»

Toshiba namenoma ukinila HD-DVD?

Slashdot - Kot smo že poročali, je Toshiba pred nekaj dnevi uradno ukinila svoj standard za optične medije zadnje generacije, imenovan HD-DVD. Poteza se je sicer zdela smiselna, botrovali so ji predvsem prestopi nekaterih ključnih studiev na stran Blu-raya, vseeno pa je delovala preuranjeno.

Po novem so se začele pojavljati informacije, ki kažejo na to, da bi hiter zaključek vojne za novi HD medij morda znal biti skuhan v zakulisju. Toshiba bo namreč od Sonyja za 835 milijonov dolarjev kupila njihove japonske tovarne za proizvodnjo Cell procesorjev (slednji se, če slučajno ne veste, nahajajo v Playstationu 3).

Omenjena konzola se po slabem uvodnem letu zadnje čase po zaslugi pocenitev in izboljšane ponudbe iger bolje prodaja, nedvomno pa bo voda na mlin dejstvo, da je sedaj opremljena z zmagovalnim modrim žarkom. Poteza se tako s Toshibine strani zdi povsem smiselna.

Izvorna novica.

20 komentarjev

Dražji zapisljivi CD-ji

DigiTimes -

Kot poročajo na DigiTimes, se nam obeta nova podražitev CD-R medijev. Trenutno je njihova cena približno 0,2 dolarja (40 tolarjev), v tretjem četrtletju letošnjega leta pa lahko pričakujemo kar desetodstotni porast nabavnih cen na 0,22 dolarja (44 tolarjev). Ritek in CMC Magnetics, največja izdelovalca teh medijev, poudarjata tudi, da se bodo še zadnje letošnje podražitve pojavile koncem leta. Razlog je povečano povpraševanje, ki bi v letošnjem letu doseglo predvidoma devet milijard enot, medtem ko proizvodnja zaostaja za dve milijardi. Po njihovih besedah proizvodnja ne bo dosegla povpraševanja vsaj še dve leti. Več o tem.

Kakšen učinek bo imela ta, na prvi pogled malenkostna podražitev na cene pri nas, je težko reči, a cene se pri nas po vsej verjetnosti ne bodo dvignile samo za deset odstotkov.

13 komentarjev

Sedaj bomo pekli na domače CDje...

SiOL - ... so sklenili pri podjetju Anni iz Ljubljane ter pričeli izdelovat svoje CD-R medije. Ti so v celoti narejeni v Sloveniji, uporabljeni pa so materiali najboljše kakovosti. Pri Anniju pravijo, da bodo njihovi mediji presegali povprečno mejo kakovosti, cena pa bo nižja od konkurence. V prodaji bodo na začetku ponudili dva modela, Pisanka in Ultra (CDR, 2-48x), naslednje leto pa se nameravajo podati tudi v vode CD-RW in DVD medijev.

Njihov namen je prodreti na zahteven slovenski trg, zahodno in srednjo Evropo ter predvsem v države nekdanje Jugoslavije. Klik!

21 komentarjev

Prihaja strašni 1. junij

Jaz - Do napovedane podražitve telefonskih impulzov in naročnin nas loči samo še en dan... Mnogi so od oznanitve podražitve, ki nas je zadela marca že kar pozabili, da se strašni dogodek ima za zgoditi ravno na jutrišnji dan. Od jutri naprej bodo tako dial-up uporabniki interneta še bolj trpeli, saj se bo telefonski impulz podražil za 9.5% in sicer na 5.22 SIT. Podražila se bo tudi osnovna telefonska naročnina, in sicer za 7.3% na 1497.83 SIT.
Domnevni razlog za podražitve naj bi bil precej manjši dobiček Telekoma lansko leto. Očitno mu razmah mobilne telefonije res gre v nos, toda vprašanje je, ali so ti ukrepi pravi. Uporabniki bodo namreč še naprej (oziroma še bolj) telefonirali po GSMjih, bolj bomo trpeli le dial-up uporabniki. Skrajnji čas je, da si omislim kabel ali ADSL in se neham ubadati z glupim Telekomom ...

14 komentarjev

Novi firmware za 16x Plextorje

Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

0 komentarjev

Cene CD-R medijev kmalu 3x višje?

PC World - PCWorld je objavil zanimiv članek o pričakovani podražitvi CD-R medijev. Trenutna cena okoli 10 centov na kos je enostavno prenizka in tako se bodo po napovedih cene to poletje dvignile na 30-35 centov, kar je 350% podražitev. S to potezo naj bi veliki proizvajalci (Memorex, TDK, Verbatim...) tudi razbremenili CD-RW medije, ki jim marsikdo očita previsoko ceno (trenutno 70 centov)... Točni razlogov za podražitev proizvajalci nočejo izdati, namigujejo pa, da gre za dogovor med njimi ter tudi odgovor na povpraševanje, ki je zadnje čase izjemno visoko.
Kakorkoli, jaz si bom naredil zaloge pred podražitvami, vi pa kakor hočete .

16 komentarjev

Kenwood 72×

Slo-Tech - No, pa še nekaj mojega prispevka novic...

Začel bi z hmm... opravičilom glede novice o Kenwoodovem 72× True-X pogonu. Tisti pogon, ki so ga imeli pri Tweak Townu je bil očitno defekten, saj je zelo slabo, oziroma sploh ni bral CD-R medijev. Da Kenwoodovi 72× pogoni zelo dobro berejo tudi CD-R medije, me je opoziril AIDS, ponosni lastnik tega hitrega pogona.

4 komentarji