesu. Poslanstvo novinca ne bo poseganje po kroni najhitrejšega, saj bi ga naj nVidia umestila v srednji zmogljivostni razred (performance-mainstream).

G92 se bo ponašal z izboljšanim PureVideo HD video pogonom in PCI Express 2.0 vmesnikom, podatke pa bo zmogel pošiljati v jeziku treh različnih standardov - DVI, DisplayPort in HDMI. Trenutno še ni znano, ali bo čip nudil podporo prihajajoči Microsoftovi grafični knjižnici DX 10.1, ki bo vključena v prvi paket popravkov za Visto.

Izvorna novica.

31 komentarjev

NVIDIA GeForce 8800 za prenosnike kmalu na voljo

Fudzilla - Po poročanju Fudzille bo Nvidia kmalu splavila mobilno različico GeForce 8800 grafične kartice. GeForce 8800M, ki je v prvi vrsti narejen za igričarske prenosnike, bo prvi ponudil Dell v svojem prihajajočem modelu XPS M1730 s 17 inčnim zaslonom. Prenosnik bi naj vseboval tudi Intelov Core 2 Extreme procesor.

Predhodnja poročila govorijo, da bo Nvidiin najmočnejši grafični procesor za prenosnike na voljo v treh izvedenkah in sicer kot GeForce 8800M GTX, 8800M GT in 8800M GS. Seveda bodo imele vse tri DirectX 10 podporo.

Mobilna različica grafičnega procesorja bo imela nižjo zmogljivost v primerjavi z namizno različico, saj je potrebno zadostiti nižji temperaturi in električni porabi prenosnika, kar pomeni, da je bilo potrebno narediti kar nekaj sprememb v samem procesorju. Kljub temu, da bodo spremembe povzročile manjšo 3D zmogljivost, bo to še vedno trenutno najmočnejši grafični procesor za prenosnike na tržišču.


Izvorna novica.

23 komentarjev

Fujitsu Siemens bo uporabljal AMD-jeve čipe!

Tom's Hardware - The Inquirer's je ugotovil, da bo Fujitsu Siemens v Evropi začel z reklamiranjem v mesecu juniju in juliju, reklamiral pa naj bi svoje izdelke (sestavljene računalnike), ki bodo vsebovali Advanced Micro Devices' (AMD) Athlon in Duron procesorje. Proizvajal naj bi tudi sisteme z dvema procesorjema. Nadaljeval pa bo tudi s sodelovanjem z Intelom. Sistemi z dvema Foster procesorjema naj bi se pojavili že maja!

0 komentarjev